Lac mare vs lac mic: strategii !

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

cipica
Partener Crapmania.ro
Puncte: 0

Re: Lac mare vs lac mic: strategii !

Mesaj de cipica »

Salut!

Nu sttiu daca ce ai vazut tu in acel film se aplica pe baltile noastre. Tind sa cred ca nu. Lasand filmele korda la o parte, filme pe care le urmaresc cu mare interes, am constatat ca pescitul pe lacuri mari nu are decat crapul in comun cu pescuitul pe lacuri mici. Cand spun lacuri mici includ si lacuri ca tancabesti.
Stilurile de pescuit sunt diferite. Daca vorbim de lacuri mari, fie ca e vorba de Sarulesti, Madine, Cassien sau Bolsena, lacuri pe care am avut ocazia sa pescuiesc, cred ca acestea se abordeaza in primul rand pescuind cu barca si in al doilea rand pescuind timp de minim o saptamana.
Mi-e clar ca pestii, putini in cele mai multe cazuri, au anumite trasee. Ideea este sa gasesti locurile unde pestii s-ar putea hrani (paturi de iarba, platouri, structuri), sa pozitionezi corect monturile, sa ai pe subastrat o cantitate suficienta de nada raportat la densitatea celorlalti pesti din lac si sa ai rabdare. evident ca toatea astea trebuie asortate cu echipamentul in care ai cea mai mare incredere. Trage destul de rar asa ca ar fi bine sa nu cedeze firul monturii sau sa se taie inaintasul in primul fir de iarba.

putem povesti multe randuri despre diferente si abordari. ce anume te intereseaza exact?

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

n-ai ce povesti, cipica, tu nu intelegi ce spune baiatul ala ca pescuitul plantat nu e pescuit sportiv...probabil ca el a pescuit doar in cada :D
sunt convins ca o sa sara acum de fund in sus, dar il sfatuiesc ca atunci cand etaleaza asemenea "axiome", sa se gandeasca de doua ori inainte, fiindca sunt convins ca nu a inventat el pescuitul :wink:
Cornel Serbu
Friends Carp Team

robyvan
pescar de competitie

Mesaj de robyvan »

cornelserbu scrie:n-ai ce povesti, cipica, tu nu intelegi ce spune baiatul ala ca pescuitul plantat nu e pescuit sportiv...probabil ca el a pescuit doar in cada :D
sunt convins ca o sa sara acum de fund in sus, dar il sfatuiesc ca atunci cand etaleaza asemenea "axiome", sa se gandeasca de doua ori inainte, fiindca sunt convins ca nu a inventat el pescuitul :wink:
Nea Cornel, altcineva a scos axioma.....nu baiatul care a creat topicul :wink:
Asa ca, poti sa ne mai povestesti, Cipica. :wink:
slowly we rot- by Obituary

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

cornelserbu scrie:n-ai ce povesti, cipica, tu nu intelegi ce spune baiatul ala ca pescuitul plantat nu e pescuit sportiv...probabil ca el a pescuit doar in cada :D
N-am de ce sa "sar de fund in sus", asta e parerea mea si nu trebuie sa inventez pescuitul sa am o parere despre el. Unii trag linie intre pescuit si pescuit sportiv la bomba, altii la "parasuta", altii la curent...fiecare cu parerea lui. Intamplator (sau nu) regulamentul pentru pecuit la specia crap al CIPS/FIPS interzice pescarului plasarea monturii altfel decat aruncata din mana si folosirea sonarului de orice fel, ba mai mult, ai voie sa intri in apa pana la genunchi doar cu minciogul...insa nici aia nu au inventat pescuitul si pescuiesc doar in cada ca si mine si probabil de aici si eroarea din regulamentul lor :wink:

razvan u.
pescar de competitie

Mesaj de razvan u. »

Pescuitul plantat este superior celui de mal macar din prisma faptului ca poti pescui o aria mai mare de 150 de metri. Restul sunt gusturile si preferintele fiecaruia.
Eu prefer plantat! :D
C. S. PELICANUL

Alin Galbenu
Moderator

Lac mare vs lac mic: strategii !

Mesaj de Alin Galbenu »

Multumesc cipica pentru intervenție.
Eu sunt de acord cu pescuitul plantat, consider ca nu exista precizie mai mare ca atunci cand plantezi.
Lacul care m-a făcut sa fac acest topic, este foarte asemănător cu Bolsena sau Cassien. Nu stiu dacă voi mai pescui acolo dar nu asta e important.

Cred ca primul aspect pe care ar trebui să-l știm, mai ales noi aștia mai începători :)) : cum localizăm zonele de hrănire?
Luam exemplul unui lac cu minim 5000 ha, unde nu vezi malul celalalt, si să presupunem ca avem barca dar nu dispunem de sonar. Nu toti au asa ceva. Eu unul, cel putin, nu am.

Sionut

Mesaj de Sionut »

DumiD scrie: Intamplator (sau nu) regulamentul pentru pecuit la specia crap al CIPS/FIPS interzice pescarului plasarea monturii altfel decat aruncata din mana si folosirea sonarului de orice fel, ba mai mult, ai voie sa intri in apa pana la genunchi doar cu minciogul...insa nici aia nu au inventat pescuitul si pescuiesc doar in cada ca si mine si probabil de aici si eroarea din regulamentul lor :wink:
Tot intamplator, CIPS/FIPS recomanda sa ai o populatie de crap semnificativa, inainte de ati da dreptul de organizare pe un anumit lac. Deci vorbim de altceva.
CS APS

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

DumiD scrie:N-am de ce sa "sar de fund in sus", asta e parerea mea si nu trebuie sa inventez pescuitul sa am o parere despre el. Unii trag linie intre pescuit si pescuit sportiv la bomba, altii la "parasuta", altii la curent...fiecare cu parerea lui. Intamplator (sau nu) regulamentul pentru pecuit la specia crap al CIPS/FIPS interzice pescarului plasarea monturii altfel decat aruncata din mana si folosirea sonarului de orice fel, ba mai mult, ai voie sa intri in apa pana la genunchi doar cu minciogul...insa nici aia nu au inventat pescuitul si pescuiesc doar in cada ca si mine si probabil de aici si eroarea din regulamentul lor :wink:
sa fii sanatos !
din pacate pentru tine, nu ai decat de pierdut gandind atat de ingust
Cornel Serbu
Friends Carp Team

max-carpfishing

Mesaj de max-carpfishing »

Allen Besnovich scrie:... cum localizăm zonele de hrănire?
Luam exemplul unui lac cu minim 5000 ha, unde nu vezi malul celalalt, si să presupunem ca avem barca dar nu dispunem de sonar. Nu toti au asa ceva. Eu unul, cel putin, nu am.
In lipsa unui sonar poti folosi chestia aia de 22 de eur din link http://www.hobbypescaeacquari.com/catal ... icolo=6249 :lol:

razvan u.
pescar de competitie

Mesaj de razvan u. »

In lipsa unui sonar se poate sonda apa cu un bat telescopic sau, daca esti un pic baiat destept, cu un simplu fir cu un plumb in capat.
C. S. PELICANUL

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”