Lamuriri Baitrunner 2 spool

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Alin Galbenu
Moderator
Puncte: 0

Re: Lamuriri Baitrunner 2 spool

Mesaj de Alin Galbenu »

Cred ca s-au dat suficiente explicatii. Daca nici pana acum nu s-a inteles cum functioneaza, inseamna ca problema este altundeva.

Daaaaan

Mesaj de Daaaaan »

Am inteles cum functioneaza, si am pus si mana pe o mulineta in magazin ca sa ma lamuresc exact ce si cum.

Din pct meu de vedere, Baitrunner2 e un Instant Drag in care poti regla cat de "instant" sa fie... :mrgreen:

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Daaaaan scrie:Am inteles cum functioneaza, si am pus si mana pe o mulineta in magazin ca sa ma lamuresc exact ce si cum.

Din pct meu de vedere, Baitrunner2 e un Instant Drag in care poti regla cat de "instant" sa fie... :mrgreen:
bingo

George-Alexandru
Partener Crapmania.ro

Mesaj de George-Alexandru »

Desi sunt fan BBRLC, pentru ca nu vreau sa fiu obligat in unele situatii sa am nevoie de ambele maini pentru a intepa.Instant Drag mi se pare simplu si eficient,am pescuit ceva timp cu un xsb in timp ce Baitrunner 2 tind sa cred ca este doar o gaselnita comerciala de care shimano nu stiu daca avea nevoie.
George Alexandru
General Manager 4Carp
Presedinte C.S. Green Lake
ViceCampion National 2014

tbd

Mesaj de tbd »

Salut,
Exista totusi o diferenta intre Baitrunner si Instant Drag, respectiv in momentul in care decuplezi baitrunnerul treci pe frana de lupta care in mod normal este gata reglata si nu stransa la maxim. Avantajul ar fi ca in cazul in care intepi un peste nervos care ia fir nu mai este nevoie sa dai drumul la frana deorece aceasta este reglata si pestele nu va putea rupe firul. Ulterior, in timpul drilului poti face reglaje la frana din rotita mica in functie de situatie.
Intre Baitrunnerul clasic si Baitrunnerul Spool din punctul meu de vedere exista doar o singura diferenta care conteaza, si anume modul in care se decupleaza (clapeta din spatele mulinetei sau clapeta mare de pe tambur). In rest functioneaza dupa acelasi principiu, iar alegerea lor este strict o chestie de preferinte, asa cum si alegerea Instant Drag este tot o chestie care tine de preferintele pescarului, pentru ca se poate pescui foarte bine cu oricare dintre ele.
Referitor la intepare, asa cum a spus si userul Cornelserbu, nu este neaparat nevoie sa ti o mana pe tambur. Inainte de intepare se poate decupla Baitrunnerul Spool rotind clapeta mare din tambur aprox. un sfert de tura si esti pe frana de lupta cu care poti intepa fara probleme. Este acelasi lucru ca la Baitrunnerul clasic numai ca asa cum am spus mai sus difera modul de decuplare.

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

Este acelasi lucru ca la Baitrunnerul clasic numai ca asa cum am spus mai sus difera modul de decuplare.[/quote]
NU ESTE ACELASI LUCRU-ESTE ALTCEVA
....hai mai baieti, terminati-va odata cu prostiile astea cu bairunner in tambur :oops:
Cum s-a spus mai sus, daca pestele este in run-ia fir de pe tambur, tu cu o mana faci un sfert de tura de fluture si apoi cu aceeasi mana intepi, ca vezi doamne sa nu folosesti decat o mana si cu cealalta sa ti tigara? :lol: :lol: :lol:
Ma intreb, daca pescuiiesti aproape si ai un run violent, tot cu o mana faci ambele lucruri??? :roll:
Nu exista dercat 2 tipuri de frana- una in spate cu clapeta-pe care Da, o poti manipula cu o singura mana, ba chiar cu un singur deget-cel ineler-dar tu deja ai mandrina in mana cu piciorul mulinetei intre degete :wink: , asa si celalalt tip de frana-ce din fata de pe tambur, indiferent cum ar fi ea -instant,quick,br2, etc...tot cu mana pe tambur intepi.
catch&release

tbd

Mesaj de tbd »

Ungureanu Bogdan scrie:Este acelasi lucru ca la Baitrunnerul clasic numai ca asa cum am spus mai sus difera modul de decuplare.
NU ESTE ACELASI LUCRU-ESTE ALTCEVA
....hai mai baieti, terminati-va odata cu prostiile astea cu bairunner in tambur :oops:
Cum s-a spus mai sus, daca pestele este in run-ia fir de pe tambur, tu cu o mana faci un sfert de tura de fluture si apoi cu aceeasi mana intepi, ca vezi doamne sa nu folosesti decat o mana si cu cealalta sa ti tigara? :lol: :lol: :lol:
Ma intreb, daca pescuiiesti aproape si ai un run violent, tot cu o mana faci ambele lucruri??? :roll:
Nu exista dercat 2 tipuri de frana- una in spate cu clapeta-pe care Da, o poti manipula cu o singura mana, ba chiar cu un singur deget-cel ineler-dar tu deja ai mandrina in mana cu piciorul mulinetei intre degete :wink: , asa si celalalt tip de frana-ce din fata de pe tambur, indiferent cum ar fi ea -instant,quick,br2, etc...tot cu mana pe tambur intepi.[/quote]

Daca mi-ati raspuns mie, nu am inteles aluzia cu tigara.
Daca ati urmarit topicul poate ati observat ca nu era vorba de a folosi o singura mana la intepare si decuplarea baitrunnerului. Userul Daaaaan spunea ca tine ambele maini pe bat cand inteapa si de aceea nu poate tine o mana pe tambur fapt pentru care considera Baitrunner 2 spool inutil. Eu am explicat cum folosesc acest model de baitrunner si faptul ca nu este necesar sa ti o mana pe tambur. Personal detin Okuma Powerliner si Ultegra XTC va asigur ca sunt foarte multumit de Baitrunner 2 spool dar acest lucru este doar o chestiune de preferinte si daca dvs. nu va placut sunt sigur ca alti pescari se inteleg bine cu el.
Am spus ca este acelasi lucru ca principiu, adica la ambele sisteme baitrunner ai practic doua frane reglate diferit si treci de pe una pe alta, iar faptul ca au mecanisme diferite, ca sunt in spate sau in fata sau ca se decupleaza diferit, acestea sunt detalii in functie de care fiecare pescar face o alegere.
Referitor la intrebarea dvs. cu privire la un run violent cand pescuiesti aproape, fac exact ce am spus si in postarea anterioara, adica decuplez baitrunnerul si intep. Frana de lupta care nu este stransa la maxim ci reglata va face exact ce faceti dvs. cand tineti mana pe tambur. Dealtfel acest mod de utilizare dupa parerea mea este singurul care justifica folosirea oricarui sistem de baitrunner, pantru ca daca intepi cu mana pe tambur ai nevoie doar de o frana.
Daca aveti alta parere va rog sa imi explicati si mie la ce va foloseste sa aveti baitrunner (oricare dintre ele) si sa intepi cu mana pe tambur.

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

tbd scrie: Am spus ca este acelasi lucru ca principiu, adica la ambele sisteme baitrunner ai practic doua frane reglate diferit si treci de pe una pe alta, iar faptul ca au mecanisme diferite, ca sunt in spate sau in fata sau ca se decupleaza diferit, acestea sunt detalii in functie de care fiecare pescar face o alegere.
Fac si nu prea, pentru ca modelul baitrunner spool poate fi reglat si altfel, si am explicat cum, pentru a transforma tot ansamblul intr-o frana rapida careia ii stabilesti tu cursa. Daca nu am fost destul de explicit urmareste aici
https://www.youtube.com/watch?v=CVlnmb16Bog

Acest mod de utilizare mi se pare cel mai indicat.

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

ma repet, poate intelegi acum , no offence :) :
cand ai un run violent, orice mulineta cu 100000 de frane in fata, nu o poti cupla sau decupla, in acelasi timp cu momentul inteparii cu o singura mana, ca la cel din spate. punct.
cele 2 reglaje din fata la br 2, nu fac altceva decat sa se substituie una pe cealalta, asta dupa ce in prealabil ai reglat toate cele 4 mulinete la inceputul ,oricarei partide-pt ca nu ti-ar placea sa ai strangerea la una de 4 ckick-uri,iar la cealalta de 2...daca ma intelegi.
eu am avut asa ceva si stiu exact ce vorbesc.
practic in interiorul fluturelui este o frana micrometrica-cea mare si un instant drag-cel mic ...al doilea reglandu-l pe primul :wink:
catch&release

tbd

Mesaj de tbd »

DumiD
Nu am spus ca sunt acelasi lucru pentru ca sunt destule diferente intre ele, am spus ca in principiu fac acelasi lucru asa cum reiese din reglajul facut aici http://www.youtube.com/watch?v=vX2j0w1pc_w
Nu inteleg totusi de ce as transforma un baitrunner de pe o Ultegra XTC intr-o frana rapida, n-ar fi mai simplu si mai ieftin sa cumpar o Ultegra XSC?

Ungureanu Bogdan
Ma repet si eu, in primul rand nu s-a pus niciodata problema sa intepi si sa decuplezi baitrunnerul in acelasi timp cu o singura mana. In al doilea rand intai decuplezi baitrunnerul (evident folosesti doua maini una pe bat si una pe clapeta) si apoi intepi. In momentul inteparii mana cu care ai decuplat frana este libera si o poti pune pe bat ca sa intepi (aste era problema userului Daaaaan). Personal nu sunt adeptul unei intepari in forta, asa cum s-a mai spus o contra usoara este suficienta.
Din finalul postarii dvs. nu mai inteleg despre ce discutam. Eu nu am facut nici o afirmatie despre mecanismul Baitrunnerul Spool 2 pentru ca sunt de acord cu dvs., discutia era despre modul de utilizare si era strict teoretica. Mai exact, nu am spus ca sunt doua sisteme de franare, am zis ca in principiu ai doua frane si schimbi intre ele.
Si nu mi-ati raspuns la intrebarea "la ce va foloseste sa aveti baitrunner (oricare dintre ele) si sa intepi cu mana pe tambur."

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”