pareri bat marker

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

mircione
Puncte: 0

pareri bat marker

Mesaj de mircione »

salutare vreau sa achizitionez un mat pentru marker...ce-mi recomandati...eu pescuiesc du 2lansete jrs deffender de 3,25lbs di 2 mtx8 de 3,5lbs plus spodul cormoran AKX de 4,5 lbs ...ce ar trebui o lanseta mai moale de 3lbs sau ceva intre un 3,25lbs -3,5lbs....??mulineta nu stiu daca conteaza foarte mult... ??
multumesc

ionut72
pescar de competitie

Re: pareri bat marker

Mesaj de ionut72 »

mircione scrie:salutare vreau sa achizitionez un mat pentru marker...ce-mi recomandati...eu pescuiesc du 2lansete jrs deffender de 3,25lbs di 2 mtx8 de 3,5lbs plus spodul cormoran AKX de 4,5 lbs ...ce ar trebui o lanseta mai moale de 3lbs sau ceva intre un 3,25lbs -3,5lbs....??mulineta nu stiu daca conteaza foarte mult... ??
multumesc
Ansamblul marker (lanseta+mulineta) trebuie sa fie cel mai performant din tot setul. Altfel poti avea surpriza sa sondezi o zona, doar pana la o anumita distanta, si sa pescuiesti peste aceea zona .

Ca atare: lanseta care sa-ti permita lanseuri la distanta (eu, de regula, folosesc kitul cu plumbul de 120 de g), cu TC cat mai mare (peste 3,5 lbs), cu actiune semirapida sau rapida pentru a putea citi mult mai bine substratul, o mulineta cu tambur mare, care sa aseze firul foarte bine, incarcata, neaparat, cu fir textil (care are, practic, elongatie zero), dar nu fest, ci lasat un spatiu gol de 2-3 mm sub buza tamburului si umezit inainte de aruncare.

Exemplu de lanseta foarte buna pentru marker este Fl Strategist (cel vechi, acela cu mandrina metalica).
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

mircione

Mesaj de mircione »

am inteles...multumesc ...mai astept si alte pareri..

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

Eu folosesc pentru marker o lanseta Shimano Forcemaster de 3,9m si 3,5 lbs. De ce am ales acest model? Pentru ca blankul transmite foarte bine vibratiile si pentru ca imi permite sa ating distante mari.
Daca ar fi sa aleg acum o lanseta pentru marker probabil ar fi Daiwa Windcast 3,9m si 3,75m sau Shimano Velocity 3,9m si 3.5lbs.

mircione

Mesaj de mircione »

este vreo diferenta intre 3,6 si 3,9m in afar de cea legata de lungime si posibilitatea aruncarilor la distanta ??...as vrea un bat tot de 3,6m sa-mi aiba loc in husa alaturi ce celelalte....iar referitor la putere am inteles ca nu ar trebui sa fie prea tare ca sa poti avea o sesibilitate a substratului ??
firul neaaparat textil ?? de ce ??

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

Firul textil transmite mult mai bine vibratiile transmise de plumb in contact cu solul. Referitor la lungime....este obtiunea ta.

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

folosesc markerul de cativa ani buni si nu concep partida fara el, in afara situatiilor cand merg pe balti pe care le cunosc bine si in care am repere stabile (palcuri de stuf, balize etc)

de fiecare data am cautat ca lanseta sa fie usoara si rapida, ceva mai moale (sensibila) pe varf. cu un 3,60 te descurci mai usor la sondat, insa arunci mai departe cu 3,90 (deloc de neglijat). intotdeauna fir textil, chiar dedicat pentru marker, daca se poate, si cu un kit de calitate (plumb, pluta si maruntisurile aferente)
pe de alta parte, nu multi isi permit sa sacrifice o lanseta de cateva sute bune de lei si sa o blocheze stand degeaba dupa ce au identificat un loc fierbinte si au lasat pluta pe suprafata apei. deci, daca e si ieftina, cu atat mai bine

nu doresc sa fac reclama lansetei pe care o am la vanzare, este 90% vanduta si oricum e o suma de neglijat. dar fl strategist mi s-a parut ca intruneste toate criteriile de mai sus. in ciuda mandrinei de kkt, blancul mai rapid si mai de varf al primului model mi se pare cel mai ok

nu am folosit lansete dedicate de producatori acestei sarcini, dar am cautat destul una sa intruneasca cerintele. dupa ce mi-am vandut setul de bete de 3,90 din doua bucati, deja mi-am cumparat un fl strategist model vechi, din 3 bucati :)

o mulineta care te ajuta cred ca ar trebui sa fie long cast (tambur+asezarea firului), usoara, frana rapida (baitrunnerul ingreuneaza ansamblul), eventual cu un raport nu prea mic de recuperare. daca mai e si ieftina...perfect

eu am doua okuma oryx 65, cu frana rapida, una pentru marker, una pentru spod

mircione

Mesaj de mircione »

si cam ce fir recomandati pentru marker ??

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

nu multi isi permit sa sacrifice o lanseta de cateva sute bune de lei si sa o blocheze stand degeaba dupa ce au identificat un loc fierbinte si au lasat pluta pe suprafata apei.
Nici nu e indicat sa lasi markerul in apa (primo poti speria pestele si, secundo, in timpul drillului te poti incurca cu markerul)! Ai gasit locul fierbinte, pac, firul pe clips si masurat (intre intre 2 picheti infipti in pamant la distanta cunoscuta). Dupa care, la fel cu lanseta de pescuit si gata, treci la urmatorul loc. Dupa ce ai gasit cu toate celelalte 3 lansete locurile cea de marker poate fi folosita si ea, la randu-i, la pescuit (pui tamburul de rezerva pe care ai monofilament).

Despre sondare, marcare si alegerea locului aici:

http://www.korda.co.uk/masterclass/?id=10 (intre min. 2:50 si min. 11:50). Pentru subtitrare in romana apasati butonul CC si alegeti din lista.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

exista si riscul asta, dar daca vrei sa repeti nadirea, cum faci? arunci din nou markerul?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”