Lamuriri Baitrunner 2 spool

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
ionut72
pescar de competitie

Re: Lamuriri Baitrunner 2 spool

Mesaj de ionut72 »

practic in interiorul fluturelui este o frana micrometrica-cea mare si un instant drag-cel mic ...al doilea reglandu-l pe primul :wink:
Practic ... e taman pe dos! :D
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

ionut72 scrie:
practic in interiorul fluturelui este o frana micrometrica-cea mare si un instant drag-cel mic ...al doilea reglandu-l pe primul :wink:
Practic ... e taman pe dos! :D
asa e, ai dreptate, nu am fost atent la exprimare :mrgreen:
catch&release

pharaoh
pescar de competitie

Mesaj de pharaoh »

tbd scrie:Si nu mi-ati raspuns la intrebarea "la ce va foloseste sa aveti baitrunner (oricare dintre ele) si sa intepi cu mana pe tambur."
Teoretic, daca nu mai stai sa reglezi frana de atac sau daca e prea stransa, o plecare puternica urmata de cuplarea baitrunnerului si intepare poate duce la ruperea firului, mai ales in cazul firelor subtiri. Asa ca poti intepa cu mana pe tambur, fara sa decuplezi bairunner-ul. Daca pestele isi ia fir puternic, controlezi din mana pana crezi ca e sigur sa decuplezi baitrunner-ul si sa lucrezi din frana.
Marius Sârbu

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Si nu mi-ati raspuns la intrebarea "la ce va foloseste sa aveti baitrunner (oricare dintre ele) si sa intepi cu mana pe tambur."

daca mie mi-ai pus intrebarea , o sa-ti raspund dpmdv:
-tocmai ca nu imi foloseste acel baitrunner pe tamburul din fata, pt ca tot cu mana pe tambur o faci..indiferent de situatie
-la baitrunner clasic, cel cu clapeta de actionare in spate poti DOAR CU O MANA sa actionezi clapeta si sa si apuci batul de mandrina si tot in acelasi timp sa intepi. ai pescuit vreodata cu bblc?
rog posesorii si indragostitii de aceasta mulineta sa ii explice omului ce si cum...
catch&release

Daaaaan

Mesaj de Daaaaan »

La BBLC, ca si la orice alta mulineta cu baitrunner clasic (din cate stiu eu cel putin), e suficienta o apasare pe clapeta sau un sfert de tura cu manivela mulinetei ca acesta sa se decupleze automat. Si astfel ai 2 maini libere care mie cel putin momentan mi se pare mult mai comod, indiferent cat de tare dai contra.

Primul lucru cand ies pe balta la primavara, o sa incerc inteparea cu o mana...sunt tare curios daca imi iese :mrgreen:

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Daaaaan scrie:La BBLC, ca si la orice alta mulineta cu baitrunner clasic (din cate stiu eu cel putin), e suficienta o apasare pe clapeta sau un sfert de tura cu manivela mulinetei ca acesta sa se decupleze automat. Si astfel ai 2 maini libere care mie cel putin momentan mi se pare mult mai comod, indiferent cat de tare dai contra.

Primul lucru cand ies pe balta la primavara, o sa incerc inteparea cu o mana...sunt tare curios daca imi iese :mrgreen:

prietene, cand este pestele pe run, el este mai mult decat intepat :lol: . nu trebuie decat sa apesi butonul din spate daca ai br pe spate si sa ridici lanseta cu nicio intepatura violenta sau mai ales cu 2 maini.in stilul asta nu faci altceva decat sa ii largesti gaura si sa il pierzi langa minciog sau si mai rau sa ii rupi buza,forfacul sau linia-dupa noroc :)
cand ai o trasatura pe drop(cadere), e alta discutie.
catch&release

George-Alexandru
Partener Crapmania.ro

Mesaj de George-Alexandru »

Am vorbit si eu de o singura mana :D .Problema intervine de cele mai multe ori in competitii,mai ales atunci cand partenerul doarme si tu esti cu un peste in lanseata si ai trasatura la alta lanseta.Cu o mana inchizi clapeta,dai o teapa in scurt pui lanseta la loc si cuplezi din nou clapeta si te rogi sa n scape din carlig pana termini cu primul peste.Cu ambele frane pe fata ar fi foarte comica ipostaza asta.
George Alexandru
General Manager 4Carp
Presedinte C.S. Green Lake
ViceCampion National 2014

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

George-Alexandru scrie:Am vorbit si eu de o singura mana :D .Problema intervine de cele mai multe ori in competitii,mai ales atunci cand partenerul doarme si tu esti cu un peste in lanseata si ai trasatura la alta lanseta.Cu o mana inchizi clapeta,dai o teapa in scurt pui lanseta la loc si cuplezi din nou clapeta si te rogi sa n scape din carlig pana termini cu primul peste.Cu ambele frane pe fata ar fi foarte comica ipostaza asta.
george, nu vezi tata ca le dai mura-n gura, le explici, mai ai sa le desenezi in paint :) si tot ca ei trebuie sa iasa.
ma intreb, daca nu era pvtv,sau f&h si multe materiale pe youtube, oare cum ar fi inteles explicatia teoretica pe forum? :mrgreen:
catch&release

George-Alexandru
Partener Crapmania.ro

Mesaj de George-Alexandru »

Cine intelege bine cine nu intelege asta este.
George Alexandru
General Manager 4Carp
Presedinte C.S. Green Lake
ViceCampion National 2014

tbd

Mesaj de tbd »

pharaoh
Corect, asta este dezavantajul, dar sincer, mai este nevoie de baitrunner in acest caz. Nu este la fel de utila o frana rapida.

George-Alexandru
Am inteles punctul dvs. de vedere si il respect, chiar daca nu sunt pescar de competitie. Am o singura precizare. Eu nu afirm ca unul sau altul este mai bun, ci doar mi-am expus punctul de vedere cu privire la utilizarea baitrunnerului vis-a-vis de inteparea cu mana pe tambur si culmea nu ma contrazice nimeni la obiect.

Ungureanu Bogdan
Tocmai asta am incercat sa demonstrez. Daca pui mana pe tambur nu se justifica baitrunnerul. Daca folosesti baitrunnerul nu mai ai nevoie sa pui mana pe tambur, asta cu riscul pe care la mentionat pharaoh. Ne-a trebuit o zi intreaga sa ajungem de unde am plecat. In prima postare am mai spus ca singura diferenta care conteaza este modul in care se decupleaza adica din fata sau din spate si toata ziua ma-ti contrazis cu tot felul de argumente de nu mai intelege nimeni despre ce vorbim si acum ma iluminati ca baitrunnerul pe spate este mai bun pentru ca in concurs poti intepa cu o singura mana tocmai pentru ca clapeta este pe spate, adica in traducere libera conteaza exact modul cum se decupleaza. Multumesc ca mi-ati dat dreptate, chiar daca nu mi-ati desenat in paint.
Si as mai vrea sa va destainui un secret. Suntem o multime de pescari care nu mergem la concursuri, n-am pescuit cu bblc, utilizam prostia de baitrunner 2 spool si nu intepam cu o mana pe baitrunner. Si multi dintre noi nu intreaba pe forumuri tocmai din cauza unor atitudini ca a dvs., ceva gen ai pescuit cu bblc sau de unde sa sti tu daca nu mergi la concurs. Poate ar trebui facute topicuri speciale pentru pescarii cu experienta unde noi incepatorii sa nu putem posta, ca nu cumva sa deranjam.
Multumesc pentru discutia constructiva si va urez fir intins cu baitrunner sau fara.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”