odsec scrie:Dane care ar fii greutatea ideala pt. mtx class,si care ar fii greutatea maxima multumesc
Este un subiect destul de amplu ( incarcarea optima a lansetelor ).
Am sesizat acest lucru relativ curand.
O lanseta se incarca optim in functie de felul aruncarii ( stil de aruncare) . Pentru cei care arunca scurt si rapid este indicat un plumb mai usor , iar pentru cei care incarca lanseta cu o cursa cat mai lunga ( aruncare corecta ) se poate creste greutatea plumbului cu 10-20g !
Spre exemplu eu care arunc fara sa stapanesc o tehnica foarte buna, reusesc pe MTX14 cu 110g cele mai lungi aruncari. In schimb toti cei care arunca corect folosesc 120g , cu dublu avantaj oferit atat de greutatea plumbului cat si de tehnica. Astfel diferentele ajung la aproape 20m !
Cu Class-ul este la fel. Am incercat diferiti plumbi si eu arunc cel mai bine cu 120g. In schimb cele mai lungi aruncari de la casting au fost date cu 130-140g.
Greutatea maxima este si asta relativa. Adica poti sa arunci cu sticla de Coca-Cola de 2l plina.

fara sa rupi lanseta si poti sa o rupi cu 300g, cu o aruncare foarte scurta si rapida. Una peste alta, cu spombul mare plin ( 180-200g ) si cu o aruncare corecta, nu se rupe.