Merita trecerea de la MTX 14 la Class?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

norisss
Puncte: 0

Re: Merita trecerea de la MTX 14 la Class?

Mesaj de norisss »

Allen Besnovich scrie:
norisss scrie:
Allen Besnovich scrie:Nu am observat diferenta in lansare, ajung in acelasi loc cu ambele lansete. Ambele mi se par foarte bune in lansare, cred ca este vorba de tehnica. Dar ca o parere personala, cred ca Velocity se incarca cu plumb putin mai mare decat Mtx14, adica daca pun 125g pe Velocity... inca imi inspira incredere sa ma las pe ea cu toata puterea. Poate din cauza ca este mai rigida, in ciuda faptului ca este mult mai subtire pe tronsonul cu mandrina, tronsonul de varf este mai gros decat la Mtx14.
Eu cred ca Velocity este singura lanseta care poate concura cu Mtx14, din pt de vedere al pescuitului de placere pe lacurile din Romania, mai ales ca este apropiata si ca pret.
Arunci la fel cu ambele lansete pentru ca asta este limita ta. Aici se cere părerea despre class. Pune mâna pe el, incarca-l cu 120, și apoi dă-ți cu părerea aici.
Eu cred ca tu ar trebui sa ramai la subiect sau sa taci. Eu doar am raspuns la ce m-a intrebat omul.

NU cred ca esti in masura sa-mi spui sa tac, moderatorule! Omul a intrebat de diferente intre MTX14 si Class. Tu ai inceput sa scoti in evidenta diferentele dintre MTX14 si Shimano. NU te-a intrebat nimeni de Simano aici, ci de MTX14 versus Class. Asa ca pana nu pui mana pe Class te invit sa taci. Este diferenta destul de mare intre MTX si Calss. NU mai vorbi din ce citesti pe net!

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

Raspunsul lui Aleen a fost foarte la subiect, problema e ca nu ai citit cu atentie topicul si raspunzi pe un ton cam...acid. :? Nu cred ca e cazu... :wink:
Reciteste ce a scris aurelian_solomon si ai sa vezi ca am dreptate.

Faptul ca betele Shimano de 3,5lbs sunt mai rigide, am mai auzit-o in repetate randuri. De ce crezi ca daca ai MTX 14 arunci neaparat mai departe ?

Ca sa revenim la subiect. Cine arunca 120-130m cu MTX 14, nu va arunca mai mult nici cu Class.

norisss

Mesaj de norisss »

Da, în primul post a spus ca vrea și variante cu aceleași caracteristici, ca mai apoi să specifice clar ca are intenția să treacă treptat la Class. Probabil din considerente materiale vrea să facă aceasta trecere treptat, dar e clar ce intenții are.

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Cine arunca 120-130m cu MTX 14, nu va arunca mai mult nici cu Class.
Corect.

:idea:
Da, o sa lucrez la capitolul rapiditate, chiar nu luam asa ceva in calcul.
PS: in princiu o sa trec incet incet la Class
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

pokemonu
pescar de competitie

Mesaj de pokemonu »

Eu zic sa încerci și Kkarp adamant xtc.Am un prieten care a renunțat la mtx14 pt astea și am luat și eu o bucata

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk 2
"Când ești mort, nu știi că ești mort. Pentru ceilalti e trist. La fel și când ești prost..." Philippe Geluck

aurelian_solomon

Mesaj de aurelian_solomon »

pokemonu scrie:Eu zic sa încerci și Kkarp adamant xtc.Am un prieten care a renunțat la mtx14 pt astea și am luat și eu o bucata
Multumesc, dar nu...

Pana la urma, cred ca voi selecta intre urmatoarele:
1.Shimano Tribal XS1 Intensity 3.75lb 50mm
2.Prologic C3 13' 3.5lb 50mm
3.MTX Class 3.75lb 50mm

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

aurelian_solomon scrie:Intrebarea se adreseaza celor care au facut aceasta trecere! Momentan pescuiesc cu Mtx 14, dar as trece la class, in cazul care, se castiga ceva metri in plus, la lansare.
Sau gasesc la pret similar, lansete mai bune, cu actiune rapida si maxim 3,75 lbs?
Multumesc!
Consider ca sunt doar cativa cei care pot sa dea un raspuns, tinand cont de intrebare.
Adica cei care au avut lansete MTX14 ( sau au pescuit cu ele ) si acum pescuiesc cu CLASS.

Sunt aprox. 10 pescari pe care ii cunosc personal , pescari de competitie ce considera in unanimitate ca MTX CLASS intrece MTX14 , lund in calcul parametrii de aruncare.
Aici amintesc pe Cristi Mihalcea ( campion casting ) , Lotul Energy ( nu stiu exact cine, dar au ajuns multe lansete la ei ) , Radu Badica , Neacsu Mircea ,Maxx , subsemnatul , ...

Mai cunos si pescari ( tot de competitie ) care au folosit alte lansete si acum folosesc Class-ul .
Cel mai bun exemplu in acest sens il pot da pe Nea Maty , care nu este un aruncator foarte bun , dar care cu CLASS-ul reuseste sa arunce mai bine decat cu fostele lansete.

Peste toate acestea vin cu concursul de casting din primavara acestui an, unde comparatia este cel mai bine probata, la toate categoriile. Si cei foarte buni , dar si cei mai putini buni, in aruncari, au reusit cu CLASS-ul sa arunce cativa metrii in plus.

P.P.S. MTX CLASS inseamna aprox. 5% in plus la aruncare, dar dublu ca pret fata de MTX14. Aceasta este prima idee care trebuie luata in calcul. In pescuitul de competitie, unde investitia la un singur concurs este cat un set de CLASS-uri si premiile de cateva ori mai mari, poate conteaza fiecare metru in plus. Investitia in lansete raportata la restul este destul de mica.
In pescuitul de placere chiar conteaza cativa metrii in plus ? Eu nu cred.

P.P.S mai buna la aruncare ca MTX14, pana in pretul ei, inca nu a aparut lanseta pe piata.

AND1

Mesaj de AND1 »

Buna.
Am 3 MTX 14 , 3.90 , cu inel de 50 si am reusit si achizitionarea unui CLASS.
CU 14-le aruncam 170-172 , respectiv 165.5 , oficial intr-un concurs de casting...asta fara montura , masuratorile fiind facute pe pamant...nu masurat firul.
Dupa concurs , m-a apucat si pe mine boala castingului si am luat un CLASS...dupa 3 luni de antrenament trec fest de 180 de metri...da nu ajung la 190...inca :oops: ...folosesc lanseta impreuna cu o mulineta Shimano Ultegra 14000...
Eu recomand CLASS-ul , dar necesita antrenament...daca pescuiesti rar si nu mergi la casting , slabe sanse sa ii atingi potentialul maxim.

Stima.

norisss

Mesaj de norisss »

AND1 scrie:Buna.
Am 3 MTX 14 , 3.90 , cu inel de 50 si am reusit si achizitionarea unui CLASS.
CU 14-le aruncam 170-172 , respectiv 165.5 , oficial intr-un concurs de casting...asta fara montura , masuratorile fiind facute pe pamant...nu masurat firul.
Dupa concurs , m-a apucat si pe mine boala castingului si am luat un CLASS...dupa 3 luni de antrenament trec fest de 180 de metri...da nu ajung la 190...inca :oops: ...folosesc lanseta impreuna cu o mulineta Shimano Ultegra 14000...
Eu recomand CLASS-ul , dar necesita antrenament...daca pescuiesti rar si nu mergi la casting , slabe sanse sa ii atingi potentialul maxim.

Stima.
Iată un răspuns! Omul are 14 și și-a cumpărat Class pe care a pus Ultegra 14000. Poate să vorbească despre un progres REAL, mai ales că are experienta unui concurs de casting în spate.

Dan Aron

Mesaj de Dan Aron »

am aruncat la casting cu 14 și cu class. a fost prima data când puneam mâna pe class dar tot am dat cu 9 metri mai mult, și nu am putut încărca lanseta cu plumbul de 115 pe care-l aveam. să mai fi aruncat de 2-3 ori cu class-ul și eventual și cu plumb de 120-125 și aș fi câștigat și mai mult.
da, sunt mai rigide și asta e normal. este o lansetă pentru distanțe extreme, care cere și ceva ,,vână” și tehnică, dar rezultatele care se pot obține sunt aparent ,,minciuni pescărești”. rezultatele de la castingul din această primăvară spun totul după părerea mea.
da, nu o să simți aceeași plăcere în drill cu ciortan de 2 kile ca și cu alte lansete mai ,,versatile”, dar la urma urmei despre ce vorbim aici ? pescuit la CRAP, că nu-ți iei lansete de 3000 de lei ca să mergi la ciortan.
dacă pescuiești de minim 10 ori pe an sau participi măcar la 2 concursuri, merită. eu acum strâng bănuți pentru 4 bucăți, dar nici la 14 nu renunț ( sunt atașat emoțional de ele).

stimă !
CS Senzor Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”