Carlige pentru crap

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

bogdan5
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Carlige pentru crap

Mesaj de bogdan5 »

Au existat situatii(exceptii) cand s-au gasit cate un carlig sau doua cu defecte de fabricatie(varf sau ochet). Nu am intalnit o anumita marca de carlige care sa fie responsabila de eventualele "rateuri", problema este la pescar care nu a ales carligul adecvat, sau montura nu a fost corect executata (parerea mea).
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide)
Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.

cosmin81ro

Mesaj de cosmin81ro »

cristirac1980 scrie:
cosmin81ro scrie:Ce crezi nu vei afla exact...ba mai mult...degeaba iti spun cu ce carlig pescuiesc....daca nu iti spun si cum utilizez acel carlig

Trimis de pe al meu GT-I9300 folosind Tapatalk
Ma gandesc ca nu faci bomba cu ele, vad ca unii pot sa raspunda ......
Bobmbe faci tu...si mentoru tau...braconierule....

cristirac1980

Mesaj de cristirac1980 »

cosmin81ro scrie:
cristirac1980 scrie:
cosmin81ro scrie:Ce crezi nu vei afla exact...ba mai mult...degeaba iti spun cu ce carlig pescuiesc....daca nu iti spun si cum utilizez acel carlig

Ma gandesc ca nu faci bomba cu ele, vad ca unii pot sa raspunda ......
Bobmbe faci tu...si mentoru tau...braconierule....

Mentorul meu sunt colegii de forum, altfel nu deschideam subiectul....
Altfel, ca asa poate intelegi si tu .....ce carlig nu va lipseste din trusa, fara a lua in calcul alti factori?

Ps: mergi la pescuit, poate scapi de frustrari

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

Gardner Mugga Covert sau Continental.

http://www.totalfishing.ro/advanced_sea ... ga&x=0&y=0

cristirac1980

Mesaj de cristirac1980 »

Claudiu Garlea scrie:Gardner Mugga Covert sau Continental.

http://www.totalfishing.ro/advanced_sea ... ga&x=0&y=0
Multumesc Claudiu, raspuns scurt si la subiect

stress
pescar de competitie

Mesaj de stress »

cristirac1980 scrie:buna,
deschid acest subiect pentru a spune fiecare cu ce carlige ( care nu ne-au dezamagit ca sa zic asa) pescuim la crap probabil si in functie de anumiti factori - montura, anotimp etc etc.
pana acum eu am pescuit doar cu modelele de la korda ( aproape toate cred eu).
as vrea sa vad cu ce pescuiesc si altii :)
Ashima long shank, Ashima Goliath si Gardner Mugga, Solar wide gape
stefan avram

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

bogdan5 scrie:
cornel73ro scrie:Hakuyo Slim nr. 1 si 2. Fara rateuri.
Cateva carlige care dau "rateuri" poti sa nominalizezi... :roll:
Carlige fara rateuri nu exista. Totusi unele au mai multe rateuri decat altele.Acest lucru se verifica in ani de zile si peste mult.Concluziile trase personal au fost si sunt sustinute de pescarii carora le-am recomandat acele preferate de mine ( Hakuyo Slim si Sasame Thinners ),pescari care nu au mai renuntat la ele. Ma refer in special la pescari buni, de competitie , nu la clienti al caror discernamant pescaresc nu il cunosc si nu pot sa il iau in calcul.
Normal ca totul depinde in mare parte de pescar si de montura conceputa cu acul in cauza, dar vreau sa dau cateva exemple de ace care au mai multe rateuri decat acul in discutie ( ma refer la forma ).
1. Acele ascutite pe trei muchii . Taie buza pestelui .
2. Acele cu varful in planul tijei. Cel putin la porumb diferentele sunt vizibile la orice partida, intre cele "sucite" si cele drepte.

3.Totusi cel mai important "rateu" pe care il dau multe ace este pretul cu care se prezinta pe piata. Atat timp cat sunt variante identice ca forma si cel putin la fel din punct de vedere al calitatii, iar pretul il au la jumatate , avem cea mai evidenta "scapare". Sau si aici este tot atributia pescarului !? Poate ... :wink:

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Carlige fara rateuri nu exista.
Bingo! De regula, nu carligele sunt cauza principala a rateurilor (asta presupunand ca nu folosesti acelasi carlig tot sezonul) :) .
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

balan petrica

Mesaj de balan petrica »

salutare.am destul de multe partide de pescuit la activ.cel putin 20 numai anul asta.nu am spus asta ca sa ma laud de cate ori am fost la peste eu,am spus-o deoarece in aproximativ 15 partide am avut foarte multe rateuri.de exemplu,pe moara vlasiei ,aveam in medie cam 30 -40 de trasaturi pe zii.dintre care aproximativ jumate ,rateuri si nu intelegeam de ce. tind sa cred ca eu cel putin,am descoperit problema.
1-in primul rand si cel mai important,executia monturii.chiar daca multi au impresia ca au facut montura corect,se insala .asa credeam si eu. sunt foarte importante,de fapt cele mai importante micile detalii pe care majoritatea le ignora. aici ma refer la distanta firului de par,grosimea firului folosit,alegerea acului etc,dar cel mai important ,dupa parerea mea ,este lungimea firului de par,mai exact distanta dintre momeala,indiferent ca este plastic sau bila,si curbura acului.
dupa ce am refacut toate monturile si am fost foarte atent la aceste mici detalii,aveti cuvantul meu ca nu am mai avut nici un peste pierdut in ultimele 5 partide.toate intepaturile au fost exact in buza de jos,pe centru,iar acul a apucat foarte multa carne din buza pestelui.
2-nu stiu daca aici o sa am perfecta dreptate,dar de cand am schimbat monturile am schimbat si acul.
am trecut la PB JUNGLE HOOCK. sunt niste ace super din punctul meu de vedere.varful fffff ascutit si se toceste fff greu.
am incercat multe ace pana la acestea,marea majoritate de tip curv shank.gardner mugga,gamakatsu hump back..se toceste varful destul de repede.
3- am sa incerc in urmatoarea partida si hakuyo slim.sper sa fie bune ,deoarcece sunt mult mai ieftine decat pb.ramane de vazut.
deci,mare atentie la micile detalii cand va faceti monturile.multi le ignora,si de aici rateurile.

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

Și nu ne spui și noua care crezi tu ca este distanta optima de la curbura cârlig la momeala?
A bad days fishing is better than a good day at work...

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”