Sfat achizitie lansete de crap

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Radu Mitrea
Puncte: 0

Mesaj de Radu Mitrea »

ionut72 scrie:Ne poti explica si cum face asta? Care ar fi principiul pe care se bazeaza afirmatia asta?

Ia 2 lansete de aceeasi lungime, una moale, parabolica si una rapida, arunca cu ele si spune-ne ce ti-a iesit! Daca reusesti sa arunci cu aia parabolica mai departe decat cu cea rapida inseamna ca esti unic ...
...sau esti incepator si nu poti incarca o lanseta rapida asa cum se cuvine, probabilitatea de a arunca mai putin decat cu una parabolica este foarte mare...

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Nume utilizator schimbat din radu1985

Dan Serban
Pescar de competitie

Re: Sfat achizitie lansete de crap

Mesaj de Dan Serban »

aprilie1972 scrie:
Albert scrie: Dle Albert cred ca ai o problema de adresare in primul rand, in al doilea rand o problema de scriere si nu in ultimul rand cred ca cu astfel de oameni ca tine noi care suntem varza in TEASTA si avem intrebari mai putin PERTINENTE, nu putem decat sa fim un PASTARNAC ca tine, sau PROSTANAC ( rimeaza :) ).

Puteai doar sa ramai la comentarii de bun simt nu sa jignesti.

Oricum crede-ma ca am citit pe forum mai mult ca tine si deasemnea am intrebat in vreo trei magazine ( Total Fising, Marele Pescar si Fisela) cat si la magazinul lui Dan Mitranescu si fiecare vinde ce are interesul, nu faptul ca au folosit respectivele lansete, toti te trimit la alte modele sau de ce nu iti sugereaza sa achizitionezi cate o lanseta de vreo 500 - 1000 de lei, si apoi cand faci rost de alti bani te intorci la ei si cumperi cate una ( traiasca comertul si lor sa le fie bine). Cumperi ceva ce poate pentru tine nu se potriveste, dar pentru ei aduce profit.

Pentru cei care doar vor sa-si exprime o parere si un sfat le multumesc anticipat, pentru cei care vor doar sa jigneasca le multumesc si lor, pentru timpul acordat.

Sa aveti o zi buna.
Ai cerut sfaturi si ai inteles fix nimic, esti mai lemne ca padurea.
Daca tu pleci de la premisa ca cei de acolo vor doar sa te pacaleasca, eu nu inteleg de ce ai mai mers in magazinele enumerate de tine sa le ceri sfatul..vroiai doar sa ii verifici daca isi cunosc produsele?
Bag de seama ca in ultima vreme forumul a devenit un mijloc de a refula, pai domnule.. daca tot esti atat de destept, de ce mama lu proces verbal mai ceri sfaturi pe forum??
Pescar de rând

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

radu1985 scrie:
ionut72 scrie:Ne poti explica si cum face asta? Care ar fi principiul pe care se bazeaza afirmatia asta?

Ia 2 lansete de aceeasi lungime, una moale, parabolica si una rapida, arunca cu ele si spune-ne ce ti-a iesit! Daca reusesti sa arunci cu aia parabolica mai departe decat cu cea rapida inseamna ca esti unic ...
...sau esti incepator si nu poti incarca o lanseta rapida asa cum se cuvine, probabilitatea de a arunca mai putin decat cu una parabolica este foarte mare...

Eu nu cred ca poti sa fii atat de prastie incat sa arunci mai slab cu o lanseta tare decat cu una fleasca...
Critic echilibrat

Dan Serban
Pescar de competitie

Mesaj de Dan Serban »

osc1or scrie:
radu1985 scrie:

Eu nu cred ca poti sa fii atat de prastie incat sa arunci mai slab cu o lanseta tare decat cu una fleasca...

Daca pui in mainile unui pescar incepator un bat semiparabolic, gen Chub Outkast si un bat rapid, gen HI-s 200; sa fii sigur ca aruncarea cea mai lunga va fi cu Chub-ul.
Betele rapide nu arunca singure..
Pescar de rând

doipac

Mesaj de doipac »

BW si Alivio sunt foarte moi, MTX 14 nu l-am testat personal dar pare un pic mai progresiv.
Daca pescuiesti cu saculeti, momitor (ansamblu greu) s-ar putea sa nu te incante primele 2.
La fel si cu distanta, daca stii deja tehnica de aruncare si ai cateva sute bune de aruncari la activ nu o sa te ajute cele 2.
Daca esti incepator, n-ar trebui sa simti o foarte mare diferenta.
Lasand distanta afara din context, e o chestiune de preferinte pana la urma.
Eu prefer variante de blank mai tare un pic.
Iti mai bag o varianta in contextul de analiza pentru ca din ce vad iti bazezi optiunile mai mult pe buget: Cormoran Carp Eliminator ES. Eu am tras vreo 3 ani buni de ele.
MTX 14 merita serios luat in calcul de asemenea dupa feedback-uri.

Radu Mitrea

Mesaj de Radu Mitrea »

osc1or scrie:Eu nu cred ca poti sa fii atat de prastie incat sa arunci mai slab cu o lanseta tare decat cu una fleasca...
Dar tu ai si incercat sau vorbesti asa, din auzite? Lansetele rapide nu sunt pentru oricine...aia "fleasca" lanseaza pentru tine...cu aia "tare" trebuie sa lansezi tu ;)

On topic: sfaturile de forum nu prea te ajuta la nimic, deoarece fiecare are parerea lui, vorba aia " Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!". Incearca-le si vezi apoi ce te "incalta" mai bine.

Sent from my iPad using Tapatalk
Nume utilizator schimbat din radu1985

darius123

Mesaj de darius123 »

aprilie1972 scrie:
darius123 scrie:
Dan Aron scrie:black widow și alivio sunt mai moi deci nu atingi distanțe mari dacă nu ești un aruncător bun. 14-le pe de altă parte te ajută mult în aruncare și contrar multor păreri nu are nici o treabă cu lipsa plăcerii în drill. nu iei lansete de crap ca să simți plăcerea drillului cu ciortani la 2 kile. eu am mtx14 de 4 ani ( sau 5, nu mai știu exact ), și mi-am făcut treaba cu ele în toate situațiile.
Din contra, o lanseta moale te ajuta in lansare daca nu ai o tehnica foarte buna. Pentru a incarca optim o lanseta ca si MTX 14 ai nevoie de multa tehnica si ceva forta.

Revenind la subiect, trebuie sa sti exact ce vrei de la un echipament. Din moment ce pui Shimano Alivio pe aceiasi lista cu Mtx 14 este clar ca nu sti ce vrei.
Majoritatea o sa iti recomande Mtx 14 pentru ca este o lanseta foarte populara in Romania, este o lanseta ce se foloseste foarte mult in competitii, mai ales ca acum este la reducere...

Multumesc pentru raspuns dar nu am inteles nimic, daca crezi ca Shimano este din alta clasa te rog sa detaliezi, altfel ar fi mai bine sa te abtii de la comentarii.

O zi buna,
Ai cam mult tupeu, desi nu faci diferenta intre 2 lansete total opuse ca si actiune. Asa cum ti-au spus si colegii, din lista ta, cea mai recomandata este MTX 14.Daca ceri sfaturi la magazinul Totalfishing, o sa iti recomande produsele vandute de ei, in functie de bugetul de care dispui, asa s-a ajuns sa iti recomande Shimano si Daiwa.

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

@ luna IV
cred ca cel mai bine ar fi sa-ti iei cate una din fiecare si te convingi singur care-i mai buna, daca esti asa de sensibil la comentarii :lol: :lol: :lol:
Cornel Serbu
Friends Carp Team

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Eu sunt de acord sa dai si cu una in alta sa vezi care ramane intreaga sau care se incolaceste pe cealalta. :D

P.S. In niciun magazin din lumea asta nu o sa ti se recomande MTX 14 de 3,90 . :wink: Eu sunt singurul care se compromite in acest sens. :) :wink:

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Daca pui in mainile unui pescar incepator un bat semiparabolic, gen Chub Outkast si un bat rapid, gen HI-s 200; sa fii sigur ca aruncarea cea mai lunga va fi cu Chub-ul.
Serios? :D Si cum oare se intampla un astfel de fenomen paranormal? In cel mai rau caz, intre cele 2 nu va fi nici o diferenta, dar, in 99% din cazuri, lanseta mai "tare", mai rapida, va arunca, indiferent de tehnica de aruncare, mai mult. Asta daca-i dai incepatorului si plumbii necesari pentru fiecare lanseta in parte si ii potrivesti si inaintasul la lungimea optima. De exemplu, eu unul (aruncator satisfacator spre mediu), cu un prologic C3 arunc 120-130m cel mult. Cu un MTX 12 de 4 lb 120m ating fara sa ma fortez (de 2 sau 3 ori am facut-o chiar fara sa folosesc degetar).

De vazut si explicatiile de aici:

http://www.crapmania.ro/forum/comentari ... 33691.html

P.S. Povestea aia cu incarcarea lansetei care se invata greu e, in opinia mea, o falsa problema. Orice individ, care nu e cat de cat amotric, in maximum 3-4 zile de antrenament (eventual asistat de un cunoscator), va invata sa incarce suficient orice lanseta. Sigur, asta nu inseamna ca va si lansa 200m. Nu trebuie sa ma credeti pe mine pe cuvant :) Intrebati-i pe Maxx, Iohan, Mitranescu etc.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”