Daca pui in mainile unui pescar incepator un bat semiparabolic, gen Chub Outkast si un bat rapid, gen HI-s 200; sa fii sigur ca aruncarea cea mai lunga va fi cu Chub-ul.
Serios?

Si cum oare se intampla un astfel de fenomen paranormal? In cel mai rau caz, intre cele 2 nu va fi nici o diferenta, dar, in 99% din cazuri, lanseta mai "tare", mai rapida, va arunca,
indiferent de tehnica de aruncare, mai mult. Asta daca-i dai incepatorului si plumbii necesari pentru fiecare lanseta in parte si ii potrivesti si inaintasul la lungimea optima. De exemplu, eu unul (aruncator satisfacator spre mediu), cu un prologic C3 arunc 120-130m cel mult. Cu un MTX 12 de 4 lb 120m ating fara sa ma fortez (de 2 sau 3 ori am facut-o chiar fara sa folosesc degetar).
De vazut si explicatiile de aici:
http://www.crapmania.ro/forum/comentari ... 33691.html
P.S. Povestea aia cu incarcarea lansetei care se invata greu e, in opinia mea, o falsa problema. Orice individ, care nu e cat de cat amotric, in maximum 3-4 zile de antrenament (eventual asistat de un cunoscator), va invata sa incarce
suficient orice lanseta. Sigur, asta nu inseamna ca va si lansa 200m. Nu trebuie sa ma credeti pe mine pe cuvant

Intrebati-i pe Maxx, Iohan, Mitranescu etc.