Ce a fost...si ce este!

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
bogdan5
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Ce a fost...si ce este!

Mesaj de bogdan5 »

FRICA PAZESTE BOSTANA (punct).
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide)
Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

bogdan5 scrie:FRICA PAZESTE BOSTANA (punct).
este corect, pentru anul 1622. in mileniul asta s-a inventat functia de "paznic", care este un om pe care-l platesti sa pazeasca bostana. in cazul de fata vina e a paznicului, dar si a patronului, caruia i s-a zis de nenumarati utilizatori ai acestui forum sa nu lase sub nici o forma pescarii sa stea cu masina langa standul de pescuit. astia cu smardoiala lasati-o mai moale, ca mai sunt justitiari prin tara asta care credeau ca daca au prins hotul de masini primesc recompensa de la politie... si au primit 3 ani jumate cu executare

bogdan5
pescar de competitie

Mesaj de bogdan5 »

Cine crede ca englezii, nemtii,francezii,s.a.m.d nu arunca gunoaie pe strada pentru ca au cei 7 ani de acasa se inseala. Nu o fac pentru ca stiu ce amenzi(de sar in sus) platesc. De"frica" nu inseamna neaparat smardoiala insa facuta cu cap cand nu mai ai solutii... Ce sa faca 2-3 paznici la niste saracii(3 masini) care fug peste camp ??
(A.Gide)

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

bogdan5 scrie:Cine crede ca englezii, nemtii,francezii,s.a.m.d nu arunca gunoaie pe strada o fac pentru ca au cei 7 ani de acasa se inseala. Nu o fac pentru ca stiu ce amenzi(de sar in sus) platesc. De"frica" nu inseamna neaparat smardoiala insa facuta cu cap cand nu mai ai solutii... Ce sa faca 2-3 paznici la niste saracii(3 masini) care fug peste camp ??
de-aia si patronul e de vina, ca i-a lasat pe fomisti sa stea cu masina langa ei. e o invitatie adresata saracilor sa doseasca pestii te miri pe unde. masina trebuie sa stea in parcare, se pot achizitiona cateva trolere pentru pescari ca sa nu comenteze ca-i pui sa-si care bagajeria in spate sau ca-i fortezi sa-si cumpere sau ca n-au loc....si ai rezolvat problema. control la bagaje la plecare, pa si la revedere, va mai asteptam pe la noi ! Vladut trebuia sa stie mai bine ca oricine ce fel de "pescari" sunt in tara asta si ce parghii legale are sa se apere.

bogdan5
pescar de competitie

Mesaj de bogdan5 »

DumiD scrie:
bogdan5 scrie:Cine crede ca englezii, nemtii,francezii,s.a.m.d nu arunca gunoaie pe strada o fac pentru ca au cei 7 ani de acasa se inseala. Nu o fac pentru ca stiu ce amenzi(de sar in sus) platesc. De"frica" nu inseamna neaparat smardoiala insa facuta cu cap cand nu mai ai solutii... Ce sa faca 2-3 paznici la niste saracii(3 masini) care fug peste camp ??
de-aia si patronul e de vina, ca i-a lasat pe fomisti sa stea cu masina langa ei. e o invitatie adresata saracilor sa doseasca pestii te miri pe unde. masina trebuie sa stea in parcare, se pot achizitiona cateva trolere pentru pescari ca sa nu comenteze ca-i pui sa-si care bagajeria in spate sau ca-i fortezi sa-si cumpere sau ca n-au loc....si ai rezolvat problema. control la bagaje la plecare, pa si la revedere, va mai asteptam pe la noi ! Vladut trebuia sa stie mai bine ca oricine ce fel de "pescari" sunt in tara asta si ce parghii legale are sa se apere.
E corect ce spui si tu numai ca realitatea bate filmul. Ai nevoie de un sac de bani pentru a ingradi toata balta, camere de luat vederi... degeaba lasa masina in parcare daca au una pe miriste unde ajunge unul cu piciorul in 10-15min si gandeste-te ca 2-3 paznici nu pot supraveghea 20 de pescari insirati pe te miri unde.
(A.Gide)

gabicarp

Mesaj de gabicarp »

Aici mai trebuie sa intervină şi vecinii pescari. Păi sa-l vezi pe unul cu peştele pe câmp şi sa nu spui nimic e la fel de grav că şi furatul.Chestia cu masina în parcare nu o sa oprească nenorociţii, dar sigur o sa gătească fenomenul. Şi poate ar fi bine sa aflaţi unde lucrează respectivii şi sa le trimiteţi pozele la ei la serviciu, ca sa vadă şi colegii lor ce au printre ei.

gabicarp

Mesaj de gabicarp »

Sigur o sa rareasca fenomenul am vrut sa scriu.

bogdan5
pescar de competitie

Mesaj de bogdan5 »

Aici mai trebuie sa intervină şi vecinii pescari.
Ai dreptate, numai ca sunt oameni mai linistiti care nu doresc sa se lege la cap cu figuri de "Glina", in cel mai fericit caz reactioneaza pe blat si evita sa piarda timpul cu declaratii la politie, procuratura, instanta...
:idea:
CrapMLT scrie:Cu indivizii astia m-am certat pe urmatoarea "balta" de'alui Vladut, citez si eu de mai sus doar pe UNUL DIN CARNATI care a venit pe balta si-l injura pe prietenu lui (nu-l vad in poze) sa auda jumatate de mal + cel opus de toti mortii si vii, pe langa asta tot in gura mare striga ca..."aici e mai mic baa b...p...in concursu lor ca trebuia sa dam pe cealalta balta, tre sa vedem cum facem ca ma omoara soacra-mea daca nu ii duc 4-5 bucati" celalalt " pai si cum facem ma?" "stiu eu ma....vizavi acolo la foisoru 12 o iei drept pe camp si e o bariera...dar o dovedesc eu pe langa"

Ideea e ca eu am plecat mai devreme decat ei, si i-am atentionat pe cei de la poarta "mai palmat asa" nu stiu ce s-a intamplat mai departe.
(A.Gide)

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Din pacate nu este un caz unic, aproape saptamanal avem pescari care fug de pe balta cu masinile, sau pescari prinsi cu peste ascuns prin diverse locuri.... si cati or fi care nu sunt prinsi.... :oops:
Din pacate in Romania nu cred ca se poate schimba ceva vreodata, este practic imposibil sa creezi o balta cu densitate mare de peste, bazata pe pescuit c&r, care sa fie si profitabila..... eu pana acum stiu doar o balta care corespunde, MV2, si asta datorita implicarii patronului (Victoras Petcu) in rezolvarea "cazurilor"......
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

george tomescu

Mesaj de george tomescu »

Vladut Mateianu scrie: ...rezolvarea "cazurilor"......
:lol:
mai bine sa te stie lumea de "nebun" (scuze dl. Petcu, dar am pus ghilimele), adica sa stie un pic de frica si cine vrea sa vina ... vine
poate ca nu e rentabil, dar nici sa pierzi pesti (care tot bani inseamna) si sa pierzi si pescari de buna credinta (care tot in bani se traduce) nu e rentabil

e grea alegerea ...
CS APS

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”