Daca imi permiteti o sg observatie - pt "vestici" baltile initial gandite pt piscicultura cu adancime uniforma si crapi in cantitati industriale sunt exceptii, iar balastierele uriase tip Pietrafitta unde crapi in cantitate mica s-au adaptat la alt mediu reprezinta cazul standard. "Traditional" din pacate nu se limiteaza la cum il defineste o tara. Carp United suntem toti convinsi ca au pescuit folosind absolut tot ce stiu, dar e vorba de o conceptie mai larga pe care a punctat-o si Dl. Serbu.Dan Mitranescu scrie:Pacat de valoarea baietilor nostri, sa para dupa un asemenea anturaj ( ca CM de crap nu consider ca este ) ca nu au fost suficient pregatiti.
Cine crede ca pescuitul se invata intr-un antrenament de o saptamana sau un an , parerea mea este ca greseste.
Pescuitul intre ape este alta forma de pescuit , chiar daca se prinde tot crap.
Este ca si cum ai pune un ring de K1 intr-un bazin cu apa. Pai tot pumni si picioare se dau , pai tot corzi elastice sunt, totul la fel . Cu singura diferenta ca toti campionii sportului respectiv nu vor mai avea loc pe podium ,in fata unora care nu au facut niciodata sporturi de contact, dar stiu sa inoate foarte bine.
Pai Semmy Schilt, daca vrea sa-si dovedeasca valoarea, sa puna mana sa ia o saptamana lectii de inot. Eventual sa mearga cu tot clubul la bazin, ca asa invata mai repede.![]()
In orice sport "terenul" trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Nu la minus 50 grade , nu inconjurat de boxe si amplificatoare , nu in conditii de fum , nu in conditii ce creeaza o particularitate ce poate aduce avantaj unui participant.
Balta in care crapul mananca predominant intre ape este o particularitate si nu poti face un campionat mondial in asemenea conditii.
Hai sa facem noi CM pe faleza, la varsarea Dunarii in Marea Neagra. Dupa cum se stie , in curentii de apa dulce din mare , stau crapi . Acest lucru se intampla chiar si pana in zona Bulgarilor ( pot sa se antreneze si ei) . Si hai sa ne antrenam acum cu eprubeta legata in loc de marker, cautand curentii de apa dulce.
In Italia, pe acel lac, se face alt pescuit, nu cel traditional la crap. Au crezut ca au avantaj atat ei cat si altii , care nu au mai prins podiumul de ani de zile. Sa mai incerce ceva, ca nici asta nu a mers.
Sunt absolut de acord cu comentariul Dvs. privind "terenul" la modul abstract, dar vorbim de un sport in care conceptul acesta e foarte greu de aplicat. Garantat si comentariul legat de dorinta lor de a intra pe podium este valid, dar nu este cu nimic diferit fata de comentariile predominante de tipul "Corbu este cea mai echilibrata". Pentru un stil "traditional romanesc" da, pentru "traditional englezesc" nu prea.