Sfat achizitie lansete si mulinete

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
lucian156

Re: Sfat achizitie lansete si mulinete

Mesaj de lucian156 »

mihai turiac, iti multumesc de sfaturi si de disponibilitatea de a ma lasa sa arunc un ochi la lanseta. Chiar mi-ar placea sa stam putin de vb. Sunt chiar in ceata cu ceea ce ar trebui sa cumpar si ma gandesc sa nu cumpar ceva ce peste 1-2 ani sa vreau sa schimb pt eventuale neajunsuri. Sti cum se zice, ca suntem prea saraci ca sa cumparam lucruri ieftine. Te-as ruga sa-mi dai un pm cu nr tau de tel ca sa mai povestim despre echipament.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Neamtul
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de Neamtul »

Daca vrei ieftin si bun ia-ti din nou un set de Navi si cupleaza-le cu MTX 14. Te incadrezi fara probleme cu banii, poate ramane si de fire sau un pat.

Powerliner niciodata nu se va putea compara cu Navi ! Dintre mulinetele populare de pe piata care costa sub 400lei, am avut Longbow, Powerliner, Helicon 5600 si Mitchell Avorunner si crede-ma ca Navi joaca in alta liga. La aruncari bate si BBLC XT-A si arunca la fel de bine ca Penn Surfblaster 8000 !

cornel73ro

Mesaj de cornel73ro »

Subscriu la ceea ce a spus Ionut: mtx 14 + td 6000. Sunt cele mai bune produse de pe piata privind prin prisma raportului calitate-pret. Folosesc aceasta combinatie si sunt foarte multumit. Nu cred ca malul baltii este un loc tocmai potrivit pentru parada modei, cat despre peste...fii sigur ca nu stie sa citeasca ce scrie pe sculele tale.:)
Cornel MILEA
C.S. Friends Carp Team

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Powerliner niciodata nu se va putea compara cu Navi !
100% de acord!
si arunca la fel de bine ca Penn Surfblaster 8000 !
Mulineta nu "arunca"! :)

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

si arunca la fel de bine ca Penn Surfblaster 8000 !
Mulineta nu "arunca"! :)[/quote]

Ba "arunca" si mulineta!!
Compara un PL cu un Navi la casting si vezi diferentele. Si nu am dat exemple exagerate gen Longbow cu Aerotehnium...
Critic echilibrat

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Compara un PL cu un Navi la casting si vezi diferentele. Si nu am dat exemple exagerate gen Longbow cu Aerotehnium...
Asta doar pentru ca modul de asezare a firului este superior la Navi. Dar, in functie de ce lanseta folosesti, PL-ul poate bate usor Navi-ul. Deci nu mulineta arunca (decat intr-o foarte mica masura), ci lanseta o face.

Nu-ti iei mulineta pentru ca "arunca", ci din cu totul alte motive. Ca, atunci, iti iei Axeon in loc de PL, nu Navi! :)

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

lucian156 scrie:Ideea este ca as vrea sa-mi iau niste bete bune si niste mulinete cat de cat ok, cum sunt okuma PL sau Axeon. Pt mine este clar ca batul face 70% din treaba. Degeaba imi iau shimano bblc daca nu am niste bete bune care sa-mi permita sa ating o distanta considerabila. Plus ca nu sunt genul care sa creada in reclame si renume sau sa cumpere x produs doar pt ca este scump, atat timp cat nu-si are utilitatea. La aceasta concluzie dupa ce am pescuit in paralel cu amicul meu care are Daiwa Black Widow si okuma Pl iar eu cu Fox Warrios S si Shimano Navi. Vreau sa spun ca amandoi aruncam la aceeasi distanta, prindeam acelasi nr de pesti, cu aceeasi greutate...etc. Singura diferenta era ca bateria mea arata mai bine. Deci de data asta vreau sa cumpar niste scule care intradevar sa merite diferenta de bani. Astea fiind spuse va rog sa-mi spuneti de ce ar fi mai bune Shimano Velocity sau Supressa fata de Fox Warrior S? Care ar fi avantajele reale, lasand laoparte frumusetea si faptul ca vei fi admirat pe balta pt ca ai shomano. La mulinete sunt aproape sigur ca voi ramane la okuma, binenteles asta daca in 300ron/buc nu se poate achizitiona mai bun, fara sa fie sh. Astept parerile voastre. Mihai/Miki, opinia ta ar fi binevenita. Merci.
Este foarte greu de descris in cuvinte despre diferenta de actiune a lansetelor mentionate. Daca as spune ca Supessa este mai blanda, mai permisiva, se va intelege ca este mai moale, ceea ce nu este chiar asa. Blanck ul este contruit diferit, din materiale diferite, conicitati diferite, tehnologii de fabricatie diferite, etc. Bine este sa vi in magazin sa vezi, ideal sa poti sa pescuiesti cu modelele vizate.
In alta ordine de idei, eu detin 2 seturi de lansete, ambele Shimano Beastmaster dar lungimi si puteri diferite( 3,6m cu 3,25 lbs si 3,9m si 3,5 lbs). pentru necesitati diferite.
Acum trebuie sa sti ce vrei de la lanseta, si sa faci un compromis sau nu.
Referitor la discutia despre mulinete pot spune ca am testat(pescuit) cu modele diferite dar din aceeasi clasa de pret/calitate(ex:Shimano Ultegra XSC, Daiwa Emblem Z, Daiwa Tournament S, Shimano Bigbaitrunner) si pot afirma ca mulineta prin caracteristicile sale poate influenta destul de mult lungimea lanseului.

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

ionut72 scrie:
Asta doar pentru ca modul de asezare a firului este superior la Navi. Dar, in functie de ce lanseta folosesti, PL-ul poate bate usor Navi-ul. Deci nu mulineta arunca (decat intr-o foarte mica masura), ci lanseta o face.

Nu-ti iei mulineta pentru ca "arunca", ci din cu totul alte motive. Ca, atunci, iti iei Axeon in loc de PL, nu Navi! :)
arunca si mulineta daca faci comparatie intre doua mulinete puse pe acelasi bat dar doar la nivel de aruncator bun si foarte bun. la aruncatorii medii nu cred ca se vede diferenta. intamplator detin aceste 3 modele (biomaster in loc de navi, acelasi drac) si nu pot sa spun ca am vazut diferente majore in aruncare. diferente majore sunt in regim de pescuit, axeonul si pl-ul au tamburii metalici incarcati cu textil pentru marker si spod, daca le bag la pescuit le pun tamburii de plastic si haraie de te doare capul :) . intre cele doua okuma imi place totusi mai mult axeonul si o recomand, dar sa aiba frana modificata (eu am fost cu mulineta la Dan Mitranescu la magazin, mi-a modificat-o in 30 de secunde si mi-a si explicat ce si cum ca sa-mi pot modifica singur daca mai am nevoie)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”