O mulineta usoara ajuta. Este principalul aspect care conteaza in aruncare , referitor la calitatile acesteia. Oprirea lansetei in punctul optim si stabilizarea balansului sunt factori prioritari in asa zisa tehnica de aruncare. La varf inalt se iau in calcul cateva grame ( casting) , cand vorbim de sute de grame deja este o problema.
Prioritar totusi la o mulineta este robustetea si fiabilitatea. Acestea se obtin cu piese solide, implicit mai grele.
Dati exemple de mulinete
bune si foarte usoare ( 500-600g ). Vorbim deja de preturi destul de mari.
La preturile astea mari cautati, mulinete grele ( 800-900g ) . Nu sunt !
BBLC-ul este la varf in fiabilitate cand vorbim de Shimano ( si nu numai ). Care sunt diferentele fata de varfurile de gama, ce au pret de patru ori mai mare! 300g ! Atat !
Oare conteaza asta !?
Shimano spune clar ca da. Pai tocmai pe ei sa nu ii ascultam ?
Asa ca greutatea si fiabilitatea sunt cam tot ce conteaza pe la o mulineta.
Greutatea se verifica imediat.
Cu fiabilitatea este mult mai greu, pentru ca numai expluatarea intensiva si timpul, o pot da.
Daca un pescar care pescuieste 5 zile pe luna si prinde 300kg pe an spune despre mulineta X ca este buna si dupa 6 ani de folosire, iar unul care pescuieste in competitii ( schimba des) si prinde 8 tone pe an, spune ca a stricat mulineta Y in 4 ani, asta nu inseamna niciodata ca mulineta X este mai buna ca mulineta Y !
In conditiile astea, consider ca parerea forumului este destul de relativa in privinta sfaturilor legate de fiabilitatea unei mulinete, atunci cand se da ca exemplu numai timpul de expluatare. Conditiile in care a fost folosit produsul conteaza inzecit. Macar cate kg au fost prinse si raspunsul poate sa fie analizat. ( nu radeti )
P.S.Nu uitati ca nu exista mulineta pe care sa nu poata sa o strice un pescar nepriceput , in numai un an.

Putin mai "priceput" in doi, ... si tot asa.
