Alegere set swingere.

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

norisss
Puncte: 0

Re: Alegere set swingere.

Mesaj de norisss »

Folosesc si eu de un sezon cele MKM2 de la d-nul Mitranescu. Destul de bune, singura chestie....care nu-mi place.....daca vreau sa scot lanseta ca sa o reimprospatez, se desface destul de greu capatul, adica trebuie desfacut manual. Cand am trasatura si capatul este sus, sare destul de ok, nu e problema.

Chestie care nu se intampla la MKII original. Pur si simplu lucreaza fara cusur, atat pe trasatura cat si atunci cand ridici lanseta ca sa o raincarci, sau pentru a o pozitiona in alt loc pe rod pod. Folosesc MKII original de 5 ani si nu am ce sa le reprosez. Se comporta ca in prima zi.

mausse26

Mesaj de mausse26 »

Aceeasi problema am avut-o si eu la prima partida cu acest tip de swingere insa problema s-a rezolvat prin taiere arcului din interior cu aproximativ o spira...

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

mausse26 scrie:Aceeasi problema am avut-o si eu la prima partida cu acest tip de swingere insa problema s-a rezolvat prin taiere arcului din interior cu aproximativ o spira...
la care arc te referi?da-mi niste detalii te rog.....
A bad days fishing is better than a good day at work...

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

:idea: :idea:
Dan Mitranescu scrie:Daca balamaua se deschide prea usor la capul de swinger mk2 problema se poate remedia foarte usor :
Se scoate stiftul care fixeaza balamaua cu ajutorul unui cater sau cutit bine ascutit, impingand axul catre exterior.
Se scoate arculetul si se intinde putin dupa care se remonteaza sistemul.
( Pentru a slabi forta balamalei se taie o spira din arculet cu ajutorul unui sfic . )
Dureaza max. 5 minute operatia ...
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

gabi1 scrie::idea: :idea:
Dan Mitranescu scrie:Daca balamaua se deschide prea usor la capul de swinger mk2 problema se poate remedia foarte usor :
Se scoate stiftul care fixeaza balamaua cu ajutorul unui cater sau cutit bine ascutit, impingand axul catre exterior.
Se scoate arculetul si se intinde putin dupa care se remonteaza sistemul.
( Pentru a slabi forta balamalei se taie o spira din arculet cu ajutorul unui sfic . )
Dureaza max. 5 minute operatia ...
multumesc....
A bad days fishing is better than a good day at work...

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

norisss scrie:
Folosesc si eu de un sezon cele MKM2 de la d-nul Mitranescu. Destul de bune, singura chestie....care nu-mi place.....daca vreau sa scot lanseta ca sa o reimprospatez, se desface destul de greu capatul, adica trebuie desfacut manual. Cand am trasatura si capatul este sus, sare destul de ok, nu e problema.

Chestie care nu se intampla la MKII original. Pur si simplu lucreaza fara cusur, atat pe trasatura cat si atunci cand ridici lanseta ca sa o raincarci, sau pentru a o pozitiona in alt loc pe rod pod. Folosesc MKII original de 5 ani si nu am ce sa le reprosez. Se comporta ca in prima zi.
La mine un an de pescuit inseamna aproximativ 10 tone de crap si pescuit in regim de concurs. Lucru ce se poate dovedi oricand. Face cam 10-15 ani din astia normali. :wink:

Acum doi ani ( 24 luni :D ) toate "alea originale" aveau arucul prea moale si cadeau prea repede.A uitat lumea . :wink: Prin simpla intindere a arcului a fost remediata problema. Eu am dat sfatul pe forumuri, ( fara sa maresc niciun scris ).
Produsul MKM2 in sine si pretul aferent nu se vad , se vede un simplu reglaj ca un mare defect .
La MKM2 venea prea tare arcul acum trei ani. Se rezolva intr-un minut problema prin taierea arcului. Pentru cei care un minut depaseste ca valoare milionul, chiar a fost un deranj. :D
Acum vin reglate toate modelele, inclusiv cel "nou" , MKM3 .

P.S. Toate swingerele care pleaca de la mine sunt verificate si functioneaza fara cusur. Reglaje se pot face si in garantie... si postgarantie... si pe orice model . Nu costa nimic , PENTRU CA ESTE O OPERATIE BANAL DE SIMPLA :D

norisss

Mesaj de norisss »

@dan, prin îngroșarea scrisului nu am vrut să scot în evidență vreo problema la swingerii pe care-i vinzi, ci pur și simplu am vrut să fac o precizare exact la partea din fraza pe care am insemnat-o cu bold. Și eu am vreo 2 swingeri de genul ăsta și manifestă exact același comportament. Eliberează firul mai greu, dar nu mi-am bătut capul cu ei.

sorin71

Mesaj de sorin71 »

Multumesc pt raspunsuri,cred ca am sa fac o comanda pt mk3 si mai multe articole de la d-nul Mitranescu mai la iarna poate apare si penarul pana atunci,merg pe mana d-lui Mitranescu care chiar vrea sa ajute pescarii cu articole de calitate la preturi accesibile.

andrei_h

Mesaj de andrei_h »

ce as putea face cu un swinger mkm2 lumino modelul cu limitator de cursa: sa intepenit balamaua si swingerul efectiv abia il misti sus jos. mi-a tras pestele in run destul de puternic avertizorii urlau, firu pleca de pe tambur si swingerul nemiscat. problema asta o am doar la un swinger din 3 dar totusi nu as vrea sa il arunc. exact la imbinarea de plastic (limitatorul acela de cursa) s-a intepenit.

ce as putea face? pt ca nu pot sa il desfac ca e plastic si cu un pin nu surub sau altceva.

andrei_h

Mesaj de andrei_h »

andrei_h scrie:ce as putea face cu un swinger mkm2 lumino modelul cu limitator de cursa: sa intepenit balamaua si swingerul efectiv abia il misti sus jos. mi-a tras pestele in run destul de puternic avertizorii urlau, firu pleca de pe tambur si swingerul nemiscat. problema asta o am doar la un swinger din 3 dar totusi nu as vrea sa il arunc. exact la imbinarea de plastic (limitatorul acela de cursa) s-a intepenit.

ce as putea face? pt ca nu pot sa il desfac ca e plastic si cu un pin nu surub sau altceva.
nimeni nimic...?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”