Lanseta Shimano Tribal Velocity

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

mihai.alecu

Re: Lanseta Shimano Tribal Velocity

Mesaj de mihai.alecu »

Nu lua in calcul greutatea pestelui. Batul nu se rupe niciodata cu un peste in drill indiferent de greutatea lui. Cedeaza intotdeauna un nod firuletc dar de bete rupte in drill nu am auzit. Iar daca tot te raportezi la distantele mai sus mentionate nici nu iti trebuie un bat rigid. Mai bine ia unele nai moi sa simti pestele mult mai intens mai ales daca ai d gand sa iti achizitionezi si barca sau barcuta. Ca exemplu eu am un feeder cu care lansez 80 m lejer si iti imaginezi ce moale flexibil este iar drillul nu se compar cu nimik. Tu ai vrut o parere despre velocity.uri care sunt bete rigide de distanta mare si f mare 150-170 si mai bine d atat depinde de cine le arunca si cum le arunca. Daca te raportezi la dist de 130 maxim nu iti recomand bete rigide.
CS SENZOR TEAM
"În viață nu contează unde te afli, ci pe cine ai alături."

mihai.alecu

Mesaj de mihai.alecu »

Sunt o gramada de bete mai moi care suporta 3.5 lbs daca tot vrei sa o incarci cu greutate mai mare ex 130-150 g. Acum nush cat de bine definesti tu incarcat la capacitate maxima.
CS SENZOR TEAM
"În viață nu contează unde te afli, ci pe cine ai alături."

jdmishere
Puncte: 0

Mesaj de jdmishere »

[quote="Neamtul"]
Cine are Velocity dar a folosit si MTX 14 ? Care se incarca mai greu ?

Personal, cand folosesc momitoare ma impac mai bine cu mtx 14/3.90/3.75lb; cand pescuiesc cu plumb (120-130g) merg fara retineri pe velocity 3.9/3.5lb

Este doar optiune personala...mentionez ca folosesc aceleasi mulinete/fir pe ambele lansete

Insa daca reusesti sa incarci beastmasterul poti sa il iei in calcul...e o lanseta f buna
Dragos MARDARE
CS APS

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Neamtul scrie:As vrea sa mai aud si alte pareri despre lanseta asta.
Cine are Velocity dar a folosit si MTX 14 ? Care se incarca mai greu ? Cum e Velocity in comparatie cu MTX 11 ?

Eu estimez ca anul viitor o sa fac maxim 10 partide la crap(pe balta) si distanta la care trebuie sa arunc variaza foarte mult, 50-130m sau mai mult pentru cine poate. Oricum, in multe locuri nu prinzi malul si pana la urma tot va trebui sa-mi cumpar o barca gonflabila. Partidele pe care le fac dureaza in mod normal 12-36 ore, mai mult nu-mi permite timpul. Pestii care sper sa-i prind au 2-5kg, mai rar 7-8-10kg si sunt si exemplare de 15-20kg, in mare parte peste salbatic.

Nici macar nu stiu daca merita sa-mi cumpar de 3,90m pentru ca e mai relaxant sa pescuiesti cu bete mai scurte( si implicit mai usoare). M-am gandit la Velocity de 3,60m 3,25lbs sau MTX 14 de 3,60m si 3,5lbs dar nu exclud nici variantele de 3,90m dar un lucru il stiu sigur, nu vreau pari, vreau o lanseta pe care sa o pot folosi la capacitate maxima, sa pot s-o incarc.

M-am gandit si la Beastmaster BX dar e cam rigida cea de 3,5lbs.
Salut. Eu am pescuit in paralel cu mtx14 si velocity, ambele de 13".
Velocity mi se pare mai rigida decat mtx14, iar mie personal mi s-a parut mai greu de incarcat. Dar poate din cauza ca eram eu invatat cu mtx14, astea fiind betele mele.
Velocity e mai subtire si mult mai finuta.

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

Hmm, deci Velocity tot par este... :?
Chiar nu stiu ce sa-mi mai cumpar. Poate varianta de 12ft 3,25lbs sau poate BM BX 13300ldl sau...sau un set de Speedmaster primul model si le fac custom ? :mrgreen: ... :twisted:

Mai astept si alte pareri. E final de sezon, am timp sa ma gandesc, eventual sa testez.

Chiar asa, Beastmaster BX 13ft 3lbs e ok pentru momitoare ? Batul il stiu dar nu l-am folosit la pescuit ca sa-mi pot face o parere. Oricum, pare sa fie o lanseta foarte solida.

Oare un set de Magicuri cu mandrina Fuji nu ar fi alegerea mai inteleapta ? :?

Idea e ca nu mai vreau sa investesc sume enorme in bete pentru ca de la un anumit punct, pentru mine cel putin, nu se merita. As vrea sa ma incadrez in maxim 2000lei/4 bete.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Iti recomand eu baracuda competition 3.90m 3.75 lbs. Lansetele sunt foarte placute in drill si ajungi cu plumb de 130gr la 150m. Eu imi vand setul meu de baracude pt ca am simtit nevoia de lansete mai tari si mi-am luat beastmastere de 3.5lbs.
Critic echilibrat

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Eu daca as fi in locul tau, as face tot posibilul sa fac rost de un Velocity imprumut, si sa pescuiesc macar 12h cu el.

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

Neamtul scrie:Hmm, deci Velocity tot par este... :?
Chiar nu stiu ce sa-mi mai cumpar. Poate varianta de 12ft 3,25lbs sau poate BM BX 13300ldl sau...sau un set de Speedmaster primul model si le fac custom ? :mrgreen: ... :twisted:

Mai astept si alte pareri. E final de sezon, am timp sa ma gandesc, eventual sa testez.

Chiar asa, Beastmaster BX 13ft 3lbs e ok pentru momitoare ? Batul il stiu dar nu l-am folosit la pescuit ca sa-mi pot face o parere. Oricum, pare sa fie o lanseta foarte solida.

Oare un set de Magicuri cu mandrina Fuji nu ar fi alegerea mai inteleapta ? :?

Idea e ca nu mai vreau sa investesc sume enorme in bete pentru ca de la un anumit punct, pentru mine cel putin, nu se merita. As vrea sa ma incadrez in maxim 2000lei/4 bete.
Vezi modelul Shimano Supressa :wink:
http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 31440.html

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

E pe lista si el. Problema e ca in Timisoara nu gasesc nici Velocity, nici Supressa ca probabil m-as lamuri repede ce si cum. :?

robyvan
pescar de competitie

Mesaj de robyvan »

Neamtul scrie:E pe lista si el. Problema e ca in Timisoara nu gasesc nici Velocity, nici Supressa ca probabil m-as lamuri repede ce si cum. :?
de ieri gasesti Supressa la Tibi Crivoi :wink: , ia da-i un call.....
slowly we rot- by Obituary

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”