Sincer: cati dintre voi ati citit platforma program a celor doi?!
Pai, in opinia mea, e pierdere de vreme. Amandoi vor, de fapt, acelasi lucru: mai multi bani la stat de la cat mai multi oameni (chiar daca, declarativ, fiecare vrea sa ajunga pe alta cale la acest rezultat). Ori, cate vreme amandoi vor asta, nici unul dintre ei nu va fi presedintele meu (mai ales ca eu sunt voluntarist, individualist, libertarian), deci, pentru mine, statul (oricare dintre formele sale exceptand-o pe cea "minimala") si reprezentantii sai sunt dusmanul nr 1. Ca atare ma voi implica in procesul votarii unui om politic doar atunci cand acesta va dori micsorarea statului la maximum si, prin, urmare, a agresiunii practicate de acesta.
Exemple: unul care sa vrea desfiintarea taxelor pe salarii, pe venit, pe proprietate, care sa doreasca un singur impozit (platibil de catre toata lumea) care sa sustina statul "minimal": armata, politie, justitie, strazi intralocale, pompieri, curricula primara si "sanatatea" de urgenta. Atat, restul e treaba pietei. Unul care sa declare ca fiecare individ este responsabil pentru el insusi si nu-i poate obliga pe ceilalti (cu ajutorul sistemului legal) sa-l sustina.
Adicatelea exemplu: salariul brut in mana si fiecare sa aiba 3 variante: se asigura la stat (benevol), se asigura in privat (tot benevol) sau nu se asigura deloc. Si pentru "sanatate" si pentru pensie si pentru cresterea copilului si pentru somaj etc. Te-ai asigurat
benevol la stat, pai sa nu mai urli ca, atunci cand statul ti-o da prin gura, vinovati sunt aia care s-au prins de treaba asta si i-o dau ei statului prin gura!

Te-ai asigurat la privat, pai citeste dracu contractul ala si semneaza in cunostinta de cauza! Nu te-ai asigurat deloc, la revedere, la pensie stai pe strazi si mananci din ghena, vrei la spital costa atat, daca nu la groapa. Ai facut copii si tu nu esti in stare sa te sustii nici pe tine, pai ii ia altul si tu la munca silnica sa-i platesti cresterea pana la majorat (ca n-am stat noi, ceilalti, la curu neveste-tii, ca sa ti-l crestem noi). ETC. Nu e treaba statului sa monopolizeze moneda, sa reglementeze (falsifice) preturile, sa stabilesca salariul minim, sa decreteze el cu cine ne asociem, ce si cui putem sa vindem, ca sa mancam, ce sa bem, ce si cat sa fumam, cu cine ne f.u.t.e.m (si daca vrem sa dam bani pentru asta), la ce emisiuni avem voie sa ne uitam, ce arme n-avem voie sa detinem ca sa ne aparam.
Altfel, "platforma program" a unui presedinte ar trebui sa se rezume numirea primului ministru si activitati de politica externa cu omologii sai din alte tari (presedinti, monarhi etc). Activitati de genul lobby: ba "presedintele Norvegiei"

, ce tara misto avem noi romanii, ce taxe mici si putine (una singura), ce politie si justitie eficiente avem, ce mediu de afaceri prietenos, ce legislatie stabila si predictibila pe termen lung avem, cat de bine si mult aparam si garantam noi proprietatea, ia fa in asa fel incat potentialii investitori de la tine din tara sa vina prin Romania sa investeasca!