mulineta buget maxim 550 lei

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
andrei0001
Puncte: 0

Re: mulineta buget maxim 550 lei

Mesaj de andrei0001 »

Sunt derutat maxim. Incerc sa citesc despre toate aceste ,,noi'' caracteristici : Dyna Balance, Super Stopper II, AR-C Spool, Aero Wrap II, Biogrip si parca ma afund mai rau in detalii. Am vazut live doar vechiul BBLC, ultegra 5500 xtb si in rest mulinete sub fostele okume. Din ce am citit si urmarit clipuri penn ma atrage cel mai mult ( a nu se intelege ca sunt 100% pentru penn si va irosesc timpul pe acest topic).
Am sa ma duc la magazin sa vad acest Aerlex si Speedcast. Din pacate Penn nu exista pe stoc in magazinele noastre.
Sper sa nu supar pe nimeni dar am incredere in Mtx deoarece stiu ca reprezinta semnatura Domnului Mitranescu....de mulinete nu sunt asa sigur.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Sper sa nu supar pe nimeni dar am incredere in Mtx deoarece stiu ca reprezinta semnatura Domnului Mitranescu....de mulinete nu sunt asa sigur.
1) Desi apelul la autoritate e o eroare si TD-ul reprezinta aceeasi "semnatura".
2) Increderea in MTX (eu vorbesc de MTX 14) e data de sutele (hai sa nu zic miile) de lansete cu care zeci de pescari au pescuit ani intregi si care nu i-au dezamagit. Cuvantul si "obrazul" lui Dan sunt basca! :D
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Sistemele astra noi de la Shimano, in mare parte, sunt strategii de marketing, facute sa ne ia ochii.
Conform producatorului:
Dyna Balance, este un sistem conform caruia, greutatea rotorului este calculata astfel incat sa elimine vibratiile mulinetei.
Super Stoper II, este sistemul care previne jocul in manivela atunci cand este cuplat antireversul (piedica propriu-zisa).
Arc-C reprezinta acel unghi, in forma de V, pe care il gasim pe buza tamburilor Shimano.
Aero Wrap, este sistemul care asigura o asezare buna a firului.

Teoretic suna bune..
Practic, noi cautam o mulineta cat mai usoara, sa aseze firul care mai bine - daca se poate spira langa spira sub forma de buraj -, fara jocuri, cu tambur de rezerva metalic si pretul sub 100Euro.
In anii trecuti, Okuma Axeon AXS se incadra bine in cerintele pescarilor dar odata cu trecerea timpului a aparut Axeon V2 care, dupa spusele pescarilor, este sub primul model dar costa mai mult. Spector, Oryx, au devenit istorie, desi n-ar fi meritat.
Shimano, a scos din productie Navi si Biomaster, mulinete raport calitate/pret foarte bun iar in locul lor au aparut Aerlex fara tambur de rezerva si Speedcast cu doi tamburi de rezerva dar mult mai scumpa decat Biomaster. Iar sincer sa fiu intre Navi XSA si Speedcast XSA, as merge oricand pe Navi. Dar din pacate, nu se mai fabrica.

Daca as fi in locul tau, as cauta Ultegra XSB10000. In Romania posibil sa nu mai fie pe stoc in magazine, dar pe site-urile din afara cu siguranta este. Iar ca un sfar, cauta pe google.es! Sau orice tara, cu iesire la mare/ocean.
O mulineta foarte accesibila din toate punctele de vedere, este si TD, si ar fi pacat sa n-o iei in calcul. Se aseamana foarte mult cu Okuma Axeon AXS, asezarea firului nu este deloc rea, nu are plastic in interior, gasesti tamburi de rezerva pentru ea, este destul de usoara si deloc scumpa.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

andrei0001 scrie:Sunt derutat maxim. Incerc sa citesc despre toate aceste ,,noi'' caracteristici : Dyna Balance, Super Stopper II, AR-C Spool, Aero Wrap II, Biogrip si parca ma afund mai rau in detalii. Am vazut live doar vechiul BBLC, ultegra 5500 xtb si in rest mulinete sub fostele okume. Din ce am citit si urmarit clipuri penn ma atrage cel mai mult ( a nu se intelege ca sunt 100% pentru penn si va irosesc timpul pe acest topic).
Am sa ma duc la magazin sa vad acest Aerlex si Speedcast. Din pacate Penn nu exista pe stoc in magazinele noastre.
Eu sunt sigur si de mulinete ( TD 6000 ) ca isi fac treaba foarte bine, dupa ce le-am folosi aprox. 4 ani . Nu au hibe functionale si nici urme de uzura. Le mai folosesc 4 cel putin. :)
Recunosc ca nu se compara cu mulinete de top, lund in calcul "cursivitatea" mulinatului , dar comparativ cu un Axeon sa zicem, sunt cel putin la fel de echilibrate.
Aseaza firul perfect, sunt foarte usoare pentru robustetea lor si repet, nu au hibe functionale nici macar dupa utilizare indelungata. Pentru mine a fost suficient.
Pretul lor real este undeva la peste 400 lei . ( Mulineta o are si Prowess si se numeste OUTLANDER CAMOU 7006 FD 6R. Acesteia ii lipsesc cativa rulmenti, tamburul de rezerva si galetul ceramic, pachet ce il aproximez la peste 70 lei si de aici pretul final de peste 400 lei ).
Am considerat ca este o mulineta foarte buna in banii ei, daca intra pe piata la pret de depozit . Mi-am luat aceasta raspundere ( stoc prea mare pentru vanzarea cu amanuntul ) pentru a avea si o mulineta cu raport calitate / pret pe linia produselor pe care le promovez. :wink:
Cam asta este TD -ul.

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

Surfblaster 8000 sau BBLC XT-A(sh) in banii astia. Am si Navi XT-B(care si ea aduna firul foarte bine) dar parca Penn e mai bine facuta, la fel si BBLC-ul.
Fişiere ataşate
DSC01067.JPG
DSC01067.JPG (97.07 KiB) Vizualizat de 1878 ori

doruSV

Mesaj de doruSV »

Penn Affinity LC8000, pentru ca este o mulineta deosebita din toate punctele de vedere.

andrei0001

Mesaj de andrei0001 »

Va multumesc pentru raspunsuri ! Allen am cautat Ultegra XSB10000 si nu am gasit nimic in afara...In schimb am gasit acest filmulet online
Ultegra XSB10000 vs penn affinity
https://www.youtube.com/watch?v=kjGEerOnBfU

Am citit tot ce am gasit despre Aerlex. Unii le recomanda altii: citez -prima persoana ,, nu cumpara aerlex :!: slab cu plasticuri in ele la manivela etc.am una noua pt. piese schimb trebuie sa pun la vanzare :) ". - a 2 persoana : ,, Daca esti dispus sa investesti ~500lei/buc in mulinete, ia-ti Penn Surfblaster 8000 ! Decat Aerlex nou, mai bine Emblem Pro sh ! E superioara din orice pdv. ''.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Am vizualizat si eu acel video, in trecut. Ca o parere personala, persoana respectiva nu a facut altceva decat un video, fiind impresionat de sistemul lent de oscilatie, al mulinetei Penn. Dpmdv o mulineta se testeaza altfel, si nu invartind de manivela/tambur cu asemenea viteza.

Referitor la ce spuneai mai sus, sa stii ca gusturile sunt diferite in general si trebuie sa-ti cumperi ce-ti place tie, nu ce le place altora. Am o Daiwa Emblem Pro, noua, nefolosita niciodata. Daca ai drum prin Craiova, ti-o pot arata, pe mine nu m-a impresionat nici macar suficient de mult s-o folosesc.
Nu ti-am recomandat nimic SH, deoarece in prima ta postare ai spus ca nu vrei 'second', altfel era simplu sa gasim ceva in suma asta, sunt foarte multe anunturi rentabile pe forum. Ex, Ultegra, BBLC.

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

Poate ar fi cazul sa folosesti Emblemul. Aerlex e jucarie pe langa ea ! :wink:

gabriel2vsl

Mesaj de gabriel2vsl »

Andrei 0001, daca eesti interesat eu vind 4 Hakuyo td 6000 la un pret f bun
.........................

POTI POSTA ANUNTUL AICI, NU SUNT PERMISE LINKURI EXTERNE CATRE ALTE SITE-URI DE VANZARI SCULE PESCUIT ! -MODERATOR
EvercarpTeam

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”