upgrade rulmenti mulinete

Anunturi de vanzare, cumparare sau inchiriere scule de pescuit second hand. Bisnita interzisa!

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

calin8162
Puncte: 0

upgrade rulmenti mulinete

Mesaj de calin8162 »

la mulinetele care au in componenta bucse de plastic, se poate incerca inlocuirea acestora cu rulmenti, imbunatatind astfel functionarea mulinetei.in functie de mulineta, se pot pune rulmenti la roata dintata, pinion central, galet, ax wormshaft, etc. detalii pe pm sau tel:0728273147, calin. multumesc.

calin8162

Re: upgrade rulmenti mulinete

Mesaj de calin8162 »

up

gusti

Mesaj de gusti »

pt aerlex 7000 xta spod cit costa? :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Powered by 3 rods

calin8162

Mesaj de calin8162 »

salut. sunt doua variante: una cu rulmenti de otel normal si a doua, cu rulmenti inoxidabili. pe aerlex poti sa inlocuiesti bucsele de plastic cu rulmenti in urmatoarele locuri: pe axul rotii (manivela) 2 rulmenti,pe pinion 1 rulment, pe wormshaft intra 4 rulmenti ,iar la galet 2 rulmenti. la o mulineta se pot pune deci 9 rulmenti. la mai multe, se inmulteste 9 cu numarul de mulinete(de acelasi fel). scenariul acesta e teoretic. practic trebuie sa trimiti la mine mulineta, sa o demontez, sa masor bucsele si sa vad care se preteaza la upgrade. din schema mulinetei nu poti avea dimensiuni ca sa poti decide cati rulmenti poti pune in locul bucselor. fiecare mulineta are caracteristicile ei constructive si dimensionale. cred ca m-am facut inteles. in alta ordine de idei, 9 rulmenti normai(neinoxidabili) dar cu dubla protectie, costa aproximativ50 lei. cei inoxidabili sunt mult mai scumpi. la aceste cheltuieli mai adaugi manopera(demontat, curatat, schimbat rulmenti, gresat, montat)care e aproximativ 25 lei/mulineta in functie de model si ai o imagine aproximativa a acesui upgrade. ca rezultat vei avea o mulineta de clasa aerotechnium, basiair, etc. din punct de vedere al rulmentilor. va creste fiabilitatea, iar uzura angrenajelor se va diminua considerabil. in functie de cat vrei sa investesti in upgrade, se pot inlocui si numai o parte din bucse. sper ca te-am lamurit. multumesc.

luci.dodo

Mesaj de luci.dodo »

calin8162 scrie:salut. sunt doua variante: una cu rulmenti de otel normal si a doua, cu rulmenti inoxidabili. pe aerlex poti sa inlocuiesti bucsele de plastic cu rulmenti in urmatoarele locuri: pe axul rotii (manivela) 2 rulmenti,pe pinion 1 rulment, pe wormshaft intra 4 rulmenti ,iar la galet 2 rulmenti. la o mulineta se pot pune deci 9 rulmenti. la mai multe, se inmulteste 9 cu numarul de mulinete(de acelasi fel). scenariul acesta e teoretic. practic trebuie sa trimiti la mine mulineta, sa o demontez, sa masor bucsele si sa vad care se preteaza la upgrade. din schema mulinetei nu poti avea dimensiuni ca sa poti decide cati rulmenti poti pune in locul bucselor. fiecare mulineta are caracteristicile ei constructive si dimensionale. cred ca m-am facut inteles. in alta ordine de idei, 9 rulmenti normai(neinoxidabili) dar cu dubla protectie, costa aproximativ50 lei. cei inoxidabili sunt mult mai scumpi. la aceste cheltuieli mai adaugi manopera(demontat, curatat, schimbat rulmenti, gresat, montat)care e aproximativ 25 lei/mulineta in functie de model si ai o imagine aproximativa a acesui upgrade. ca rezultat vei avea o mulineta de clasa aerotechnium, basiair, etc. din punct de vedere al rulmentilor. va creste fiabilitatea, iar uzura angrenajelor se va diminua considerabil. in functie de cat vrei sa investesti in upgrade, se pot inlocui si numai o parte din bucse. sper ca te-am lamurit. multumesc.
la ultegra xtc 14000 ce se mai poate face? cam la ce pret maximal?
pescuiesc si eliberez, deci ma distrez...

calin8162

Mesaj de calin8162 »

buna ziua. la ultegra 14000 xtc poti inlocui o bucsa la roata principala pe partea dreapta si la wormshaft( axul care transmite oscilatia sus jos a tamburului) unde intra minim 2 rulmenti(in functie de tipul constructiv al bucselor).costul aproximativ al operatiei inclusiv manopera de demontare, curatare,gresare,etc. e undeva la 50 lei/mulineta, pentru varianta cu rulmenti de otel dublu capsulati. pentru rulmenti inoxidabili, pretul creste simtitor, avand in vedere ca acestia sunt mai scumpi. sper ca m-am facut inteles si te-am ajutat. multumesc.

R.R. FISHING TEAM
pescar de competitie

Mesaj de R.R. FISHING TEAM »

calin8162 scrie:la mulinetele care au in componenta bucse de plastic, se poate incerca inlocuirea acestora cu rulmenti, imbunatatind astfel functionarea mulinetei.in functie de mulineta, se pot pune rulmenti la roata dintata, pinion central, galet, ax wormshaft, etc. detalii pe pm sau tel:0728273147, calin. multumesc.
Spune-mi te rog ,cam ce rulmenti montezi in locul bucselor ...!
Ma refer la producator !
:wink:
Mircea
0723917339

Andrei G

Mesaj de Andrei G »

calin8162 scrie:la mulinetele care au in componenta bucse de plastic, se poate incerca inlocuirea acestora cu rulmenti, imbunatatind astfel functionarea mulinetei.in functie de mulineta, se pot pune rulmenti la roata dintata, pinion central, galet, ax wormshaft, etc. detalii pe pm sau tel:0728273147, calin. multumesc.

Salut,
La Basia QDX se poate face ceva?
Multumesc
WLC Carp Club

calin8162

Mesaj de calin8162 »

pentru RR FISHING TEAM. depinde de buzunar. cei simpli de otel sunt mult mai ieftini decat cei din otel inoxidabil. firma nu prea conteaza. in mulinete toti asi fac treaba. o zi buna.

calin8162

Mesaj de calin8162 »

pentru andrei g. la basia qd,qda, qdx, se poate incerca inlocuirea a doua bucse situate pe spate wormshaft(axul care conduce oscilatia tamburului) si spate pinion. oricum trebuie demontata mulineta , masurate bucsele apoi cautati rulmentii. sper ca te- am ajutat. o zi buna.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Marele Bazar”