PS daca as fi dezvoltator imobiliar as milita pentru scoaterea totala a gradului de indatorare si as fi de acord cu tine, fiecare sa se imprumute cat crede ca-l tine plapuma. apropo, cate imobile deti, recunoaste ?!

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
Aha, tradus esti de acord ca: interventia statului in piata sa distorsioneze oferta astfel incat sa apara penuria (de credite in cazul asta) si preturile (la apartamente in cazul asta) sa ramana jos. Adica mercurialul. Nu vad de ce atunci, repet, nu esti similar de acord cu interventia statului care sa stabilesca suprafata locuintelor pe care o poate achizitiona o persoana in functie de venit. Sau pretul painii, al laptelui, al hainelor. Ca, precum spunea Hert si hrana si imbracamintea sunt necesitati primare, nu?sunt de acord cu o limita a gradului de indatorare pentru ca mentine preturile aliniate in jos.
Desi exemplul personal nu e un argument, iti voi raspunde (ca prea mi-ai ridicat mingea la fileu): in momentul de fata nici unul, stau cu chirie (dar nu la banca!)! Am detinut insa pana acum 3 imobile pe care le-am pierdut, toate 3 fiind lasate gaj la banca pentru niste afaceri pe care le-am condus stralucit ... la faliment (dintr-un total de 12 pana acum, pe care, din 1990 pana in 2010, le-am infiintat, crescut, falimentat sau vandut).apropo, cate imobile deti, recunoaste ?!
asa se traduce pe limba ta?ionut72 scrie:Aha, tradus esti de acord ca: interventia statului in piata sa distorsioneze oferta astfel incat sa apara penuria (de credite in cazul asta) si preturile (la apartamente in cazul asta) sa ramana jos. Adica mercurialul. Nu vad de ce atunci, repet, nu esti similar de acord cu interventia statului care sa stabilesca suprafata locuintelor pe care o poate achizitiona o persoana in functie de venit. Sau pretul painii, al laptelui, al hainelor. Ca, precum spunea Hert si hrana si imbracamintea sunt necesitati primare, nu?sunt de acord cu o limita a gradului de indatorare pentru ca mentine preturile aliniate in jos.
DumiD scrie:asa se traduce pe limba ta?ionut72 scrie:Aha, tradus esti de acord ca: interventia statului in piata sa distorsioneze oferta astfel incat sa apara penuria (de credite in cazul asta) si preturile (la apartamente in cazul asta) sa ramana jos. Adica mercurialul. Nu vad de ce atunci, repet, nu esti similar de acord cu interventia statului care sa stabilesca suprafata locuintelor pe care o poate achizitiona o persoana in functie de venit. Sau pretul painii, al laptelui, al hainelor. Ca, precum spunea Hert si hrana si imbracamintea sunt necesitati primare, nu?sunt de acord cu o limita a gradului de indatorare pentru ca mentine preturile aliniate in jos.ai chiulit la orele de logica boss. e suficient mentinerea uni grad maxim de indatorare boss, restul il face pretul. si vezi ca pretul painii chiar este stabilit prin interventia statului
Scuza-ma, la ce ti-au trebuit 5500 de franci in 2007?Vedete-as pe tine sa fi facut un imprumut in 2007 de 5500 de franci
Minciuna prin omisiune (poate fi non-voluntara, a trecut ceva de atunci), de fapt li s-a spus, la salariul pe care il aveti, daca vreti aceasta suma, singura solutie e un imprumut in franci!Pe atunci marea majoritate a celor care au solicitat un imprumut,li s-au spus sec,ca la salariul care il aveti;ASTA E SINGURA SOLUTIE,UN IMPRUMUT IN FRANCI,DEOARECE ESTE O MONEDA LA CARE VA INCADRATI!!!
Calculelele.Din calculele care le-am facut eu,abia de acum inainte platesc suma care am lut-o pe atunci!
insisti in ignoranta. PRETUL IMOBILULUI ! statul iti impune o limita maxima de indatorare, daca nu castigi suficient nu-ti vei putea achizitiona, sa zice, o vila cu 2 etaje si 260 de metri patrati. nu e nevoie sa-ti zica statul ca esti un sarantoc si n-ai ce cauta acolo, iti zice pretul imobilului asta ! Si da, crizele exact de-aia apar, pentru ca ajung niste minti luminate sa ia decizii.ionut72 scrie: 1) Care ... pret? Mentinerea unui grad de indatorare, impus de catre un tert, inseamna, per se, abolirea pretului.
2) "pretul painii chiar este stabilit prin interventia statului".
Daca-i pe asa toate preturile sunt distorsionate de interventia statului. Din acest motiv apar raspunsurile pietei la alocarea gresita de capital si resurse, pe numele lor "crize".
Da stai un pic im primul rand am modificat postarea mea,si in al 2-lea rand nu am voie sa imi exprim si eu oful,trebuie sa vii tu sa ma iei la misto,care e problema ta prietene,ce ai gasit da ras!!!ionut72 scrie:Scuza-ma, la ce ti-au trebuit 5500 de franci in 2007?Vedete-as pe tine sa fi facut un imprumut in 2007 de 5500 de franci
Minciuna prin omisiune (poate fi non-voluntara, a trecut ceva de atunci), de fapt li s-a spus, la salariul pe care il aveti, daca vreti aceasta suma, singura solutie e un imprumut in franci!Pe atunci marea majoritate a celor care au solicitat un imprumut,li s-au spus sec,ca la salariul care il aveti;ASTA E SINGURA SOLUTIE,UN IMPRUMUT IN FRANCI,DEOARECE ESTE O MONEDA LA CARE VA INCADRATI!!!
Calculelele.Din calculele care le-am facut eu,abia de acum inainte platesc suma care am lut-o pe atunci!cand le-ai facut: acum sau atunci?