Calificari 2010

Desfasurare, clasamente, fotografii, discutii, polemici, propuneri, decizii.

Moderator: gor965

Scrie răspuns
oanavictor
Pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Calificari 2010

Mesaj de oanavictor »

cipica scrie:Proaspat intors de pe balta Darvari, de la a doua mansa a concursului de calificare si fericitul ocupant al unui loc ce-mi permite participarea la concursul de la Lates, vreau sa atrag atentia organizatorilor calificarilor de anul viitor:

Este inadmisibil sa se castige sectoare cu 2 (doi) pesti!
Este deasemenea inadmisibil sa existe diferenta de 18 puncte intre doua echipe doar prin prisma faptului ca unul din cei 2 (doi) pesti prinsi de fiecare dintre cele doua echipe a fost mai mare.
Haideti sa nu transformam concursul de calificare intr-o loterie!
Pescuitul la cele doua CM la care am fost (2007- Serbia-turist si 2008 - Africa de Sud- pescar) nu are nici o legatura cu cu norocul! Dupa discutiile la care am asistat anul trecut intre oficialii FIPS/ CIPS si Bogdan Guguianu va pot spune ca trendul este de a alege piste de concurs cu cat mai mult peste pentru a elimina hazardul (vezi CM Belgia) si pentru a se cerne cu adevarat valorile. Noi suntem pe dos? Alegem balti in care se castiga cu 2 pesti??

Chiar nu deranjeaza pe nimeni? Nu are nimeni curajul sa ridice problemele astea? Ce e cu voi? Sariti ca arsi si faceti 173893265289 de postari la orice subiect cancan dar la lucruri serioase sunteti mielusei. Vreti si la anul tot 2 pesti? Unde sunt pescarii vechi care sareau pe mine ca nu scriu nimic serios? De ce nu spuneti nimic?

E normal ca sa existe 12 echipe (20%) din 60 care sa nu puncteze la manse eliminatorii? Cum vedeti priceperea lor daca au avut un loc prost pe care s-au prins doar 2 pesti in istoria recenta a standului?
Cipica ,cred ca datorita faptului ca nu ai reusit sa gasesti pragul si locul cald care tine peste [o singura lanseta :!: ] ,desi ai cazut pe cel mai bun loc de pe balta [vezi ce a facut Mitranescu pe acel loc :!: ],sau nu ai putut arunca pana acolo [100 metri :!: ]cauti sa-ti ascunzi neputinta sau te crezi mare star in a-le pescuitului [se vede lipsa lui Silviu :!: ] :!: .............UN PIC DE CORECTIE DE LA ZVONKO CRED CA NU TI-AR STRICA :evil: POATE ASA AI VENI CU PICIOARELE PE PAMANT SI AI LASA CAPUL IN JOS :!: SI AI CAUTA SA ANALIZEZI UNDE SI CUM AI GRESIT . :!:
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

Cristian Rudeanu

Mesaj de Cristian Rudeanu »

Pentru ca tot sunt pomenit prin diverse topicuri doresc sa fac cateva precizari. Sunt principalul vinovat pentru ratarea calificarii, pentru ca eu am fost in stand si nu am putut sa prind un peste care m-ar fi clasat in primii 10 dupa doua manse. Dar am si cateva reprosuri de adus organizatorilor care au luat decizii ce au influentat in mod decisiv rezultatele acestor doua manse. In primul rand nu am fost de la bun inceput cu desfasurarea concomitenta a celor doua manse, fapt pe care l-am comunicat organizatorilor la vremea respectiva. Pe ambele lacuri s-a prins mai bine in prima serie. In al doilea rand, consider mai mult decat gresita hotararea luata de Victor de a stabili dupa bunul sau plac directiile de pescuit ale fiecarui stand. Daca se respecta regulamentul stabilit la inceputul acestor calificari, care prevede ca se pescuieste in limita unui culoar de8 m, probabil ca se prindeau 10 pesti in doua manse iar rezultatele erau cu totul altele. Asa insa s-au creat avantaje insurmontabile ale unor locuri de pescuit in fata altora. Cipica are dreptate. Sunt mari neajunsuri ce trebuiesc inlaturate in 2010.

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Eu cred ca varianta cu mai multe manse (etape) ar putea fi o solutie. Si gasirea de piste de concurs care sa aiba crap ar trebui sa fie primordial ! Doripesco, Moara Vlasiei, Floreasca sunt solutii care trebuie luate in calcul pe viitor.....
Referitor la timp, Val a subliniat un aspect. Solutia ar fi sa fie luate in calcul cele mai bune 3 -4 rezultate ale unei echipe, din 7-8...10 etape ...... Si inca ceva. Sa fie organizatori de etapa care sa stie sa faca niste sectoare corecte, astfel incat sa nu mai conteze bulanul....cum s-a intamplat acum !
Eu sunt optimist si sper sa vina un baiat destept care sa inventeze acest sistem. Momentan, Cipica a tras un semnal de alarma.Are dreptate, dar observ cu stupoare ca este luat la misto de cel care se vrea presedintele turneului..... :oops: Pacat.....nu asa se rezolva problemele.

PS Revin la problema cu taxa de participare. La 500 de lei ati vazut ce s-a intamplat.neprezentari, abandonuri, caterinca. Scopul a fost atins insa, bugetul echipei s-a majorat(oare ?!?) dar debutantii nu au reusit sa rupa gura targului, fiind eliminati majoritatea dupa primele 2 etape. Nu asta este solutia pe viitor..... :oops: :roll:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

dan cotelici

Mesaj de dan cotelici »

Vladut Mateianu scrie:Solutia ar fi sa fie luate in calcul cele mai bune 3 -4 rezultate ale unei echipe, din 7-8...10 etape ...... Si inca ceva. Sa fie organizatori de etapa care sa stie sa faca niste sectoare corecte, astfel incat sa nu mai conteze bulanul....cum s-a intamplat acum !
:
Solutia asta v-am propus-o de acum 3 ani. :wink:
Nu ati fost de acord. :!:
V-ati schimbat parerea? :lol: :lol:
The second best is the first loser!

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

De ce vorbesti cu dvs. ? :D Poti sa ma tutuiesti, nu este nicio problema....... :D

Daca tu ai propus-o , inseamna ca in sfarsit ai venit cu o propunere buna ! :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Cristian Rudeanu

Mesaj de Cristian Rudeanu »

@ Dan Cotelici
Acum ca te-am vazut postand mi-am amintit de o alta mare problema legata de organizare. Te rog sa-mi spui de ce un pescar care nu a prins nici un crap, cazul meu, este penalizat cu 61 de puncte ? Pe sectorul B de la Darvari au pescuit 20 de echipe ( nu mai readuc in discutie aberatia cu doua serii). Asadar trebuia sa suport o penalitate raportata la numarul echipelor ce au trecut prin acel sector, corelat cu numarul celor au prins sau nu. Eu nu am pescuit in sectoarele A si C pentru a fi clasificat in functie de rezultatele tuturor celor 60 de echipe.

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

parerea mea este ca pe orice balta din Romania bulanul are o mare pondere, chiar si pe doripesco, dar nu cand sunt doar 9 echipe pe balta...

eu nu ma plang ca n-am avut bulan, ci ma plang pentru ratarile copilaresti pe care le-am avut in ambele manse si-mi pare bine ca nu m-am calificat dupa tampeniile pe care le-am facut

@ cipica

nu cumva bravezi un pic ???...de unde ai scos-o p-asta cu trendul ??? pai daca era trendul de care spui, atunci de ce s-a ales pentru desfasurarea cm o balta din franta cu peste putin ?

cred ca din cand in cand se mai alege si cate-o balta din asta, gen belgia sau franta tocmai pentru a se vedea complexitatea pescarilor

normal, in atatea etape de calificare, ar fi bine sa avem balti de toate felurile, dar din pacate baltile noastre cele cu mult peste sunt mici si probabil d-aia par cu mult peste :D

poate la anul se vor gasi locatii mai bune si organizatori mai destoinici, dar chiar si asa, vor fi multi nemultumiti

trebuiesc niste balti pe care fiecare stand sa fie identic cu celelalte, pestele sa traga la maximum o jumatate de ora si sa nu fie mai mare de 4 kg pentru a putea fi bagat repede in miciog si la sac, numarul standurilor sa fie de cel putin 100 si...cate si mai cate...garantez ca si atunci vor fi pescari nemultumiti care vor spune ca daca era altfel si pe alta balta, sigur era mai bine...din pacate nu suntem in rsa

cred ca ar trbui putin umblat si la regulament, fiindca trebuie neaparat tinut cont de faptul ca niciun cm nu se desfasoara pe canicula si oricum, calificarile se fac intre oameni in general normali si nu intre infractori ce trbuie sa se califice pentru sig-sing :D
Cornel Serbu
Friends Carp Team

Cristi_Ionita

Mesaj de Cristi_Ionita »

Cristian Rudeanu scrie:@ Dan Cotelici
Acum ca te-am vazut postand mi-am amintit de o alta mare problema legata de organizare. Te rog sa-mi spui de ce un pescar care nu a prins nici un crap, cazul meu, este penalizat cu 61 de puncte ? Pe sectorul B de la Darvari au pescuit 20 de echipe ( nu mai readuc in discutie aberatia cu doua serii). Asadar trebuia sa suport o penalitate raportata la numarul echipelor ce au trecut prin acel sector, corelat cu numarul celor au prins sau nu. Eu nu am pescuit in sectoarele A si C pentru a fi clasificat in functie de rezultatele tuturor celor 60 de echipe.

Total de acord,insa acum nu mai are rost discutia...
Uite ce propuneam cand se discuta cate puncte sa primeasca echipele ce nu puncteaza...nu am fost insa luat in seama...

"Propun ca echipele care nu puncteaza sa fie penalizate in functie de sectorul pe care au pescuit astfel:se face clasamentul pe fiecare mansa,iar echipele care nu prind peste in cel mai bun sector sunt penalizate cu 20(nr de echipe care au pescuit pe acel sector)+3 puncte =23 puncte penalizare,echipele care nu prind peste pe sectorul al doilea valoric sunt penalizate cu 20+2=22 puncte,iar cele care nu prind peste pe cel mai slab sector sunt penalizate cu 20+1=21 puncte.

Are vreo logica? "
Ultima oară modificat Lun Iul 06, 2009 21:44 de către Cristi_Ionita, modificat 1 dată în total.
In viata sunt lucruri mult mai importante decat banii...doar ca iti trebuie o grama' de bani ca sa le cumperi.

BARICADA CARP CLUB

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

Cristian Rudeanu scrie:@ Dan Cotelici
cristi, e problema de regulament nu de organizare
Cornel Serbu
Friends Carp Team

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Eu zic ca tipic romanesc ( si aici nu ma dau de alt neam ) am complicat calificarile astea mai mult decit era cazul . Alegeti fratilor o balta buna , care sa mai aiba si crap , selectati pe niste criterii valorice echipele doritoare , faceti 3 manse la 3 saptamini distanta , incepind din mai , si trageti linie .
S-a dovedit ca asa s-au obtinut rezultate . Acum daca facem aceste calificari subiect de presa si ne complicam cu zeci de mii de echipe , la taxe simbolice , ca un fenomen de masa , pierdem esentialul . Vrem nu vrem pescuitul la crap implica , peste tot in lume , implicare financiara , echipe sudate , minti brici , balti cu peste .
Oricum am vrea sa o dam - deja ne-am transformat in niste meschini care vor sa inlocuiasca clasicul tabinet cu jocul de golf la CAP-urile limitrofe.
Singurul castig , momentan , al acestor calificari este arbitrajul ! Asta trebuie pastrat si perpetuat macar 2-3 ani , pina nu apatra si aici "prietenii" .

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Campionatul National de Pescuit la Crap”