Salut ! In aceeasi situatie ma aflu si eu si iti pot impartasii si din experientele mele.horica85 scrie:Va salut dragi forumisti si colegi de breasla!
as dori sa achizitionez 4 lansete dar sunt indecis intre cele doua lansete asa ca doresc sa ma consiliati sau sa votati in favoarea unuia dintre ele tinand cont ca nu este foarte mare diferenta de pret si nici de puterea de lansare . Le folosec in general cu momitor
Detin MTX 14, 3,96 si inel de 50mm.
Ca mulinete folosesc niste medium bblc xta, de 5500 cu fir Stren de 0.23 si inaintas din dragon. Lansetele sunt mult peste ce pot sa scot eu din ele, adica in fata pe balta un tip a aruncat cu montura cu plumb pierdut cu pasta si un boiles de 0,20 cam 175 m,poate si mai mult, iar eu nu puteam sa trec de 155 160.
Deci asta inseamna ca nici eu nu pot sa scot maxim din ele. Doar cu plumb de 110 g si putin vand din spate la o joaca cu un prieten pe o balta aruncat 172 si 176 fara montura.( el 185m si are 1.65 inaltime

Dar m-am decis sa vand MTX urile si sa iau Shimano Velocity din simplul fapt ca imi plac la nebunie cum arata. La fel am facut si cu mulinetele, le-am cumparat in 2012 pt imi placeau cum arata. Stiu ca sunt mici pt betele astea, dar daca altii pot arunca cu ele mai mult ca mine asta inseamna ca imi lipseste tehnica si exercitiul.
Ce vreau sa spun este ca MTX14 este o lanseta super buna pentru distanta, cam tare pt drill,parerea mea, dar asta nu inseamna ca nu te poti "juca frumos" cu un crap de 5 6 kg. au un pret f bun, iar acel inel de 50mm mie imi este inutul( dar de, le-am luat asa ca am zis in "caz de ")
Am pescuit cu momitor si tot felul de plumbi, fara nici o problema.
La 290 lei iti poti lua o lanseta care sa satisfaca orice necesitate: plumb mai greu sau momitor.
Acum decizia iti apartine.