al. trentea scrie:Val, Dan...mai baieti....
Acum ma refer in primul rand la tine Val, mai, totusi nu crezi ca ai depasit o oarecare limita?
Candva erati amici, daca nu prieteni, si am baut cu totii laolalta un pahar, ne-am strans mainile, ne-am imbratisat...
Cand am facut primul concurs "Micul pescar sportiv" la Peris, tu Val ai venit cu fetita ta (sa-ti traiasca, la fel si baiatul), care a primit daruri din mainile lui Dan, cel pe care-l hulesti acum...nu-i pacat? Eu il cunosc si stiu prea bine ce fel de om este.
Fiecare in felul sau a contribuit ca pescuitul sportiv din Romania sa mearga INAINTE. Aduceti-va aminte ce era in urma cu 10 ani, si ceea ce este acum. Eu zic sa terminati pentru numele lui Dumnezeu cu toate astfel de balacareli, si sa nu uitati ca daca va considerati sportivi fata de peste (sac ecologic de culoare inchisa, antibiotic, saltea uda, etc), la fel trebuie sa va comportati si intre voi. "Omul este LUP pentru om"...sper sa nu fie asa.
Sunt departe de tara acum, si voi fi si mai departe, dar zau, atat de rau imi pare de ceea ce se intampla intre voi incat va fac urmatoarea propunere: o partida de pescuit impreuna, inclusiv cu Adriano, poate la primavara, in Romania sau la in Catalunya (Barcelona) unde ma voi afla pentru urmatorii ani, iar berea, Jack-ul, Torres-ul sau Absolut-ul il voi da eu. Numai sa fie bine.
Zicala “Nu te pune cu prostu’ ca are mintea odihnita”, nu functioneaza in aceasta situatie.
Personajul cu care tu Alexandre, vrei sa intri in dialog nu se activeaza decat dupa ora 17.00, cand deja trece la a treia sticla de vodca.
In prima faza e amnezic, apoi devine confuz.Apoi urmeaza delirul poetic si dementa nuvelistica.POLTRONERIA.
Este doar o problema de timp pana antropologii vor identifica aceasta specie cu care incerci sa intri in dialog. El este doar un precursor a ceea ce antropologia sociala va denumi :” homo penibilis inconcinnus usufructus”.
S-a ridicat prin ideile date moca de altii, idei pe care nu a fost in stare sa le duca pana la capat si s-a vandut. Obsedat de control, reactioneaza violent cand il pierde. Cand cei din cercul lui interior nu-i mai acorda importanta asteptata, refuleaza in exterior, crezand ca prin reafirmarea apartenentei, va fi din nou remarcat de colegi.Desi acestia nu o fac, el insista, mobilizat fiind de cei care-l manipuleaza. Usor de manipulat , crede tot si nu verifica nimic. Declara ca renunta.... dar nu o face. Contesta orice pentru ca asa e dirijat pentru si oricum nu e capabil sa creeze nimic. El se lipeste acolo unde crede ca are viitor, Nu-l intreba nimic.
Asta e Pangica.
Pangica JUNIOR aka jr.
PS.Alexandre, sper sa citesti acest mesaj la o cafea, la Cafee de L’Opera pe La Rambla.