Lansete + Mulinete pentru incepator. Buget definit.

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

webart

Re: Lansete + Mulinete pentru incepator. Buget definit.

Mesaj de webart »

DumiD scrie:Salut. Ai ales binisor, sa le stapanesti sanatos ! Personal as fi mers pe tribal xs1 intensity + mulinete ryobi proskyer sau shimano aerlex. O alta varianta la fel de buna ar fi fost tribal supressa combinate cu mulinete ultegra 5500 xtc, tot la 300 de euroi scoteai comboul.
Merci.
300 EUR e cam mult. Initial mi-am planificat 1000 RON (~225 EUR)
si acum pe combo-ul acesta ales am platit ~ 250 EUR deci am sarit un pic :)

Sa vedem, intii sa pun mina pe ele :D

Nordfish77 nu livreaza in Moldova de aceea le-am trimis unui prieten in Italia si de acolo mi le va expedia in Chisinau.

Sper sa le primesc intregi :D

ritesco
Puncte: 0

Mesaj de ritesco »

Si eu sper,depinde cum le ambalizeaza,dar presupun ca nu se risca sa iti trimita ambalate in carton si scoci :))

Daca nu te-ai hotarat inca pentru senzori si nu vrei sa investesti foarte mult,niste senzori buni la banii lor sunt cei de la Dan ,Hakuyo,modelul 2014.Daca pescuiesti de pe ponton ai nevoie de rod pod,asta pentru ca tot ai intrebat daca sa iti iei sau sa folosesti picheti.Eu iti recomand sa iti cumperi si o masa de rulat si un pistol de boilies (aproximativ 300 de lei combo) Si sa iti rulezi singul bilele.Pentru inceput poti sa folosesti mixuri consacrate gen Select Baits sau de la producatorii de la noi din tara Senzor etc .Iti garantez ca nu vei fi dezamagit la primul peste prins :D .
Eu bine,Tu ?

webart

Mesaj de webart »

Salutare tuturor !

Astazi am primit lansetele si multinetele. Atasez o poza cu 2 mulinete.

Ambele (lansete si mulinete) arata fantastic si par sa fie super calitative, insa ...
se pare ca am o mica problema :?

Probabil am gresit ceva in momentul comenzii si am luat lansete de 3lbs in loc de 3.5lbs si lungimea de 3.96 :?

Acum nu stiu ce sa fac... Sa le intorc inapoi sau sa le las asa.

Imi puteti spune care'i diferenta dintre ele ?

Pe site'ul oficial unica diferenta care o vad este ca pentru cea de 3lbs greutatea maxima a incarcarii este de 125gr iar cea de 3.5 de 160gr

in cazul acesta, sa zicem daca pun plumb de 90gr pe cea de 3lb si plumb de 110gr pe cea de 3.5

am sa arunc la aceeasi distanta cu ele ?

Multumesc anticipat
WP_002104_2.jpg
WP_002104_2.jpg (196.23 KiB) Vizualizat de 618 ori
WP_002107_2.jpg
WP_002107_2.jpg (146.2 KiB) Vizualizat de 618 ori

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Eu zic sa le schimbi. Daca esti sigur ca nu este greseala ta, trimite mail la magazin sau daca te descurci cu germana, suna direct. Cand am sunat eu ultima data, nu prea stiau engleza :D

webart

Mesaj de webart »

Allen Besnovich scrie:Eu zic sa le schimbi. Daca esti sigur ca nu este greseala ta, trimite mail la magazin sau daca te descurci cu germana, suna direct. Cand am sunat eu ultima data, nu prea stiau engleza :D
Eu cand am sunat am vb cu ei in engleza si vorbeau foarte bine dar in fine ... nu cred ca le mai schimb.

M-am uitat pe acest video: https://youtu.be/53aS9i0VKGE?t=1m29s

Este tabela cu toate modelele Tribal velocity si distanta la care se poate arunca + diferiti plumbi. Si practic e la fel ca cea de 3.5lb din ce vad.

La greutatea plumbului de 85gr atinge distanta de 185m. Pentru mine si 140m e super ok :)

Alexandru Popescu

Mesaj de Alexandru Popescu »

Ideea este ca mulinetele sunt foarte grele, daca esti mai slabut asa cum sunt eu in 68 de kg la 1.78, sa sti ca la partide lungi si cu activitate ai sa resimti greutatea lor. Eu am avut banax , muinete foarte bune, tancuri le pot spune. Le-am dat din cauza greutatii, dupa partide lungi veneam acasa rupt de maini.

As fi ales un combo mai usor ca si greutate.Am trecut de la mulinete cu bait runner la unele fara, tocmai din acest aspect. sa fie mai usoare.

Nu comentez calitatea produselor pentru ca stim cu totii ca cei de la shimano fac lucruri de calitate,la fel ca multe alte firme,dar aici intervine altceva. Fiecare alege ce-si doreste, shimano,hakuyo,ryobi , okuma,daiwa si asa mai departe.

Am fost si inca sunt incepator in acest sport , pescuit pe balta la crap, si pot spune ca este important ca testezi multe inainte sa alegi.

Eu de ex am un bat de 3.9 cu 3.5 lbs, arunc cu el 140-150 , cu fir de 0.28 , sunt sigur ca pot mai mult putin , dar nu m-a pasionat atat de mult.Batul meu este cu 7 inele, inele de plecare de 40 mm fata de alte bete cu inel de plecare de 5 mm si 6 pe tot . Dar ceea ce ma bucura la el, este foarte usor, din ce am studiat eu, este cel mai usor bat la 3.9 m si 3.5 lbs.

Daca esti ca Iohan , plin de muschi , poti merge pe bete mai grele, mai bune calitativ si pe mulinete mai grele si cu bait runner. :d
...

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

webart scrie: Este tabela cu toate modelele Tribal velocity si distanta la care se poate arunca + diferiti plumbi. Si practic e la fel ca cea de 3.5lb din ce vad.

La greutatea plumbului de 85gr atinge distanta de 185m. Pentru mine si 140m e super ok :)
cred ca tabelul respectiv se referea la pescuitul plantat

Dan Serban
Pescar de competitie

Mesaj de Dan Serban »

Alexandru.Popescu scrie: Eu de ex am un bat de 3.9 cu 3.5 lbs, arunc cu el 140-150 , cu fir de 0.28 , sunt sigur ca pot mai mult putin , dar nu m-a pasionat atat de mult.Batul meu este cu 7 inele, inele de plecare de 40 mm fata de alte bete cu inel de plecare de 5 mm si 6 pe tot . Dar ceea ce ma bucura la el, este foarte usor, din ce am studiat eu, este cel mai usor bat la 3.9 m si 3.5 lbs.

Daca esti ca Iohan , plin de muschi , poti merge pe bete mai grele, mai bune calitativ si pe mulinete mai grele si cu bait runner. :d
:shock: :shock:
Oscilezi asa intre 140-150 de metri cu fir de 0.28? :lol: :lol:
Pescar de rând

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Alexandru.Popescu scrie: Eu de ex am un bat de 3.9 cu 3.5 lbs, arunc cu el 140-150 , cu fir de 0.28
"Sa vedem, sa vedem !!! " cica a zis orbul .
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Dan Serban
Pescar de competitie

Mesaj de Dan Serban »

gabi1 scrie:
Alexandru.Popescu scrie: Eu de ex am un bat de 3.9 cu 3.5 lbs, arunc cu el 140-150 , cu fir de 0.28
"Sa vedem, sa vedem !!! " cica a zis orbul .
Vorbeste prea usor despre niste distante la care nu multi ajung sa pescuiasca, basca cu 0.28.
Pescar de rând

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”