Recomandare achizitionare combo crap incepator

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

ritesco
Puncte: 0

Re: Recomandare achizitionare combo crap incepator

Mesaj de ritesco »

Cumpara tot de la Dan Mitranescu,lansete mulinete,fir etc , raport calitate/pret sunt extraordinare.Te duci la magazin sau suni si iti face Dan un combo in banii aia si o sa fi foarte multumit !
Eu bine,Tu ?

kramy

Mesaj de kramy »

Seturi Combo Crap gasesti sub diferite configuratii si diverse categorii de pret aici:

Seturi Combo Crap

dancalinescu

Mesaj de dancalinescu »

Albert scrie:Mda. Cum spuneam, firul acela e doar un fir colorat :) Firele de fluorocarbon sunt destinate monturilor.
Daca vei schimba firul, ceea ce iti recomand, incearca firul asta. Am folosit acest fir la dimensiune mai mare si am fost multumit de el. Bine, 0.28 e cam gros dar daca asta vrei...asta ia :lol:
Bine, sunt fire mai ieftine, de la Senzor sau Hakuyo pe care lumea le recomanda.Nu stiu nimic despre ele, n-am incercat asa ca nu ma pronunt. Cauta pe forum si vei gasi destule informatii despre ele precum si despre folosirea inaintasului. Dupa ce citesti aplica ce vezi acolo si vei vedea ca poti folosi fire mai subtiri care te vor ajuta la lansat. Pentru inceput eu tot un 0.25 cu inaintas iti recomand.
Inca ceva: nu mai folosi "scuza" Nu as vrea sa dau pe fir mai mult decat pe lanseta :)
Ba da, da pe fir, carlige, materiale pentru realizarea monturii cat trebuie. Pana la urma astea-ti aduc pestele pe mal. Degeaba ai lanseta scumpa si "consumabile" ieftine. Sigur unul cu o lanseta decenta dac cu montura si fir de calitate va avea trasaturi mai multe decat tine :)
Multumesc de recomandari Albert si tinand cont ca esti in mod evident mult mai priceput ca mine, poti sa ma lamuresti cu cateva aspecte?

1. In ce conditii conteaza "kilogramele" acelea puse ca atribut la firele pentru pescuit? Pentru mine au fost un criteriu principal cand am ales firul si aparent m-am inselat (ce-i drept nu m-a sfatuit nimeni si am luat de capul meu).

2. Monturile nu mi le fac singur. Le-am cumparat pe toate de la Mitranescu si sunt foarte bune calitativ desi pretul lor e foarte redus. (vezi monturile plumb pierdut / helicopter la Mitranescu).
Sunt incepator in ale pescuit-ului la crap (doar 2 partide la activ) si momentan nu ma complic cu facut boilies in casa sau monturi de creatie proprie (vor dura probabil ani buni pana ma voi aventura la asa ceva). E ceva in neregula cu cele de la Mitranescu? Pretul lor e de 6 lei / montura completa si totusi in magazinele de profil, doar plumbul e mai scump decat toata montura de la Mitranescu. Care e motivul diferentelor mari de pret?

3. Firul propus de tine, vine si in role mai mici? Intreb asta pentru ca eu am doar 2 lansete/mulinete si tinand cont ca vreau sa le pun pe culori diferite, nu as avea ce face cu 1,5 km de fir. Pretul la rola propusa de tine este de bun simt doar ca nu vad rostul sa iau o rola atat de mare doar ca sa consum 200-250m de fir de pe ea. :)

Balta pe care merg eu (Solacolu), desi are foarte mult peste, nu prea se prind over 10-uri din ce am vazut..Daca nu ma insel, recordul pe aceasta balta e undeva la 15kg/exemplar si in general capturile mai marisoare sunt intre 8-10kg/exemplar iar majoritatea (cel putin dupa ultima populare care a avut loc luna trecuta pe 16) sunt intre 2 si 6 kg.

rinvid2000

Mesaj de rinvid2000 »

Maxx distance 0.25 de la dan mitranescu... nu o sa regreti. rola de 300m 18 ron

dancalinescu

Mesaj de dancalinescu »

Mersi de recomandare rinvid2000. Stii, nu esti prima persoana care imi recomanda firul asta... :mrgreen:

rinvid2000

Mesaj de rinvid2000 »

La bete nu te uita dupa recomandarile altora.... eu mi-am cumparat acum 3 sau 4 ani un set de bete ,,recomandate " si dupa primul lanseu am simtit ca nu sunt pentru mine. La capitolul bete suna-ti prietenii care au anumite modele si incearca-le . O sa simti care-ti place. Cu mulinetele... poate e mai simplu.. diametru mare la tambur, sa aseze firul bine... Am avut si okuma, acum am shimano, am vazut si xa8000 de la mitranescu si la pretul ala... am ramas placut surprins . Sfatul meu ia-ti ceva consacrat si incercat de majoritatea pescarilor pentru ca peste putin timp vei dori sa -ti faci upgrade si o sa constati ca nu ai ce vinde... intelegi ce vreau sa zic....

dancalinescu

Mesaj de dancalinescu »

Ai perfecta dreptate. Eu unul nu m-as arunca pe scule care se vand in "combo" pentru ca de obicei (lucru valabil pentru orice domeniu, nu doar pescuit) exista un motiv intemeiat pentru care un produs se vinde impreuna cu altul. (unul din cele doua se vinde bine, celalalt nu si astfel se "ridica" unul pe altul). :)
Cel mai bine e sa mergi in magazinul de profil si sa incerci 10-15 bête si mulinete pana gasesti cate una din fiecare care sa iti ofere "vibe"-ul dorit. :)
Eu am comandat online din magazine dar am fost norocos sa pic "de acord" cu sculele comandate. :)
Mi-am luat mulineta si batul separat (desi in aceeasi comanda) si nu am cautat sa cumpar un combo. Rar vezi combo-uri care sa fie si bune (de cele mai multe ori acestea nu prea depasesc 150-180 lei). :wink:

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

dancalinescu scrie: 1. In ce conditii conteaza "kilogramele" acelea puse ca atribut la firele pentru pescuit? Pentru mine au fost un criteriu principal cand am ales firul si aparent m-am inselat (ce-i drept nu m-a sfatuit nimeni si am luat de capul meu).
Sincer..nu prea conteaza :) Ia fire de la firme consacrate si despre care gasesti feedback pe forumuri. Ia ce scrie pe rola ca o idee dupa care sa-ti dai seama cam despre ce e vroba.
dancalinescu scrie:2. Monturile nu mi le fac singur.
Pacat :) Pierzi din experienta pescuitului de orice fel daca nu incepi sa iti faci singur monturile. Nu zic, e ok si sa le cumperi dar...din pct meu de vedere n-are farmec. Plus ca nu poti sa te joci cu ele in functie de ce conditiile de pescuit. Sa pui forfac mai lung, schimbi materialul cu care legi forfacul, carlig mai mic, lungesti firul de par si...cate si mai cate se pot modifica :)
dancalinescu scrie:Le-am cumparat pe toate de la Mitranescu
Foarte bine. Multa lume e multumita de ce vinde Dan. Eu nu ma pronunt, nu sunt in client dar decat sa cumperi de te miri unde te miri ce chestii mai bine mergi la Dan la magazin si te consiliaza oamenii de acolo mai bine decat multe reviste, forumuri si televiziuni. Lumea zice ca are cel mai bun raport pret/calitate pe care-l gasesti :)
dancalinescu scrie:Balta pe care merg eu (Solacolu),...

Nu te crampona de asta. La un moment dat vei merge si pe alte balti si atunci vei vedea ca ce-ai invatat pe Solcanu nu se aplica 100% si pe alte balti. Atunci vei intelege daca-ti place pescuitul sau nu :)

dancalinescu

Mesaj de dancalinescu »

Pescuitul imi place pentru ca pescuiesc de mic si deja am 31 de ani. Ce e drept, toata viata am fost "unditar" si abia recent am mers mai departe (m-am apucat de pescuit la lanseta). :)
Pe alte balti nu sunt in ce masura o sa ajung. Nu imi place sa merg singur (cand merg cu cineva mai stam la o tigara sau bere in timp ce pandim lansetele etc...e altceva) si colegul de serviciu cu care merg, e "agatat" de balta Solacolu si din prisma conditiilor de cazare care sunt cu mult peste ce au de oferit celelalte balti din apropierea Bucurestiului.(el merge de regula si cu familia si avand copil mic, nu il poate tine peste noapte la cort etc). :P
PS: Mersi de consiliere Albert, daca vom avea ocazia sa ne vedem candva, berea o dau eu. :P

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”