Ramas fara solutii.

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

AdrianG

Ramas fara solutii.

Mesaj de AdrianG »

Va salut cu stima si inca de la inceput tin sa va multumesc pentru timpul alocat citirii acestui articol si eventualei solutii.

In acest sezon de vara am fost la pescuit (ca unde altundeva) la o balta din judetul Dolj unde cu siguranta stiu ca este mult peste. Nu spun ca nu mai are loc in balta, insa cu siguranta este foarte mult.Am vazut poze si cu exemplare frumoase de peste 10 12 kg. .Prima data am fost in luna iulie pe o canicula de imi venea sa plang ca am iesit din casa, cu niste momeli slabe, fara indoiala si am avut foarte putina activitate, mai precis dimineata. Am intepat, l am adus la mal, a sarit si a rupt inaintasul. Explicatia este ca tehnica mea de a gestiona drillul a fost defectuoasa. Ulterior, nu s a mai intamplat nimic. 0 activitate, desi stiam ca se prinsese recent peste mult.

A doua oara am fost ieri. M am pregatit in prealabil cu momeala de calitate superioara (carping premium meat solubil de 20 mm ) pentru carlig, iar patul de nada l am realizat cu ajutorul spombului si a fost compus din:porumb cu alte cereale, canepa, pelete, porumb simplu si putin porumb cu usturoi.Dupa aceea am aruncat tot cu spombul boilies peste patul de nada din cand in cand si cam pe la ora 15:00 am mai momit o data cu amestecul descris mai sus. In total, cca. 5 kg de nada. Mentionez ca partida a durat 12 ore.
Ce s a intamplat:dimineata, cum am aruncat prima lanseta in apa am avut si SINGURA trasatura: un singur boilies pe firul de par si un crap cu care m am luptat 20 de minute pentru ca in final, cand sa intre in minciog acul s a desprins. Iarasi, nu am o explicatie (probabil a fost prost intepat).Nimeni de pe balta nu a avut activitate. Cei care fusesera acolo cu o seara inainte au spus ca toata noaptea au scos crapisori. Acum, eu sunt foarte pasionat de acest sport si citesc o gramada de articole, vizionez foarte multe filme, stiu cam ce momeala ,unde,cand, etc, insa din cauza faptului ca in judetul Dolj (unde locuiesc) nu prea exista balti adevarate (cu exceptia celei descrise in aceasta situatie, aparent) nu am avut ocazia sa imi exersez tehnica foarte bine. Pescuiesc de 12 ani, insa nu m am luptat niciodata cu un crap de peste 4kg., de aici putand trage fara sfiala concluzia ca probabil am ratat cele 2 intepaturi si pe fondul unei lipse de experienta.
Problema mea nu este ca nu am adus respectivul peste pe saltea, ci faptul ca nu am avut nicio alta trasatura. Vremea a fost buna, momeala a fost buna, monturile nu cred ca au fost cauza si pur si simplu am ajuns sa va scriu voua pentru ca nu stiu ce sa fac. Frustrant este ca acest an nu cred ca mai ajung, insa cat inca mai sunt in priza vreau sa mi fac planurile bine pentru la anul. Deja m am hotarat in ce va consta patul de nada si care va fi momeala.Insa vreau sa aud pareri.

Va multumesc !

ritesco
Puncte: 0

Re: Ramas fara solutii.

Mesaj de ritesco »

In primu rand,conteaza ce montura ai folosit,ce ace ai folosit,sunt multe variabile,ar trebui sa dai mai multe detalii.Partida a fost scurta ai nadit prea mult 5 kg de seminte cu bile.Conteaza localizarea,daca nu ai sondat poate fi si asta o problema.Hai sa iti dau un exemplu. Eu tocmai am venit de la o partida de 20 de ore (atat mi-a permis timpul) am folosit doar 2.5 kg de bile tari si 1 kg de pasta. .Ce am facut,am sondat am cautat o zona curata ( nu am gasit platou,prag etc).Am pescuit la o adancine de 2.5 metrii ( nu am gasit niciun loc mai bun,in general balta are 2.20).Am nadit la inceput in jur de 1 kg seara cand am ajuns pe balta (un pat de nada restrans) am pescuit cu 4 lansete.Saculeti solubili cu cate 2 bile pe fiecare lanseta.O lanseta am dat-o pe patul de nada,doua dintre ele peste patul de nada( am incercat diferite distante) ,Iar cu o lanseta am dat la interceptie(nici o legatura cu patul de nada). Noaptea am avut actiune la lansetele care erau peste patul de nada.Iar a doua zi deja au inceput sa intre crapii sa se hraneasca pe pat , am mai mutat o lanseta acolo.Am prins in jur de 10 ciortani 3-4 kg,iar apoi 2 crapi de 8kg,respectiv 10 kg,am avut si 4 pesti pierduti la mal,unul dintre ei maricel.

Sper sa iti faci o idee din ce am scris aici,Ai putea pune o poza cu montura.Eu in general folosesc doar monturi cu autointepare (in line sau plumb pierdut) forfac nu mai lung de 15 cm (atata timp cat nu pescuiesc pe substrat moale) . Incerc monturi tip SnowMan sau doua bile de 20mm.Cea mai eficace astazi a fost montura cu o singura bila de 20 mm dipuita.
Eu bine,Tu ?

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Salut. Pe ce balta ai fost ?

ovideli

Mesaj de ovideli »

Allen Besnovich scrie:Salut. Pe ce balta ai fost ?
pe Bulzesti cred, cam asa reiese din postare ("am vazut poze cu exemplare de peste 10-12kg")

daca nu ne spune unde nici info. nu primeste prea multe
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

AdrianG

Mesaj de AdrianG »

Allen Besnovich am fost fix la teslui pe pontonul vis a vis de dumneavoastra. La dumneavoastra ma refeream ca ati prins ceva exemplare in noaptea precedenta, asa mi a spus paznicul. Stiu ca erati dumneavoastra pentru ca am vazut in pozele de pe facebook, ulterior.
Montura este o montura clasica de boilies, carlig nr.4. Ca momeala am folosit 1 boi.solubil 20 pe firul de par, am folosit aceeasi schema ca sa fac si snowman, am folosit exclusiv pop-up si la un moment dat am pus si 2 boabe de porumb cu usturoi pe firul de par. Crapul a fost intepat la un singur boilies pe firul de par.

AdrianG

Mesaj de AdrianG »

http://www.totalfishing.ro/montura-carp ... -7384.html. Poza cu montura.

Firul de pe linia principala era de 0.35 mm. .Nu am sondat, ce i drept, insa am dat cu lansetele fix in dreptul unor marcaje care erau deja pe balta cand am ajuns eu. Una, la un moment dat, spre rusinica mea am aruncato langa markerul lui Allen de mai sus, dar fara rezultat.
Este posibil sa fi gresit cu nada. A fost prea mult, am inteles, insa ce nada ati recomanda? Eu urmaresc ca data viitoare sa pun pelete, boilies spart, intreg, tiger nuts si putin groundbait ca sa faca un nor de mix la caderea in apa sa atraga mai repede pestii. Poate gresesc. Este posibil sa fi fost problema si cu monturile, habar n am.

clinci
Pescar de competitie

Mesaj de clinci »

Poate ca nada folosita de Allen a fost ceva mai buna decat cea folosita de tine.
CPK

0721406017

AdrianG

Mesaj de AdrianG »

Am discutat cu el pe privat si cu ocazia asta mi a clarificat si nelamuririle. Va multumesc pentru atentia acordata si fire intinse!

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Nu stiam ca tu erai pe partea cealalta. Asa cum ti-am spus, eu aveam doua paturi de nada in fata mea, marcate ambele cu balize, paturi ce aveau o cantitate considerabila de bile pe ele. Pe cel din stanga aveam o lanseta, iar pe cealalta le aveam pe restul.
Am facut doua paturi pentru ca eram singur pe balta si puteam pescui si in fata ta, dar odata ce ai aparut tu, am scos lanseta de acolo.
Daca ai mai dat si tu cu nada, unde deja dadusem eu cateva kg, iar partida era de 12h.. poate de asta.
Eu am folosit la carlig boilies Next, XXL si AV de la CPK. Cele mai multe trasaturi au venit la Next, de data asta. Cred ca o sa devina boiliesul meu preferat :D
Daca vrei sa-ti dau un sfat, incearca la fiecare lansare sa pui si un saculet solubil cu pelete cpk av special. Primul peste, l-am prins la o montura clasica, cu un pop-up de 14 cpk belachan , alaturi de un saculet solubil cu ce ti-am zis mai sus. In afara patului de nada, exact in fata pontonului tau, la 20m.
Daca vrei sa discutam mai multe, strict despre aceasta balta, putem continua pe topicul lacului.

AdrianG

Mesaj de AdrianG »

M am hotarat ce si cum voi face. In caz ca mai ajung anul acesta, urmaresc sa fac asa:la inceput voi da cu spombul cca 1kg jumatate de bile(vreau sa pun next tari si xxl/av solubile, in proportie de 50/50). Apoi, la fiecare lansare voi intretine patul de nada cu plumbul cu arc. Vreau sa pun pe firul de par xxl solubil de 20 intr o parte, iar in cealalta av solubil de 16. La celelalte 2 lansete voi incerca poate un pop up.
Stand si gandindu ma imi este destul de clar ca eu am supranadit.Adaugand si lansarile din ora in ora cu spombul cred ca pestii pur si simplu au plecat de pe vad din cauza zgomotului.
La saculet nu voi mai apela anul acesta, nu de alta dar trebuie sa imi cumpar si nu stiu daca mai am cand.
Pe momitor vreau sa pun pelete, tot de la CPK pt ca odata ce incep cu o nada de carlig de la o firma am inteles ca e bine sa urmezi toata gama in functie de trebuinte+++groundbait ca sa faca un nor in momentul atingerii apei, sa atraga ceva pesti.
Nu vreau sa mai momesc mult si cu multe ingrediente ca data trecuta pentru ca sezonul se apropie de sfarsit, balta este plina de momeala si arome si nici nu este foarte mare. Daca m as fi dus la un lac de dimensiuni considerabile, atunci as fi incercat sa fac un pat de nada sanatos.
Astept pareri :mrgreen:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”