Iei atitudinea fata de pescuit si pescari de la Varlaam, plus o parte din conditii, iei regulamentul si preturile de la Peris, iei o parte din pestele si densitatea din Moara, iei frumusetea Tancabestiului, le pui pe toate intr-un lac generos ca suprafata si... tot n-o sa multumesti pe toata lumea. Dar macar poti sa incerci. Iar pentru mine personal mai pui si o casuta gen Solacolu.
Schimbarile ce se fac la Moara Vlasiei sunt directia cea buna, evident, din punctul meu de vedere, de pescar incepator si persoana cu "fite". Ma refer la pontoanele suplimentare si marirea spatiilor dintre standuri. Daca vreau baie de multime, ma duc sambata in Ikea. N-au taxa de plantat si au si mancare ieftina.
De-asta sunt si de acord cu taxa de ponton. Aia de plantat este prea slab argumentanta, ca sa fiu diplomat. Se prinde mai mult peste daca plantezi? In comparatie cu cine? Ca pot sa imi iau eu si iaht, un pescar profesionist si obisnuit cu locul va prinde din mana de trei ori mai mult ca mine, in aceeasi perioada si in acelasi loc. Pe principiul asta ar trebui pusa taxa pe cat de bine pescuiesti, ori tocmai am vazut ca pescarii de competitie au reduceri. La fel, legat de "obisnuirea" pestilor cu malul opus, pai administratia cand ii hraneste, pe unde ii hraneste? Dar lasand asta la o parte, important e alt lucru: sunt sigur ca toata nada pe care am "carat-o" eu cu vaporasul in tot anul precedent a fost aruncata din mana de o echipa de competitie in trei zile de concurs. Eu zic ca e un luxury tax si daca i s-ar fi spus asa de la bun inceput, n-as mai fi comentat. Nu ca m-ar interesa foarte tare taxa asta, daca ma gandesc bine, din vreo 10 partide pe Moara, doar in vreo trei am plantat cu vaporasul. Am scris doar de dragul discutiei.
Trecand la Peris, politica lor axata pe concursuri mi se parte oarecum auto distructiva. Lasand la o parte blocarea baltii, care financiar s-ar putea sa iasa mai profitabil, sunt curios cam cat la suta din populatia baltii se scoate si se arunca inapoi la un concurs. Oricat de nepriceput as fi eu in ale pisciculturii, un astfel de tratament aplicat pestilor din doua in doua saptamani nu prea vad sa ajute la randamentul pe termen lung al investitiei de acolo. Poate ei si-au facut altfel calculul, e foarte posibil sa gresesc, cert e ca n-o sa-mi bat niciodata capul sa-mi ajustez calendarul meu la calendarul lor competitional. Ca ma pierd pe mine de client este, bineinteles, total neimportant, politica lor e strict o decizie interna si, daca se dovedeste si viabila financiar, mult succes in continuare.
Si ca sa si raspund cumva la intrebarea topicului, pentru ca sunt inca in faza in care vreau sa prind mult si des, anul viitor in topul meu va fi tot Moara Vlasiei. Cu cateva incursiuni pe Tancabesti si, cu voia sortii, si pe alte carpodroame ceva mai departate de Bucuresti. Asta, bineinteles, intre partidele de rapitor

(si daca se intreaba cineva de ce, ca user oarecum nou, am simtit brusc nevoia sa scriu atat de mult, raspunsul e foarte simplu si, cred, valabil pentru toti: e iarna si ma plictisesc)