De ce hotie? oi fi eu mai naiv insa eu am vazut lucrurile cam asa:
Exitpoll-ul de la ora 21 (bazat pe date de la ora 19) a fost corect. Geoana avea avans vreo 2%.
La acest exit-poll nu erau contabilizate voturile exprimate intre orele 19-21, cand preponderent la vot se mai duceau numai cei din mediul urban. Este unanim acceptat faptul ca in mediul urban s-a votat majoritar cu basescu iar in mediul rural majoritar cu geoana.
Buuunn... deci in acele 2 ore ramase balanta era norma sa se incline in favoare lui base.
La al doile-a exitpoll spre ora 23 bazat pe datele de la ora 21 ...deja toti il dadeau pe geoana cu 0,2 0,3% mai jos decat cu 2 ore in urma.
Alt factor...exitpoll-urile nu tineau cont de romanii din diaspora si de votul lor, deci inca 1% in favoarea lui Base stiut fiind faptul ca va fi votat in masa de cei din afara tarii. (In primul tur diaspora a votat cu BASE, apoi VADIM, pe 3 Crin si abia pe 4 Geoana).
In final, anularea unor voturi. Aici din nou e o chestie de logica...PSD a avut o majoritate in mediul rural, deci multe voturi, totusi in mediul rural intotdeauna proportia voturilor anulate este F MARE din cauza ... dificultatii sa-i spunem pe care o au oamenii mai putin scoliti de a face un buletin de vot corect. Deci au fost anulate multe voturi...pe motive reale..si era normal ca daca majoritatea rurala a votat Geoana ..voturile lui sa fie in numar mai mare anulate.
Una peste alta...ambele tabere probabil au "ciupit" voturi, insa eu consider victoria lui Basescu si a PDL ca fiind zdrobitoare, in ciuda procentului foarte mic ce il desparte de Geoana. De ce zdrobitoare? Pentru ca Basescu (PDL) era singur ...iar Geoana era: PSD+PNL+PC+UDMR+PNG +......+...etc.