LACUL CORBU-CUPA RIG LA CRAP ED.XX - CALITATE 17-21.08.201

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: odoctee, Irinel Nitu

Scrie răspuns
razvan u.
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: LACUL CORBU-CUPA RIG LA CRAP ED.XX - CALITATE 17-21.08.2

Mesaj de razvan u. »

Toată lumea știe.
În afara de tine.
C. S. PELICANUL

Dan Draguloiu

Mesaj de Dan Draguloiu »

Eu nu înțeleg un lucru: concurăm în baza unui regulament sau nu?
Că a murit în urma unei manipulări neglijente, că nu am fost atenți cănd l- am băgat la sac, etc. dacă l- am dat mort la cântar, e mort.....şi atunci regulamentul se aplică, indiferent de numele echipei......dar arbitrul şi organizatorul au decis altfel...
danezu
Nume utilizator schimbat din drdan

Rep

Mesaj de Rep »

Referitor la cazul c 25
1Regulamentul dupa care am fost judecati,este al SC RIG SERVICE ,eu am platit organizatorului SCClubCorbu(nu ai vazut asta domnule Vladeanu
2Am fost judecati dupa art 10 gresit onorata comisie,acesta se refera laimterpretarea data de Mitranescu(bravo Dane ,invata-i si pe mondialii astia regulamentul.Trebuia sa fim incadrati la art43 peste letargic.
3Fapta a fost comisa intre cintarul 2-3 cind eram pe locul12 (nu eram). un pericol.
4Sanctiunea transmisa de arbitru a fost Avertisment verbal - si eliminare la urmatoarea abatere.5
5Nu mi s-a prezentat contestatia Calota a primit oinformare prin care se punea presiune pe el sa ia odecizie radicala-rusine!
6Cit tupeu poate avea onorota comisie sa ne ia50%din premiu +premiul lor.Rusine!7
7Opinia mea : -Calota nevinovat a actionat sub presiune.
-Comisia o rusine a pescuitului rominesc
-Noi am actionat coform regulamentului,si niciodata nu voi pescui linga un hoit asa cum ni s-a sugerat car fi mai bine

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

drdan scrie:Eu nu înțeleg un lucru: concurăm în baza unui regulament sau nu?
Că a murit în urma unei manipulări neglijente, că nu am fost atenți cănd l- am băgat la sac, etc. dacă l- am dat mort la cântar, e mort......
In regulament nu e trecuta doar sintagma "peste mort", e trecuta si cauza sanctionabila -> "manipulare neglijenta", lucru ce lasa loc de interpretare ptr. arbitru (sau ptr. cine decide ulterior) in a stabili o sanctiune. La concursuri, nimeni nu baga pestele in sac cu intentia de a-l omora, si-atunci e normal sa judeci daca pescarii se fac vinovati sau nu de moartea accidentala a pestelui. Eu asa ma gandesc ca se judeca sintagma " manipulare neglijenta" ... se verifica marimea sacilor, spatiul alocat legarii sacilor, adancimea apei sa fi fost corespunzatoare, sa nu fi fost trantit ori lovit pestele, etc. Daca la final reiese ca pescarii au manipulat corect pestele (cum de altfel au facut-o cu toti pestii prinsi pana atunci), dar acesta a murit din alte motive (cauze pe timp de vara sunt destule, de la lipsa de oxigen pana la socul termic) nu te mai incadrezi la sanctiunea respectiva. In cazul pestelui mort, nu vorbim de o actiune intentionata la care se sanctioneaza atat intentia cat si savarsirea faptei...nu e ca si cand pescuiesti in afara standului ...cand mai scapi o lanseta la vecini, din greseala sau cu intentie vadita...la peste mort, nu poti sanctiona decat cauza clara ... sufocat pestele in 2-3 saci, saci de marime mica, pus pestele in apa cu namol, fara oxigen, la adancime mica, mai multi pesti in sac, pesti scapati pe jos, loviti, tinuti prea mult in soare in salteaua de pastrare, etc.,chestii care tin de manipularea neglijenta. Parerea mea ... :)
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

pharaoh
pescar de competitie

Mesaj de pharaoh »

Georgica, pestele cand a muscat momeala a fost viu. Cand a ajuns la cantar a fost mort. O fi murit de bătrâneţe sau o fi facut infarct de frica? Ar fi trebuit eliberat pe loc daca era letargic dupa dril. In plus se stie ca tenii sunt mai sensibili. Liber in apa si-ar fi revenit cu siguranta. Daca era vorba de un lot mai puţin experimentat mai intelegeam. Asa-numita comisie de la final a fost chiar indulgenta.
Ultima oară modificat Joi Aug 25, 2016 23:16 de către pharaoh, modificat 1 dată în total.
Marius Sârbu

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

gor965 scrie:
drdan scrie:Eu nu înțeleg un lucru: concurăm în baza unui regulament sau nu?
Că a murit în urma unei manipulări neglijente, că nu am fost atenți cănd l- am băgat la sac, etc. dacă l- am dat mort la cântar, e mort......
In regulament nu e trecuta doar sintagma "peste mort", e trecuta si cauza sanctionabila -> "manipulare neglijenta", lucru ce lasa loc de interpretare ptr. arbitru (sau ptr. cine decide ulterior) in a stabili o sanctiune. La concursuri, nimeni nu baga pestele in sac cu intentia de a-l omora, si-atunci e normal sa judeci daca pescarii se fac vinovati sau nu de moartea accidentala a pestelui. Eu asa ma gandesc ca se judeca sintagma " manipulare neglijenta" ... se verifica marimea sacilor, spatiul alocat legarii sacilor, adancimea apei sa fi fost corespunzatoare, sa nu fi fost trantit ori lovit pestele, etc. Daca la final reiese ca pescarii au manipulat corect pestele (cum de altfel au facut-o cu toti pestii prinsi pana atunci), dar acesta a murit din alte motive (cauze pe timp de vara sunt destule, de la lipsa de oxigen pana la socul termic) nu te mai incadrezi la sanctiunea respectiva. In cazul pestelui mort, nu vorbim de o actiune intentionata la care se sanctioneaza atat intentia cat si savarsirea faptei...nu e ca si cand pescuiesti in afara standului ...cand mai scapi o lanseta la vecini, din greseala sau cu intentie vadita...la peste mort, nu poti sanctiona decat cauza clara ... sufocat pestele in 2-3 saci, saci de marime mica, pus pestele in apa cu namol, fara oxigen, la adancime mica, mai multi pesti in sac, pesti scapati pe jos, loviti, tinuti prea mult in soare in salteaua de pastrare, etc.,chestii care tin de manipularea neglijenta. Parerea mea ... :)
ce pacat ca n-ai aparut mai devreme in arbitrajul concursurilor de pescuit la crap !
Cornel Serbu
Friends Carp Team

gor965
Moderator

Re:

Mesaj de gor965 »

pharaoh scrie:Georgica, pestele cand a muscat momeala a fost viu...
Stiu, asa e, si e normal sa-i fie asigurate conditii bune de pastrare pana la cantarire. Cu toate astea accidente apar si n-as baga mana in foc ca e 100% vina pescarului...si nu e nici primul si nici ultimul accident de genul asta. Una peste alta, problema din cate citesc eu pe aici e mai departe si mai ampla decat interpretarea unui punct din regulament.
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Rep

Mesaj de Rep »

George am mai avut o postare anterioara in care am explicat cu lux de amanunte dar s-a sters postarea.
Cind am bagat pestele in sac si apoi in apa pestele misca,noi anuntasem arbitra ,dar ea facea un suplimentar la Fane.
A venit cam in 20-30 minute.In timpul asta am tinut pestele scufundat plimbind mereu sacul Cind a venit arbitra am scos sacul pestele misca ,l-am pus pe saltea,a mai miscat dintr-o aripioara apoi a murit.Art .10 sactioneaza pescarul care pune pestele la sac nu-l supravegheaza ,si-l prezinta la cintar mort.La CN 2016 s-a prezentat peste mort si nu s-a dat nici macar avertisment verbal.Nu vi se pare anormal sa primesti sanctiunea cind esti pe locul 12,sa fii lasat sa continui concursul,iar cind ajungi pe locul 1sa se incerce eliminarea ta .
Multi il conside ra vinovat pe Calota.Fals,cind noi am ajuns pe 1 s-a pus presiune pe el( casafim eliminati ) printr-o informare ( nu contestatie) de catre organizator care cred ca urcase pe2.Totul afost omizerie lacare Calota,cred ca nu a vrut sa fie partas.

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

Cred ca pestele trebuia sa puncteze unul din cei 10 la acel moment, pt ca nu i facuse. Asta era joi si nu stiu cate echipe de pe garla facuse macar 5 pana atunci...
Dar ca sa va explic mai bine la ceea ce s a consumat acolo fiti atenti ce mi s a spus mie de catre arbitru cand am dat dat drumul la treaba...daca nu ma insel, a venit dl in tricou rosu, cu mustata si burta.
Dupa ce ne a controlat de saci, saltea, sprei, etc.., ne a zis in felul urmator: baieti, daca semnalati un peste de orice natura letargic sau sa dea semne de moarte, uitati nr nostru. Daca suntem la orice cantar, nu putm veni imediat, iar daca pestele moare intre timp asta e..., vedeti si voi cum abordati problema ca doar sunteti pescari, ca ma gandesc ca nu oricine participa la astfel de competitii.
Astea au fost cuvintele arbitrului de pe A uri.
Cand l am intrebat dum dim ce s a intamplat, a zis ca prefera sa nu comenteze....
Va rog sa reflectati ceea ce am scris eu aici si nu va mai dati cu parerea mai ales cei care nu au participat!!!
catch&release

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Rep scrie:George am mai avut o postare anterioara in care am explicat cu lux de amanunte dar s-a sters postarea.
Cind am bagat pestele in sac si apoi in apa pestele misca,noi anuntasem arbitra ,dar ea facea un suplimentar la Fane.
A venit cam in 20-30 minute.In timpul asta am tinut pestele scufundat plimbind mereu sacul Cind a venit arbitra am scos sacul pestele misca ,l-am pus pe saltea,a mai miscat dintr-o aripioara apoi a murit.Art .10 sactioneaza pescarul care pune pestele la sac nu-l supravegheaza ,si-l prezinta la cintar mort.La CN 2016 s-a prezentat peste mort si nu s-a dat nici macar avertisment verbal.Nu vi se pare anormal sa primesti sanctiunea cind esti pe locul 12,sa fii lasat sa continui concursul,iar cind ajungi pe locul 1sa se incerce eliminarea ta .
Multi il conside ra vinovat pe Calota.Fals,cind noi am ajuns pe 1 s-a pus presiune pe el( casafim eliminati ) printr-o informare ( nu contestatie) de catre organizator care cred ca urcase pe2.Totul afost omizerie lacare Calota,cred ca nu a vrut sa fie partas.
Arbitrul este OBLIGAT sa se AUTOSESIZEZE in cazul in care observa incalcari ale regulamentului.
Daca observa la un pescar 6 lansete in apa sau montura cu carlige, nu trebuie sa astepte ca cineva sa faca contestatie ! Il elimina direct. La fel si la pestele mort.

Nea Florin nu are nicio putere, am citat mai sus din regulament , arbitrul sef a fost desemnat sa ia toate decizile.Deci jignesti un om aiurea....

Ps. Daca un hot suna la politie si anunta ca sparge o banca, apoi chiar o sparge, nu se mai duce la puscarie pe motiv ca a anuntat ? :)
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”