Pentru Okuma am sigur.SEPY31 scrie: Multumesc de raspuns aveti asa ceva la magazin?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Pentru Okuma am sigur.SEPY31 scrie: Multumesc de raspuns aveti asa ceva la magazin?
Esti vorba si despre obisnuinta.ionut72 scrie:Eu am folosit mulinete, care, din frana micrometrica (foarte buna) au fost "tunate". Fara exceptie, frana "tunata" lucra mult mai prost decat cea cu care era echipata din fabrica.. Mai ales la o mulineta ca BBLC, unde frana din fabrica era senzationala, fiecare click avea efecte asupra tensiunii din fir.
In alta dezordine de idei, de ce ai folosi fire subtiri pe Okuma LB?
La BBLC se facea o gresala din cate stiu eu.ionut72 scrie:Eu am folosit mulinete, care, din frana micrometrica (foarte buna) au fost "tunate". Fara exceptie, frana "tunata" lucra mult mai prost decat cea cu care era echipata din fabrica.. Mai ales la o mulineta ca BBLC, unde frana din fabrica era senzationala, fiecare click avea efecte asupra tensiunii din fir.
Intotdeauna este vorba despre obisnuinta. Eu ii critic numai pe cei care ne-au obisnuit prost, numai de dragul de a iesi in evidenta cu ceva care scoate mai multi bani decat prinde peste.osc1or scrie:Esti vorba si despre obisnuinta.ionut72 scrie:Eu am folosit mulinete, care, din frana micrometrica (foarte buna) au fost "tunate". Fara exceptie, frana "tunata" lucra mult mai prost decat cea cu care era echipata din fabrica.. Mai ales la o mulineta ca BBLC, unde frana din fabrica era senzationala, fiecare click avea efecte asupra tensiunii din fir.
Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
te intreb asa ca de la pescar la "pescar" ce legatura are BR cu frana rapida pt drill? eu la aceste mulinete LB trebuie sa dau mult de fluture sa slabesc sau sa strang frana ceea ce ma dezavantajeaza in dril BR nu are nici o legatura cu frana rapida ala este cu totul pt altceva dar se pare ca eu vb de mere si dmv vreti pereionut72 scrie:Eu am folosit mulinete, care, din frana micrometrica (foarte buna) au fost "tunate". Fara exceptie, frana "tunata" lucra mult mai prost decat cea cu care era echipata din fabrica.. Mai ales la o mulineta ca BBLC, unde frana din fabrica era senzationala, fiecare click avea efecte asupra tensiunii din fir.
Domnul pescar, pentru drill cea mai buna frana este cea progresiva, nu cea rapida. Frana "rapida" inlocuieste vechiul sistem cu BR (o piesa in plus care se poate defecta, greutate marita a mulinetei etc).SEPY31 scrie:te intreb asa ca de la pescar la "pescar" ce legatura are BR cu frana rapida pt drill?ionut72 scrie:Eu am folosit mulinete, care, din frana micrometrica (foarte buna) au fost "tunate". Fara exceptie, frana "tunata" lucra mult mai prost decat cea cu care era echipata din fabrica.. Mai ales la o mulineta ca BBLC, unde frana din fabrica era senzationala, fiecare click avea efecte asupra tensiunii din fir.
pune un 0.18 si pe urma un 0.23 arunca cu ele masoara cu counter-l si pe urma o sa observi o diferentaionut72 scrie:Domnul pescar, pentru drill cea mai buna frana este cea progresiva, nu cea rapida. Frana "rapida" inlocuieste vechiul sistem cu BR (o piesa in plus care se poate defecta, greutate marita a mulinetei etc).SEPY31 scrie:te intreb asa ca de la pescar la "pescar" ce legatura are BR cu frana rapida pt drill?ionut72 scrie:Eu am folosit mulinete, care, din frana micrometrica (foarte buna) au fost "tunate". Fara exceptie, frana "tunata" lucra mult mai prost decat cea cu care era echipata din fabrica.. Mai ales la o mulineta ca BBLC, unde frana din fabrica era senzationala, fiecare click avea efecte asupra tensiunii din fir.
Drill-ul se incepe cu frana stransa la maximum, iar, in decursul acestuia, ai tot timpul din lume sa slabesti cat vrei frana. Care frana , la Okuma LB, e foarte buna asa cum e. Ma rog, daca pentru tine 3 ture de fluture e un efort prea mare, de ce nu, du-te la Dan si te rezolva. Pe urma sa vii sa ne povestesti diferenta.
Altfel, daca dai cu 0,18 si n-ai rupt deloc firul pana acum, i-ai ruinat lui Dan rationamentul (ala cu firele subtiri)!
Care e logica pentru care folosesti fir de 0,18 pe Okuma LB?
Pune un 0,28-0,30 pe o Okuma Axeon, arunca in paralel cu LB cu fir de 0,18 si vezi diferenta.SEPY31 scrie:
pune un 0.18 si pe urma un 0.23 arunca cu ele masoara cu counter-l si pe urma o sa observi o diferenta