Din concursuri adunate !

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
DaFishMan
Puncte: 0

Re: Din concursuri adunate !

Mesaj de DaFishMan »

drdan scrie:Nu vreau sa intru în polemică, dar nu şti despre ce vorbeşti.......ăsta cu fish.... şi cum îți mai zici....

Ps. Vezi că într-un an compentițional sunt pe baltă cred că în fiecare săptămână, numele meu este Dan Drăguloiu, ma găseşti tu, dacă ai ceva să spui.....că în fața calculatorului te vezi p...ă.
Vorbim pe baltă.......dacă ai ceva de spus....
.aici văd ca eşti miez
Daca tu crezi ca intr-o discutie cu argumente conteaza identitatea asumata a partilor..., pardon, conteaza calitatea argumentelor.
Deci, recapitulam, tot ce ti-am cerut a fost sa-mi raspunzi la 2 intrebari:
1. daca lansezi sau nadesti la mine in stand esti hot sau nu? si
2. daca pretinzi ca nu esti hot, inseamna ca accepti senin si faptul ca daca eu te buzunaresc in somn sunt om corect...
M-a urecheat cineva in privat cum ca ar fi nepotrivit si jignitor termenul hot, trisor ar fi termenul corect. As zice da si nu, atata timp cat la mijloc este si un premiu pus in joc, de multe ori nu mic, eu consider asta furt.
In loc sa-mi raspunzi la intrebari, te-ai batut cu identitatea in piept (asta e un argument in discutie sau n-am inteles???) si ai lansat invitatii la "discutii" pe balta, atitudine de golan de cartier, ce mai, om trecut prin viata... sau poate pe balta ai alte argumente pe care nu le poti expune aici (vre-o ranga, un spray ceva)??? :lol:
Sanse sa ne vedem pe balta, extrem de mici...
Vezi tu, de asta practic eu pescuitul relaxat, de placere, ca sa nu am "onoarea" sa ma caftesc :lol: cu tine sau cu iulian sau mai stiu eu cu ce smardoi care populati malurile baltilor pe la concursuri...
Hai, fire intinse, metri mancati din standurile vecinilor si tot ce va mai pohteste inima campionilor :lol:

PS: poate primesc raspuns la cele 2 intrebari :?:
poate... :roll:

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

DaFishMan scrie: ti-o spun din prisma unui pescar care nu a participat in viata lui la vre-un concurs, pescuiesc efectiv de placere...

--------
---------

Tocmai ca nu ai fost niciodata la un concurs si pescuiesti numai de placere , inseamna ca habar nu ai ce se intampla in concursuri .... Pt pescari ca tine, am povestit ce se intampla in concursuri ca sa aveti grija la "furturile " :D din timpul competitiilor si cum sa te feresti de `sacali :lol: .....binenteles ca in caz ca vrei sa participi la vre-un concurs in viitor... Acum sunt sigur ca esti mai atent la unele `chestii .

Daca te-ai suparat ca scriu adevarul si descriu ce se intampla daca nu esti atent ... e o problema a ta care n- o inteleg :( .... Sunt multi care citesc la ce se intampla ...si acum sunt mult mai atenti cand participa in competitii ,dupa ce au citit aici .

Eu am incercat prin postarile/povestile mele sa ajut nu sa invat la "furt" :wink: Am descris trucurile folosite ca sa nu fi "furat" :wink:

Si ca sa-ti raspund eu la intrebare ...Da se numeste "furt" cand pescuiesti la altul in stand dar pescarul trebuie sa stie ca pescuiesti la el in stand :wink: Daca `dormi pe tine , nu ai cum sa-l prinzi pe "hot" cum iti "fura" pestele din fata :wink:

o zi buna tuturor ... si fir intins :wink: .... si nu uitati sa cascati bine ochii in competitii .

ps. citeste toate postarile/povestile mai atent si-ai sa vezi ca sunt adresate pescarilor mai neexperimentati . Daca eram citez (pe tine) "persoana cam ahtiata dupa bani" nu mai povesteam nimic :wink: .
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

SEPY31 scrie: Cum pot eu sa ma compar cu dumneavoastra sau cu oricare alt producator de nada care la orice concurs de cantitate arunca sute de kg in apa ca sa vada x sau y ca nada lui este cea mai buna? orice producator prin asta isi face reclama. De ce nimeni nu face un concurs strict cu o anumita cantitate de nada(10-20KG) si atunci se v-a vedea cu adevarat valoarea pescarilor in rest toate cele bune si sa nu va suparati pe mine ca oricum pescuiesc cu 4carp:))
-----------

Nu mai trebuie sa arunci multa nada in concursuri cu exceptia lacului Doripesco .
La Peris si Moara nu mai este asa concurenta pe hrana cum era acum un an ....... Au inceput sa furajeze pestele si s-au mai rarit :wink: La Corbu anul asta a fost si ma sii.... cine nadea mult se curata singur . Daca acum doi ani pe Corbu puteai sa nadesti 100 KG in 72 ore si prindeai bine pt ca venea pe pat si-l decimai , ... acum pestele este in miscare continuu si ciuguleste numai,.... fara sa stea prea mult pe loc . Anul asta cine a nadit mult si-a asteptat pe patul de nada s-a curatat singur ... :roll:

Comportamentul pestelui s-a schimbat mult pe toate baltile(de competitii) anul asta si cine nu s-a adaptat la noile schimbari nu a facut `treaba . Am facut multe greseli si eu anul asta si ce-a mai mare a fost ca am nadit prea mult fara sa astept sa vad pulsul baltii ...... o sa povestesc cum m-am curatat singur prin nadire excesiva ....

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Best 10 Carp Fest

Am zis parerea mea personala ca sa pescuiesti la X pesti mari este mai mult noroc decat stiinta dar nu am zis ca este numai noroc :wink: . Tocmai pentru ca eu cred asta , nu ma inscriu la concursuri cu premiere pe x pesti mari . La acest concurs am refuzat sa particip dar cum erau doar doi in echipa si unul trebuia sa plece miercuri , am venit marti seara sa ajut echipa . (concursul a fost luni -sambata )

Ajung marti seara pe balta si baietii stateau binisor cu trei de 12kg prinsi ....si nadeau :D ... Noaptea doi-trei pesti au tras si binenteles ca iar au inceput reprizele de nadit ... trece ziua si-o singura trasatura dar se nadea in continuu :lol: . Eu daca am venit mai tarziu am preluat mersul din ce stiam de la ei si am nadit in continuu cu gandul ca 5 zile e timp sa prindem :lol: :lol: . Si nadim , nadim ,nadim cu bile tari de frankfurte de 24 care erau ca pietrele pt. ca erau facute cu o luna si ceva inainte (comanda facuta speciala sa, se faca pietre) . Ciudat era ca se nadea mult , dar peste se prindea din ce in ce mai rar si mic .... Stanga dreapta prindea constant peste si la noi nimic :( :( . Vine colegul miercuri seara inapoi asa ca plec eu joi dimineatza cu gandul ca e timp sa intre .pestele pana sambata ... Si uite asa nadesc ei mai departe si nu intra nimic ....stanga dreapta prind totusi :oops: :oops: Cum nu dormisem prea mult ajung acasa obosit si ma bag direct in pat si dorm pana vineri dimineatza .Cum ma trezesc direct sun sa vad ce au mai mai prins si aflu ca o singura trasatura toata noaptea dar stanga-dreapta prind constant si mai `impusca si cate unul mare ....Stau si ma gandesc ce se intampla si cum eram odihnit cu mintea limpede incep sa pun cap la cap toate evenimentele si-mi dau seama ca au nadit prea mult si cand tranziteaza pestele prin fata lor , nu nimeresc montura . Sun iar si intreb cat au nadit .... raspunsul a cazut ca un trasnet pt mine .... cam 60 kg de bile tari ca piatra de 24 :shock: :shock: . Le zic ca au nadit mult si sa nu mai dea nimic in apa si sa pescuiasca pe zone nenadite dar ... era nadit cam peste tot :lol: :lol: In fine nu ma cred ca asta-i cauza si gasesc alte scuzee care nu ma conving asa ca decid sa plec pe balta sa pescuiesc eu in ultima noapte sa vad daca fac ceva .... In ultimele doua nopti se prinsese fix un peste si ma gandeam ca nu prea am ce face dar sa incerc o noua strategie cand ajung . Ajung seara pe balta si dupa ce am discutat de zonele nadite , decid sa pescuiesc cu lansetele pe zone unde nu s-a nadit deloc ... care era pana in 50 metrii de la noi spre larg . Urmaresc unde intra firele in apa vecinilor din stanga si decid sa pescuiesc pana in firele vecinilor adica in 20-30 metrii . Vecinii din dreapta pescuiau si nadeau inteligent cu schimburi de lansete la 2-3 ore dar nadeau strict cateva bile direct pe lansete ... `Cauta pestele mereu si faceau doar mici farfurii de nada la distante si zone diferite . Dupa ce am urmarit vecinii si-am vazut `mersul , ma decid sa pescuiesc in ultima noapte numai cu meltexuri cu trei jumati de bila solubila si o bila mica de 16 pe fir si sa schimb zona cat mai des . In stilul asta reusesc in ultima noapte sa prind parca 3-4 pesti din care unul mare de 15 kg ... :) .

Eu cred ca se putea castiga locul 1 de pe acel stand (9) dar pt. ca s-a plecat de acasa pe-o strategie gresita , nu am reusit decat sa ne batem joc de acel stand . Stiam bine balta si mersul si tocmai asta a fost problema ca intre timp se schimbase `mersul si noi ne-am `ars pe informatii eronate .... S-a nadit asa de mult cu bile incat atunci cand tranzita crapul standul nostru nu mai nimerea bila de carlig intre sutele existente pe fundul baltii. Daca erau trasaturi dese nu era nici o problema dar cu 2-3 trasaturi la 24 ore a fost clar ca pestele nu `rabateaza multa nada si trece destul de rar prin fata standului si nu sta pe loc sa manance ..... :lol: La urmatorul concurs Hermes Peris Challenge am avut toti grija sa nu mai facem aceleas greseli si ambele echipe au prins cantitatea si calitatea ce-a mai mare de pe sector si balta :wink: ... Invatam din greseli ...

ps . nu mai recitesc/corectez si sper sa intelegeti mica povestire :wink: .... rad acum cand ma gandesc ce greseli am facut dar ma gandesc ca poate daca eram in stand de la inceput pana la final poate faceam alceva ..... Eu cred ca greseam si asa :roll:

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

bravo Iulica!
poate ne povestesti si despre strategiile de nadire de la Corbu, nu de alta, dar poate ajuta si pe noii participanti la CN :)
catch&release

Alexandru Popescu

Mesaj de Alexandru Popescu »

Ungureanu Bogdan scrie:bravo Iulica!
poate ne povestesti si despre strategiile de nadire de la Corbu, nu de alta, dar poate ajuta si pe noii participanti la CN :)

:d te duci la cn ? :d
...

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Alexandru Popescu scrie:

:d te duci la cn ? :d
nu :)
catch&release

George-Alexandru
Partener Crapmania.ro

Mesaj de George-Alexandru »

Despre Corbu nu cred ca se mai pot face presupuneri,este o balta care a demonstrat ca se poate schimba foarte mult de la o saptamana la alta si de la un an la altul.Sunt foarte multe variabile care influenteaza strategia finala.
George Alexandru
General Manager 4Carp
Presedinte C.S. Green Lake
ViceCampion National 2014

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

George-Alexandru scrie:
Despre Corbu nu cred ca se mai pot face presupuneri,este o balta care a demonstrat ca se poate schimba foarte mult de la o saptamana la alta si de la un an la altul.Sunt foarte multe variabile care influenteaza strategia finala.
Chiar eram curios in cat timp si de la cine vine raspunsul asta :)
Trebuia sa bag la pariuri, erau variante putine :)
catch&release

martinik

Mesaj de martinik »

Nu luati ca afront intrebarea mea, dar credeti ca daca in locul lui Istrate era altcineva, mai experimentat (inclusiv in lanseu), pe acel stand, mai faceati aceeasi treaba ??????????
Ps. Asta vis a vis de ultimul dvs post.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”