Best 10 Carp Fest
Am zis parerea mea personala ca sa pescuiesti la X pesti mari este mai mult noroc decat stiinta dar nu am zis ca este numai noroc

. Tocmai pentru ca eu cred asta , nu ma inscriu la concursuri cu premiere pe x pesti mari . La acest concurs am refuzat sa particip dar cum erau doar doi in echipa si unul trebuia sa plece miercuri , am venit marti seara sa ajut echipa . (concursul a fost luni -sambata )
Ajung marti seara pe balta si baietii stateau binisor cu trei de 12kg prinsi ....si nadeau

... Noaptea doi-trei pesti au tras si binenteles ca iar au inceput reprizele de nadit ... trece ziua si-o singura trasatura dar se nadea in continuu

. Eu daca am venit mai tarziu am preluat mersul din ce stiam de la ei si am nadit in continuu cu gandul ca 5 zile e timp sa prindem

. Si nadim , nadim ,nadim cu bile tari de frankfurte de 24 care erau ca pietrele pt. ca erau facute cu o luna si ceva inainte (comanda facuta speciala sa, se faca pietre) . Ciudat era ca se nadea mult , dar peste se prindea din ce in ce mai rar si mic .... Stanga dreapta prindea constant peste si la noi nimic

. Vine colegul miercuri seara inapoi asa ca plec eu joi dimineatza cu gandul ca e timp sa intre .pestele pana sambata ... Si uite asa nadesc ei mai departe si nu intra nimic ....stanga dreapta prind totusi

Cum nu dormisem prea mult ajung acasa obosit si ma bag direct in pat si dorm pana vineri dimineatza .Cum ma trezesc direct sun sa vad ce au mai mai prins si aflu ca o singura trasatura toata noaptea dar stanga-dreapta prind constant si mai `impusca si cate unul mare ....Stau si ma gandesc ce se intampla si cum eram odihnit cu mintea limpede incep sa pun cap la cap toate evenimentele si-mi dau seama ca au nadit prea mult si cand tranziteaza pestele prin fata lor , nu nimeresc montura . Sun iar si intreb cat au nadit .... raspunsul a cazut ca un trasnet pt mine .... cam 60 kg de bile tari ca piatra de 24

. Le zic ca au nadit mult si sa nu mai dea nimic in apa si sa pescuiasca pe zone nenadite dar ... era nadit cam peste tot

In fine nu ma cred ca asta-i cauza si gasesc alte scuzee care nu ma conving asa ca decid sa plec pe balta sa pescuiesc eu in ultima noapte sa vad daca fac ceva .... In ultimele doua nopti se prinsese fix un peste si ma gandeam ca nu prea am ce face dar sa incerc o noua strategie cand ajung . Ajung seara pe balta si dupa ce am discutat de zonele nadite , decid sa pescuiesc cu lansetele pe zone unde nu s-a nadit deloc ... care era pana in 50 metrii de la noi spre larg . Urmaresc unde intra firele in apa vecinilor din stanga si decid sa pescuiesc pana in firele vecinilor adica in 20-30 metrii . Vecinii din dreapta pescuiau si nadeau inteligent cu schimburi de lansete la 2-3 ore dar nadeau strict cateva bile direct pe lansete ... `Cauta pestele mereu si faceau doar mici farfurii de nada la distante si zone diferite . Dupa ce am urmarit vecinii si-am vazut `mersul , ma decid sa pescuiesc in ultima noapte numai cu meltexuri cu trei jumati de bila solubila si o bila mica de 16 pe fir si sa schimb zona cat mai des . In stilul asta reusesc in ultima noapte sa prind parca 3-4 pesti din care unul mare de 15 kg ...

.
Eu cred ca se putea castiga locul 1 de pe acel stand (9) dar pt. ca s-a plecat de acasa pe-o strategie gresita , nu am reusit decat sa ne batem joc de acel stand . Stiam bine balta si mersul si tocmai asta a fost problema ca intre timp se schimbase `mersul si noi ne-am `ars pe informatii eronate .... S-a nadit asa de mult cu bile incat atunci cand tranzita crapul standul nostru nu mai nimerea bila de carlig intre sutele existente pe fundul baltii. Daca erau trasaturi dese nu era nici o problema dar cu 2-3 trasaturi la 24 ore a fost clar ca pestele nu `rabateaza multa nada si trece destul de rar prin fata standului si nu sta pe loc sa manance .....

La urmatorul concurs Hermes Peris Challenge am avut toti grija sa nu mai facem aceleas greseli si ambele echipe au prins cantitatea si calitatea ce-a mai mare de pe sector si balta

... Invatam din greseli ...
ps . nu mai recitesc/corectez si sper sa intelegeti mica povestire

.... rad acum cand ma gandesc ce greseli am facut dar ma gandesc ca poate daca eram in stand de la inceput pana la final poate faceam alceva ..... Eu cred ca greseam si asa