Da, taietura aia oblica e o treaba ingenioasa, dar e prima oara cand o vad la o barcuta. Si cred ca ar fi ok sa fie acolo o bila de cauciuc mai mare, nu vartej ca sa fie montura corecta.Mihai.Popescu scrie: Salut,
Folosesc un astfel de navomodel si crede-ma ca nu am probleme cu saritul plumbului din cuva, iti spun si de ce. Cuvele in spate au o taietura un pic oblica prin care treci montura, vartejul sau plumbul opun rezistenta si impedica montura sa sara din cuva. Eu am plantat si la 300 m si cu viteza maxima fara sa am probleme.
Din pacate nu am poze pt a intelege mai usor.
Stima,
I-am scris si lui Doru in privat cu autonomia, dar pun si aici sa vada si restul treaba cu bateria pentru ca e util:
"E destul de variabila treaba. Bateria 3S are 3 celule puse in serie cu o tensiune nominala de 3,7 V fiecare (in stare de conservare) de asta se mai cheama si baterie de 11,1 V. Tensiunea din celule variaza de la 3 V care o tensiunea sigura pana la care poate fi descarcata - pana la 4,2 V cand celula e plina, adica per total bateria are goala 9 sau 12,6 V cand e full.
Sub 3 v/celula e riscant sa o descarci, risti sa sa strice bateria si de asta pe firul de balans la lipo se pune un buzzer lipo https://www.youtube.com/watch?v=UCjnMjd3-3g care poate fi setat sa sune cand o celula atinge pragul minim (care poate fi setat intre 2,7 si 3,8 V), de obicei se pune 3 V.
Autonomia depinde de:
- cat de corect e incarcata bateria, cu incalcatori Li-po dedicati cu balansare sau cu simpli transformatori fara detectie cu care o strici de la prima incarcare https://www.youtube.com/watch?v=w8ijfcjU-rc
- cat de tare e fortata barcuta si cat de rapid face drumurile, adica non stop sau cu ceva pauze intre curse
- daca sunt valuri sau e apa oglinda
- daca e incarcata barca sau daca se forteaza sa traga si de fire prin apa, adica ies greu de pe tambur
- daca e un blocaj la elice sau ax cu alge sau mizerii
Vecinul meu care avea un Lipo de 5000 Turnigy facea cam 10 curse la 160 m pe o barca din asta pana incepea sa tiue alarma. Eu cu 2 buc puse in paralel (adica 10 Ah) faceam cam 8-10 curse pe un Carponizer dar la 250 m, apa avea valuri mici"