Noile mulinete Shimano Ultegra Ci4 XTC 14.000

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Noile mulinete Shimano Ultegra Ci4 XTC 14.000

Mesaj de Dan Mitranescu »

player4 scrie:
georgeRO scrie:Hagane gear se refera la pinionul principal, nu la toata mulineta.
Hagane Cold Forged Gears ( plural...)
Poate ca le-a dat-o si la alea din duramid, nu neaparat ca le-a facut metalice.

Carpatic Club

Mesaj de Carpatic Club »

player4 scrie: Poliamida este folosita ca inlocuitor in primul rand pt. a scadea costurile de fabricatie, pt. ca e mai usor de procurat si mai ieftina ca alama sau aluminiu ( ca piese finite). Prelucrarea ei se face mult mai usor, arat prin turnare, cat si prin frezare cu aschiere, iar resturile ramase in urma prelucrarii, pot fi reintroduse foarte usor inapoi in procesul de productie. NU in ultimul rand, o piesa identica de poliamida este cu 20-30% mai usoara ca una de aluminiu.
In linkul de mai jos ai si o mica comparatie:

https://www.quora.com/How-good-is-polya ... and-steels

georgeRO

Mesaj de georgeRO »

player4 scrie:
georgeRO scrie:Hagane gear se refera la pinionul principal, nu la toata mulineta.
Link cu pluralul? (nu .ro)

Carpatic Club

Mesaj de Carpatic Club »

georgeRO scrie:
player4 scrie:
https://www.total-fishing-tackle.com/sh ... -14000-xtc

georgeRO

Mesaj de georgeRO »

player4 scrie:
georgeRO scrie:
player4 scrie:
https://www.total-fishing-tackle.com/sh ... -14000-xtc
Nu stiu ce sa zic, shimano pe siteul lor folosesc singularul si chiar explica ce reprezinta acel hagane gear. Eu nu-l vad decat ca un marketing la fel ca si x-ship pare nu este decat un rulment care a a inlocuit o bucsa.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

player4 scrie:
player4 scrie: Poliamida este folosita ca inlocuitor in primul rand pt. a scadea costurile de fabricatie, pt. ca e mai usor de procurat si mai ieftina ca alama sau aluminiu ( ca piese finite). Prelucrarea ei se face mult mai usor, arat prin turnare, cat si prin frezare cu aschiere, iar resturile ramase in urma prelucrarii, pot fi reintroduse foarte usor inapoi in procesul de productie. NU in ultimul rand, o piesa identica de poliamida este cu 20-30% mai usoara ca una de aluminiu.
In linkul de mai jos ai si o mica comparatie:

https://www.quora.com/How-good-is-polya ... and-steels
Poliamida este mai usoara, am spus si eu asta, ( dublu de cat este precizat deasupra ... ) , dar vorbim de o piesa de maximum 10g pe care o facem de 5g. ( asta facand piesele la fel . Ca pot sa o fac pe aia de aluminiu la jumatate, rezultand aceeasi rezistenta si greutate , nu luam in calcul ... , important este sa fie la fel ca dimensiuni ...)
Ma rog, ...
Deci piesa aia este din poliamida pentru o scadere a greutatii cu 5 grame si un leu mai putin din 1000.
Am inteles.

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

player, să ne fie clar: eu nu am nimic cu nimeni, cu niciun om sau cu brand-uri, în acest caz Shimano, ce mă deranjează este lejeritatea cu care unii aruncă tot felul de argumente de 2 lei și "sucesc" mersul discuției în mod abuziv, în favoarea lor. Să nu se mai întâmple! :( :cry:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Carpatic Club

Mesaj de Carpatic Club »

gabi1 scrie:player, să ne fie clar: eu nu am nimic cu nimeni, cu niciun om sau cu brand-uri, în acest caz Shimano, ce mă deranjează este lejeritatea cu care unii aruncă tot felul de argumente de 2 lei și "sucesc" mersul discuției în mod abuziv, în favoarea lor. Să nu se mai întâmple! :( :cry:
sa inteleg ca te referi la mine?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”