Imi pare rau pentru neplaceri. Totusi raportezi calitatea unui fir de 0,20 la o singura partida, pescuind in zone cu agatatura. Nu este vorba de talent, este numai o realitate. Pescuitul cu fir de 0,20 in astfel de situatii este cu risc maxim. O comparatie corecta era daca foloseai si alt fir in aceleasi conditii.florinio2006 scrie:Am pierdut etapa CN-lui si din cauza acestui fir care se rupea de cate ori pestele atingea ceva pe drum... sau cand îl înțepam dupa ce se oprea din cursa lui de la intepare.... Nu am talentul lui Mitranescu sa folosesc fire așa subtiri....mi-am zis...M-am jurat ca nu mai folosesc niciodată acel fir....fiind dezamăgit de toate firele testate, la recomandarea altui coleg de lot, am încercat trabuco, 20 mm, cel de culoare roșie, care este un pic supradimensionat....
Un fir de 0,22- 0,23 ( firul ales ) este cu aproximativ 25-30% mai rezistent ca unul de 0,20. ( din calcule fizice ). Asa ca etapa putea sa fie pierduta si daca nu tragea pestele. Cu un 0,23 cateodata stai foarte linistit pe Corbu, atat ca rezistenta a firului, cat si ca trasaturi.
Mai sus am pus semnul exclamarii dupa ce am precizat ca firele trebuiesc masurate inainte sa le comparam.
Totodata cu un fir de 0,22-0,23 se arunca cu aprox. 20m mai putin decat cu unul de 0,20. Si asta este un aspect de luat in calcul.
Poate pe Corbu, cel putin din experienta mea, aia 20m fac diferenta. Asa ca riscurile si ... "mana" fac diferenta.
Firele propuse pot sa fie testate "la rece", prin legarea directa unul de altul. Raportand un fir, o nada, o metoda de pescuit, ..., la un anumit stand sau o anumita partida, eu consider ca nu este atat de edificator. In cazul firelor testul este atat de simplu de facut acasa, incat este pacat sa nu il facem.
Singurul lucru pe care trebuie sa il respectam este ca firele comparate sa aiba aceeasi dimensiune.
P.S. nu de alta, dar pun si eu 0,25-ul real cu eticheta de 0,23 si fac pariu pe oricat ca este mai rezistent decat 0,20-ul propus, care real are 0,22-0,23. ( diferenta intre 0,23 si 0,25 este de 20% la rezistenta si aprox. 15m in aruncare ). Te rog sa ai incredere: sutimile la fire fac diferenta in rezistenta, ... dar si in pescuit.