MTX Class

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Albert
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: MTX Class

Mesaj de Albert »

Dan Mitranescu scrie: A fost numai un gest de bucurie, datorita faptului ca am gasit ce iti doresti intre produsele mele.
Pai imi pare rau ca ti-a luat asa de mult, ceredam ca e evident ca nu-mi doresc nimic de la ele. Nu-s in target si nici n-o sa fiu vreodata. Cum n-o sa cumpar Baracude, FL-uri sau altele asemenea, n-o sa iau nici Hakuyo. Intelegi tu de ce. Asta nu inseamna ca nu apreciez evolutia ta ca si comerciant, felicitari pentru asta :)
Dan Mitranescu scrie:Avem o problema de etica venita din Anglia si de la forurile internationale ce administraza pescuitul la crap. Nu stiu cum o rezolvam.
Nici eu nu stiu. Pe mine nu ma ghideaza niciun for, indiferent din ce tara, cand vine vorba de pescuit. Doar bunul simt si grija fata de peste. Plus placerea incercarii de-a prinde ce vreau, cum vreau si de unde vreau eu.
Dan Mitranescu scrie:Pescuitul cu plumbi sub 50g este interzis in competitii
Nu-mi pasa de competitii. E o abordare a pescuitului care nu ma atrage. Ca nu era greu sa merg si eu cu Tomoioaga&co, de exemplu, la un CM - pe banii mei, pe muzica mea, doar ca nu ma pasioneaza.
Dan Mitranescu scrie:Se pare ca gramajele mici nu se elibereaza usor din monturile aferente si in cazul rupturilor streseaza pestii.
De-ar elibera plumbul macar 50% din monturile folosite de pescarii-de-competitie, cum eliberez eu plumbul de 30g, n-ar mai fi pline caprodroamele de pesti mutilati si parcati.

Ca sa nu mai bati apa in piua aiurea repeta dupa mine:
Pescuitul la crap nu se rezuma la 3.90, min 4lbs si lansat la dreq in praznic cu un kil de mamaliga cu fir de 0.20. Daca faci asta inainte de-a-ti elogia produsele si iti corectezi discursul zau ca nu-ti mai zic nimic...pe tema asta :lol: Mai mai ca m-as distra de faza cu inelele dar acolo vad ca sunt altii care te trag, coerent, de maneca :lol:

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Atunci iti urez 40-50m fericiti ! :)

P.S. autointeparea se realizeaza cu plumbi mai grei. :wink:

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

Dane, nu incerca sa ma "inveti" si cum sa pescuiesc. N-ai reusit sa ma convingi cum sta treaba cu lansetele d-apoi sa-mi explici cum sta treaba cu prinsul crapului.
Doar de dragul discutiei: daca am plumb de 30, culisant, si forfacul "ancorat" cu o alica de plumb, de exemplu, cam ce crezi ca se intampla? Autointep ceva?

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Albert scrie:Dane, nu incerca sa ma "inveti" si cum sa pescuiesc. N-ai reusit sa ma convingi cum sta treaba cu lansetele d-apoi sa-mi explici cum sta treaba cu prinsul crapului.
Doar de dragul discutiei: daca am plumb de 30, culisant, si forfacul "ancorat" cu o alica de plumb, de exemplu, cam ce crezi ca se intampla? Autointep ceva?
Autointepi cucul.
Pentru autointepare este nevoie de doua elemente cumulate: acul sa fie prins semifix de plumb ( introducerea vartejului in varnesul de la plumb, opritor sau alica de care spuneai puse pe fir deasupra plumbului, ... ) si greutatea plumbului sa fie una care sa faca acul sa patrunda.
Incearca sa ridici un plumb de 30g cu un ac pus pe deget si incearca sa ridici un plumb de 130g in acelasi fel. Ai sa intelegi mai bine.

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

Dan Mitranescu scrie: Incearca sa ridici un plumb de 30g cu un ac pus pe deget si incearca sa ridici un plumb de 130g in acelasi fel. Ai sa intelegi mai bine.
Fa tu asta cu monturi culisante si-ai sa apreciezi valoarea alicei de plumb de pe forfac.:lol:
Altfel arata pescuitul daca treci peste faza in care se opresc majoritatea: tare-n-malul celalalt :)

Lucian SV

Mesaj de Lucian SV »

Măi Dănuț ia-l acasă. Găsești tu un loc măcar până la iarna viitoare, E obositor...de... omul.

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Albert scrie:
Dan Mitranescu scrie: Incearca sa ridici un plumb de 30g cu un ac pus pe deget si incearca sa ridici un plumb de 130g in acelasi fel. Ai sa intelegi mai bine.
Fa tu asta cu monturi culisante si-ai sa apreciezi valoarea alicei de plumb de pe forfac.:lol:
Altfel arata pescuitul daca treci peste faza in care se opresc majoritatea: tare-n-malul celalalt :)
Alica aia are rolul sa-ti culce forfacul mai repede pe substrat si in cel mai bun caz sa nu se transforme toata sandramaua in zig daca dai cu ceva flotant. Nu stiu ce carlige folosesti cu ale mele nu intepi nici un balon de la o alica de 0.2-0.5.

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

DumiD scrie:
Albert scrie:
Alica aia are rolul sa-ti culce forfacul mai repede pe substrat si in cel mai bun caz sa nu se transforme toata sandramaua in zig daca dai cu ceva flotant. Nu stiu ce carlige folosesti cu ale mele nu intepi nici un balon de la o alica de 0.2-0.5.
Dacă nu aveţi cârlige Kiss Me Quick şi alice de 5mm cu mercur e problema voastră. Ştie Albert ce zice. :wink:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

AND1

Mesaj de AND1 »

'Placerea asta in drill' este scuza perfecta pentru:
a. Cei ce nu prea le au cu lansatul si se mint singuri 'am bete moi sa simt crapul in drill...'
b. Ceea ce zice si dl.Mitranescu...incapacitatea de a crea echipament de calitate sau lipsa de interes in a crea echipament de calitate are o noua denumire...placerea drill'ului.
Fratilor!!!Trezirea!!!Pentru a avea 'placere in drill' cel mai important element este SA PRINZI PESTE!!!

alinakes

Mesaj de alinakes »

Conform acestei logici impecabile toti pescarii de crap din Romania trebuie sa cumpere numai echipament premium si pescuitul sa insemne numai participarea la concursuri !
Alt gen de pescuit trebuie interzis si cei care il practica batuti cu pietre in piata publica.
Cum putem noi ceilalti indrazni sa avem alte pareri - deviationistii dracu_ui ce suntem !
Nu stiu cum s-or simti aia de prind la rubeziana => trebuie sa tocmim niste psihiatrii sa faca un studiu despre ei, cum or putea sa prinda crap si sa se bucure?! Mai ales ca acolo nu se face "tare si in fata" !

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”