Discutii diverse lansete

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Select Baits Elite-D 13’

Mesaj de Dan Mitranescu »

Lucian Manea scrie:Salut Dan,

Am inteles punctul tau de vedere si te-as ruga (daca se poate) sa combati cele spuse de orice membru al forumului fara sa "atingi" in stilul caracteristic brand-ul Select Baits. Ca sa fiu mai explicit, este perfect normal sa nu fii de acord cu cele spuse de Catalin, dar nu este etic sa arunci cu ironii fine catre un alt brand. Stiu ca ti-ai facut "incalzirea" cu nume precum Fox, Free Spirit, Century si altii, dar te rog mult sa te rezumi la combaterea ideilor si parerilor, prin argumente, fara sa tai in dreapta si in stanga.

Eu, cat si Marian, nu am mentionat nicaieri numele de Hakuyo pe acest topic. Si nici brand-ul Select Baits nu a fost pomenit de catre noi pe vreun topic care avea ca subiect brand-ul tau.

Multumesc,
Lucian
Salut Lucian,
Cu mare placere raspund la rugamintile oamenilor onesti.
Cu mii de scuze, pentru ca am problema asta de a nu asocia numele cu persoanele, dar nu stiu cine esti si care este implicarea ta in promovarea noului brand pe care il pui in aceiasi oala cu alea pe care le pomenesti mai sus si mi le pui in carca acum, fara sa prea vreau treaba asta.
Adica esti angajat, esti "seful" sau asociat, ca nu-mi dau seama. Ma mai intereseaza si de cati ani esti in fenomen, nu ca pescuit in sine, ci mai mult de cati ani citesti forumurile. Intreb asta, deoarece vreau sa dau un raspuns cat mai corect.

In alta ordine de idei, atat timp cat o sa apara oriunde pe lumea asta o informatie cu care nu sunt de acord, am sa intervin.
Asa ca, daca cineva, platit sa faca reclama sau numai mituit cu un discount pentru acelasi lucru, o sa ma zgarmane cat de putin, o sa intervin in limita posibilitatilor pana la elucidarea situatiei. Adica probe concrete, imagini, martori, .... orice, pentru stabilirea adevarului.
Poate nu stii ( ca de asta te intrebam de cati ani citesti forumurile ), dar cand eu am inceput sa promovez MTX-urile, eram combatut de unii cu:
- "o chinezarie nu are cum sa fie lanseta buna".
- "o lanseta buna arunca 230m cu sac solubil "
- " o lanseta buna arunca peste Dunare "
- ... garantii pe viata ...
- imi vorbeau de autoclava ca de lucruri sfinte ... si tot felul de astfel de sicane.

Mi-a fost greu de unul singur. Nu sunt nici adeptul de a plati oameni sa se cace pe ei de placere cand imi tin in mana lansetele.
A trebuit sa fac concursuri de casting in care lumea sa probeze lansetele, sa merg in competitii si sa arat ca se poate castiga cu ele, sa astept sa treaca timpul sa demonstrez ca nu se rup de la primele aruncari, sa astept sa ajunga apreciate de cei cu discernamant in pescuit, castigatori de competitii, nu pareri de la pescari care amesteca frumusetea naturii cu lansetele.
Adica nu am putut sa ma inventez azi si maine sa fiu mare brand de lansete.

Repet: Daca se fac afirmatii de "mai bun" pe un lucru pe care eu il consider ca nu este asa, am sa cer explicatii si probe.

Dan Mitranescu
Veteran

ionut72 scrie:
Dan Mitranescu scrie:
ionut72 scrie: Pai, si atunci, cum iti explici ca exista destui pescari, care au cate 2 seturi de lansete: unele super rapide si unele mai moi?

Ca, detinand si folosind setul de lansete rapide, e evident ca nu poti spune despre ei ca nu au o tehnica buna de lansare, ca nu pierd pestele ca nu stiu sa foloseasca frana etc.
Iti spun eu cum. Alea mai moi au apucat sa le cumpere inainte si cum nu intotdeauna ai nevoie de distanta maxima, le tii si pe alea dupa tine pentru pescuitul aproape.
Pai, de ce le mai tin, nu pot sa pescuiasca aproape cu alea tari? Sau au prea mult loc de depozitare si n-au cu ce sa-l umple? :D
Alea de distanta au fire de 0,20 pe ele.
In pescuitul de competitie se pescuieste atat aproape cat si pe distanta. Chiar daca se insista pe o anumita zona, tot se verifica si cealalta zona la anumite intervale de timp.
Pentru pescuitul "pe pat" lansetele se pregatesc cu semne pe fire sau chiar cu clipsul pus, masurate si de preferat cu fire care sa reziste la aceste necesitati ( clips si semne ), adica unul mai gros , de 0,25- 0,40.
Ori sa schimbi tamburii de pe lansetele de distanta ca sa verifici patul de aproape, nu prea face bine in economia concursului.
Asa ca, in practica, echipele de pescari isi iau si folostinele dupa ei ( daca nu au suficiente lansete tari ) ) si le folosesc cu fire mai groase pe pat, ca sa nu mai schimbe.
De multe ori, cand mananca pe pat si trebuie sa il sustii cu saci mari solubili, esti nevoit sa le treci tot pe alea mai tari pe fire groase.
Sau cand se pune vantul din fata si nu mai ajungi pe pat, tot aia faci.
Deci alea moi le tii mai mult pentru verificat patul de nada.

Dan Mitranescu
Veteran

ionut72 scrie: Dan, primo, ca a spus despre Elite D ca e usoara, rapida si placuta inclusiv in lupta cu pestele mic si ca nici o alta lanseta nu mai indeplineste, in opinia lui, toate cele 3 conditii concomitent.

Secundo, astea sunt opinii. Ori, pedepsirea delictului de opinie, folosind violenta legala, e apanajul totalitarismului. Daca am ajunge sa fim, iarasi, pedepsiti pentru opiniile noastre (oricare ar fi ele), s-a terminat distractia.

Sa nu ceri niciodata pedeapsa legala pentru cei cu opinii care nu-ti convin, pentru ca, de regula, tu vei fi primul pedepsit. Sa nu ceri niciodata sa se ia de la vecinul sa ti se dea tie, pentru ca, de regula, tu esti cel de la care se va lua. And so on!
Pai si eu ce am facut, am sarit la bataie ? :D
Tot "in opinia mea" mi-am expus si eu ideile.
Nu am cerut pedepse legale. Ma si vezi asa ? :D
Reciteste pasajul. Am adus in discutie legea pentru a intelege ideile unora mai destepti ca noi si sa le aplicam si noi pentru o relatie corecta.
Adica, daca tu treci pe rosu, eu iti spun frumos ca nu este bine, ca uite ce spune legea, nu ca ma duc sa te torn la politie.

viper28

Re: Discutii diverse lansete

Mesaj de viper28 »

Salut baieti,

Ma bucur ca s-a deschis acest topic unde, sper eu, vor fi discutii libere, contructive fara nici un pic de suparare.
Incep prin a mentiona ca ceea ce voi spune nu este un atac la nici un brand, ci doar o parere persoanala dupa ce am folosit multe, dar chiar multe tipuri de lansete.
Ca in orice domeniu de activitate si in pescuit va exista o gama foarte variata de poduse (lansete) cu extreme bine definite ca pret, actiune, brand, etc.
Cand am spus ceva despre o lanseta, pur si simplu mi-am spus parerea de utilizator/posesor/ platitor de scule. Adica dau din banii munciti de mine. Nu am intrat pe topicul lansetei X sa ridic in slavi lanseta y. Sunt cativa producatori care romani care produc calitate, iar timpul a confirmat acest lucru.
Folosesc o parte din produsele dumneavoastra, dle Dan, dar la unele (ca orice om cu pitici pe creier) doresc si altceva de la anumite categorii de produse. In viziunea mea, bugetul de 430 lei, vreau sa fie cheltuit pe o lanseta subtire, finisata frumos, sa arunce cat de cat bine. Asta nu inseamna ca toti cei care au alocati acei 430 pentru un bat, trebuie sa caute la o lanseta ceea ce caut eu. Fiecare cu gustul si placerile lor. Stiu oameni care au posibilitate financiara ce le permite achizitionarea unor lansete de top si ei pescuiesc cu lansete super ieftine. Este alegerea si placerea lor.

Fir intins!

georgeRO

Discutii diverse lansete

Mesaj de georgeRO »

Ce discutii constructive sa ai cand afirmi ca o lanseta rapida e permisiva, placuta in drill si este usor de incarcat de orice pescar?
viper28 scrie:Salut baieti,

Ma bucur ca s-a deschis acest topic unde, sper eu, vor fi discutii libere, contructive fara nici un pic de suparare.
Incep prin a mentiona ca ceea ce voi spune nu este un atac la nici un brand, ci doar o parere persoanala dupa ce am folosit multe, dar chiar multe tipuri de lansete.
Ca in orice domeniu de activitate si in pescuit va exista o gama foarte variata de poduse (lansete) cu extreme bine definite ca pret, actiune, brand, etc.
Cand am spus ceva despre o lanseta, pur si simplu mi-am spus parerea de utilizator/posesor/ platitor de scule. Adica dau din banii munciti de mine. Nu am intrat pe topicul lansetei X sa ridic in slavi lanseta y. Sunt cativa producatori care romani care produc calitate, iar timpul a confirmat acest lucru.
Folosesc o parte din produsele dumneavoastra, dle Dan, dar la unele (ca orice om cu pitici pe creier) doresc si altceva de la anumite categorii de produse. In viziunea mea, bugetul de 430 lei, vreau sa fie cheltuit pe o lanseta subtire, finisata frumos, sa arunce cat de cat bine. Asta nu inseamna ca toti cei care au alocati acei 430 pentru un bat, trebuie sa caute la o lanseta ceea ce caut eu. Fiecare cu gustul si placerile lor. Stiu oameni care au posibilitate financiara ce le permite achizitionarea unor lansete de top si ei pescuiesc cu lansete super ieftine. Este alegerea si placerea lor.

Fir intins!

Lucian Manea

Mesaj de Lucian Manea »

Dan Mitranescu scrie:Cu mare placere raspund la rugamintile oamenilor onesti.
Cu mii de scuze, pentru ca am problema asta de a nu asocia numele cu persoanele, dar nu stiu cine esti
Dan, asta sunt eu, in carne si oase. nade-si-momeli-f19/prezentare-boilies-s ... 56454.html
Dan Mitranescu scrie:care este implicarea ta in promovarea noului brand
Uite, acesta este unul dintre afronturile inutile care nu isi au rostul. Select Baits este un brand care are peste 7 ani vechime pe piata din Romania. Nu este nicidecum "nou"
Dan Mitranescu scrie:Adica esti angajat, esti "seful" sau asociat, ca nu-mi dau seama.
Nu conteaza pozitia mea in Select Baits. Din moment ce discut pe un forum public, am la avatar si semnatura logo-ul companiei, poti lua de bune cele scrise de mine.
Dan Mitranescu scrie:de cati ani esti in fenomen, nu ca pescuit in sine, ci mai mult de cati ani citesti forumurile
Asta este o alta "sageata" care nu face decat sa rateze tinta pentru un ochi avizat. Printr-o simpla vizionare a profilului meu, poti afla cand m-am logat prima data pe acest forum. Tot de atunci il si urmaresc.
Dan Mitranescu scrie:platit sa faca reclama sau numai mituit cu un discount pentru acelasi lucru
Eu te mai rog o data sa eliminam presupunerile si parerile care se doresc a fi malitioase la adresa Select Baits.
Dan Mitranescu scrie:In alta ordine de idei, atat timp cat o sa apara oriunde pe lumea asta o informatie cu care nu sunt de acord, am sa intervin.
Te rog frumos sa o faci de fiecare data, dar combate persona si ideea. Nu aduce in discutie numele brand-ului.
Dan Mitranescu scrie:Mi-a fost greu de unul singur.
De acord cu tine. Iti respect business-ul si sunt convins ca si altii o fac.
Dan Mitranescu scrie: sa astept sa ajunga apreciate de cei cu discernamant in pescuit, castigatori de competitii, nu pareri de la pescari care amesteca frumusetea naturii cu lansetele.
Genul asta de argument este unul care nu probeaza nimic. Ba mai mult, se termina intr-o irnonie gratuita. Cum stabilim cine sunt cei cu discernamant in pescuit ? Lansetele din toata lumea asta se produc doar pentru participantii la competitii ? Cum ii delimitam pe cei care "amesteca frumusetea naturii" de cei care sunt etalon in pescuit. Te rog frumos sa oferi
Dan Mitranescu scrie: probe concrete, imagini, martori, .... orice, pentru stabilirea adevarului.
Multumesc,
http://www.selectbaits.com Premium Quality Carp Food

Dan Mitranescu
Veteran

Bine.

viper28

Mesaj de viper28 »

Ce discutii constructive sa ai cand afirmi ca o lanseta rapida e permisiva, placuta in drill si este usor de incarcat de orice pescar
Salut George!

Nu te pot face sa iti schimbi parerea doar prin vorbe. Momentan nu detin Elite D, dar cand o sa am, esti invitatul meu sa pescuiesti o partida cu ele. Degeaba sustin unii sus si tare ca x lanseta este mai buna. Eu am simtit pe propia piele ce inseamna sa iti cumperi lansete dupa spusele altora. "M-am ars" de cateva ori pana cand am reusit sa deschid ochii si sa caut, dupa cum a spus si Maxx, "o lanseta pe mana mea".
Sfatul meu: pescuieste inainte cu o lanseta (daca ai posibiltatea) si apoi cumpara.

Cu stima,
Catalin

Claudiu Cutus

Mesaj de Claudiu Cutus »

Sunt curios, oare mai face cineva in lumea asta lansete bune in afara de MTX?

Crap.mures

Discutii diverse lansete

Mesaj de Crap.mures »

...nu contest calitatea lansetelor Mtx, dar ma situez in categoria pescarilor de "rit englez" care apreciaza si calitatea finasajelor la o lanseta.

De asemenea, remarc foarte usor atacurile gratuite ale domnului Mitranescu la adresa oricarui potential rival in ceea ce priveste performanta lansetelor.

Sent from my Moto G (5S) using Tapatalk

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”