3,60 sau 3,90 ? Aceasta este întrebarea !

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Martin
Puncte: 0

Re: 3,60 sau 3,90 ? Aceasta este întrebarea !

Mesaj de Martin »

stress scrie:Urmeaza sfatul lui costincod, incearca inainte lansetele. Vlad pavlovici a spus urmatoarea fraza si sper sa nu gresesc "nu conteaza inaltimea persoanei ci stilul si forta cu care arunca. Cel mai important lucru este ca batul sa fie o extensie a bratului". Poti sa ai si 1,90 m daca simti ca un bat de 3.6m este mai bun pt tine decat unul de 3.9m atunci stii ce ai de facut.
Aşa voi face, mulţumesc pentru sfat !

razvan u.
pescar de competitie

Mesaj de razvan u. »

Incearca lansete de 3.60 cu diverse actiuni. La inlatimea ta, pe cele de 3.90 le incarci mai greu.
Probeaza-le pe balta. :wink:
C. S. PELICANUL

Martin

Mesaj de Martin »

Am uitat să menţionez faptul că pescuiesc doar pentru plăcere, pescuiesc doar C&R !
Cu cât voi simţii mai bine drilurile, cu atât satisfacţia va fi mai mare.
În acest caz ar fi mai recomandate beţele de 3 lbs ?

raduionescu45

Mesaj de raduionescu45 »

nu cred ca TC-ul conteaza ci actiunea batului: de varf, parabolica, progresiva ...
nici eu nu stiu exact fiecare ce inseamna dar iti pot spune ca la cele de varf nu simti mai nimic in dril decat eventual daca smuceste si vrea sa ia fir in rest daca nu e mare pestele batul nu se va curba decat putin in zona varfului si tragi de el ca cu un par.

Martin

Mesaj de Martin »

raduionescu45 scrie:nu cred ca TC-ul conteaza ci actiunea batului: de varf, parabolica, progresiva ...
nici eu nu stiu exact fiecare ce inseamna dar iti pot spune ca la cele de varf nu simti mai nimic in dril decat eventual daca smuceste si vrea sa ia fir in rest daca nu e mare pestele batul nu se va curba decat putin in zona varfului si tragi de el ca cu un par.

În acest caz este de preferat o acţiune parabolică sau una progresivă. Ultima, adică progresivă, se pare că ar oferii satisfacţia deplină, nu ?

mariusangler

Mesaj de mariusangler »

Martin scrie:Sunt convins că mulţi aţi trecut prin etapa prin care trec eu acum. Cum aţi decis ?
Sunt în pragul de a achiziţiona un set de beţe de crap. Sunt bărbat, dar am o dilemă, lungimea :D
Cu grosimea cum stai?
:lol:
Mad carp Team

mariusangler

Mesaj de mariusangler »

Acum serios,n-am putut sa ma abtin.La inaltimea ta,o lanseta de 3,90 sau 13''(3,96) este prea lunga si la lansare,vei lovi cu varful in pamant.Nu este problema de incarcare,cat de lungime in balans.Poti face acelasi lucru cu lansete de 3,6 sau 3,8mt.Chiar mai bine dupa parerea mea. :D
Mad carp Team

Martin

Mesaj de Martin »

mariusangler scrie:Acum serios,n-am putut sa ma abtin.La inaltimea ta,o lanseta de 3,90 sau 13''(3,96) este prea lunga si la lansare,vei lovi cu varful in pamant.Nu este problema de incarcare,cat de lungime in balans.Poti face acelasi lucru cu lansete de 3,6 sau 3,8mt.Chiar mai bine dupa parerea mea. :D
Mulţumesc, am gustat şi gluma, super !
Au mai rămas câteva zile şi trebuie să decid, se pare că 3,60 este favorită.

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

3.90 m. Treaba cu inaltimea pescarului este doar o poveste frumoasa ....
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

cipica
Partener Crapmania.ro

Mesaj de cipica »

Salutare! hai sa-ti spun o poveste.
Am inceput pescuitul la crap cu lansete de 360 pe care le-am schimbat cu prima ocazie cu niste lansete "adevarate"(de 390). de-a lungul anilor am pescuit cu multe seturi de lansete de 390, diverse actiuni, puteri de aruncare si marci. 390 poate arunca mai bine, insa mie mi-e oarecum greu sa o incarc. 360 reusesc sa incarc fara probleme. ideea e ca lanseta de 360 o incarc de fiecare data cand vreau asta, pe cand la 390 nu-mi iese asta tot timpul. dupa 7 ani de pescuit cu 390 am ales sa pescuiesc cu 360. Am totusi si un set de lansete 390. :D

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”