Eu prefer sticlele cu gheata.
Cateva aspecte pe care pot sa le recomand:
1. separ sticlele cu gheata de restul alimentelor prin bariere termice. De cele mai multe ori bag sticlele cu gheata in doua-trei pungi, sau intr-un sac mare de plastic pe care il rotesc in jurul lor.
In felul asta sticlele nu mai cedeaza temperatura scazuta pe care o au asa usor, dar pastreaza o temperatura cu putin peste zero grade in zona alimentelor. Deschiderea capacului nu mai elibereaza aer de -10 grade ( spre exemplu ) , ci unul de 2-6 grade.
2. pastrez lada in acelasi loc, sau o mut cat mai putin.
3. tin lada acoperita in permanenta cu cat mai multe textile disponibile, de la o patura speciala pentru ea, pana la sacul de dormit cand nu il folosesc, sau chiar hainele groase luate preventiv.
4. umblu cat mai putin la lada si scot strict alimentele pe care le consum.
5. racesc cat de mult produsele ( fara sa le stric) inainte sa le bag in lada.
Aplicand lucrurile astea, o sticla cu gheata de 2-2,5 l "ma tine" o zi fara probleme. Cu 4 sticle am dus si concursuri de 5 zile, iar la sfarsit inca mai erau bucati de gheata in sticle.
Este adevarat, metoda este in sistem "cumpatat", adica nu este la fel de pretabila consumatorilor.

P.S. am o lada de 50 l.