marian_popescu scrie: ↑Dum Noi 28, 2021 21:39
Deci sa inteleg ca ai inceput sa o arzi si tu cu "plăcerea in dril"....
Nu are nici cea mai mica legatura cu drill-ul. Si la modul general nu-mi place sa o "ard" ...
O lanseta de spinning o aleg prioritar pentru fermitate la intepare, raportat la o greutate a ansamblului cat mai mica. Cu cat raportul este mai mare, cu atat rezulta si o "sensivitate" mai buna. Personal nu m-a interesat niciodata "sensivitatea" pentru ca pescuiesc exclusiv cu ochii pe fir, dar majoritatea pescarilor o prefera.
Mi-a placut modelul "mai moale" ( tot tare e si asta la modul general), respectiv varianta "Sensitive", datorita felului in care pescuiesc. De foarte multe ori fac jocul exclusiv din bat, ajungand cu el chiar vertical. Am multe atacuri in aceasta pozitie, iar teapa cu un bat foarte rigid asa cum este RS-ul imi da senzatia ca duc batul la limita de rupere. Poate este numai o senzatie, dar nu imi place. Sensitiv-ul se indoaie putin pe varf si da imprezia ca amortizeaza o idee contactul cu pestele, chiar daca lanseta este dusa pe spate in momentul contactului.
Totodata mi se pare o idee mai permisiv in lansarea jigurilor mici ( 3g ). Tot o chestie de perceptie/ obisnuinta, deoarece, din teste, aruncam la fel de bine si cu RS-ul.
Faptul ca Sensitive este putin mai usor aduce un alt plus in utilizare, iar mandrina plasata mai jos imi cade mai bine deoarece pescuiesc cu mana in fata mulinetei si ma avantajeaza cotorul mai scurt.
Pentru asta o prefer. Drillul este de multa vreme doar rutina, mai ales la salau.