In cateva partide te vei obisnui si diferentele in lansare vor fi evidente.Ionut Costan scrie: ↑Lun Noi 04, 2019 11:06
Nu te contrazic…..pana acum am dat cu Velocity si mi-au trebuit cateva iesiri sa ma obisnuiesc cu ele. Acum dau cu TX7 dar am facut doar o singura iesire si prima concluzie a fost "mai greu de incarcat"...sper sa fac casa buna si cu TX7.![]()
Si nu ma refer la aruncarile cu plumb simplu, ca astea nu au nicio legatura cu pescuitul, ci cu monturi complete care de multe ori depasesc 140-150g. Aici se vede ce poate o lanseta, ca aici este pescuitul.
In casting daca adaptezi plumbul lansetei poti sa scoti 180m si din lansete moi. Asta nu le face totusi lansete bune pentru pescuit. Aici se incurca multi.
In pescuit plecam de la montura prinzatoare, care de cele mai multe ori este data de momitoare mari sau saci solubili. Cu astfel de monturi de peste 150g lansetele moi pierd si 30-40m in fata lansetelor bune, asta daca nu se rup.
Tinand cont ca si o bila de 24mm are 20g la care daca adaugam un plumb de 120g obtinem 140g. O astfel de montura reduce aruncarea pe o lanseta moale cu 20m !