Moderator: gor965
Gabigabi scrie:
.....cealalta ramane in picioare pina cand o sa explice cineva cum se putea gresi cu 10.3 kg la o adunare de 7 pesti care nu are nici unul 10.3 kg si nici doi adunati, sau trei nu insumeaza atat.
Daca-mi permiteti Dle. Petre Iulian mi-as permite totusi sa fac o adaugire la cele enuntate de dvs. si nu ca sa dau nastere la noi polemici ci ca sa aduc si niste argumente la cele propuse de dvs. In acest an am avut privilegiul de a face parte din Clubul de Arbitrii ai APC 21 si pot sa va sesizez din experienta proprie ca exista lacune in modul de intocmire a fiselor de arbitraj de catre arbitrii care cantaresc capturile. Ma refer la cele intocmite prin scriere olografa si nu la cele centralizate. In cadrul LRS, la fiecare prezentare la stand se intocmeste cate o fisa care se bareaza dupa ultima captura, iar fisele care au modificari, stersaturi, etc se anuleaza. La sfarsitul fiecarei manse se aduna toate fisele ale fiecarui concurent si se cumuleaza totalurile, iar apoi se intocmesc evidentele centralizatoare. Atata timp cat pe fisele dvs se adauga, si se adauga, si se adauga, in plus facandu-se totaluri marginale (vezi fisa prezentata de Dl. Tomulescu) este absolut uman sa se strecoare greseli de calcule , indiferent de cine vor fi arbitrii : APS, APC 21, persoane individuale cu experiente anterioare. Tinand cont ca arbitrii ideali sunt persoanele in varsta, la presiunile unor concursuri de anvergura celor nationale in mod sigur vor aparea aceste vicii. Chiar si pentru un tanar nu e usor, acum vorbind in numele meu. In concluzie, parerea mea este ca pana nu se elimina "sursele viciate" se va merge din precedent in precedent, iar nivelul de arbitraj, organizare sau gestionare competitionala va avea de suferit.petre iulian scrie:Sa lasam lotul Planet sa se pregateasca linistit pentru CM . Este clar ca acest campionat a fost "stricat" de erorile grave din arbitraj si de regulamentul care nu a fost modificat pentru aceste manse de calificari. Poate in loc sa aruncam pisica de la unul la altul ar fi bine sa facem analiza acestei sesiuni de calificari si sa incercam sa punem la punct pentru la anul un sistem mai bun. Ca o parere personala sistemul din acest an propus de APCR a fost foarte bun dar arbitrajul trebuia facut de niste arbitrii independenti (APS) si finala sa fie cu doua loturi. Trebuie putin aranjat si regulamentul pentru o campanie de calificari care tine 5 manse .Arbitrii sa fie suverani si ei sa ia decizia finala nu sefii de club (manageri) ca normal ca fiecare sa-si faca un avantaj din votul dat ( caz Bunget -cine era calificat a votat sa nu se repete mansa ) . . Incepeti de pe acum sa puneti la punct un sistem mai bun si cine "castiga" la anul dreptul de organizare sa mearga pe acest sistem gandit de toti.
In continuare mentionez ca fisele se completeaza in trei exemplare din hartie autocopiativa, acestea fiind distribuite pe baza de semnatura astfel: ex. 1 - concurentului la finalul masuratorii, ex. 2 Directorului de Concurs, iar al treilea exemplar ramane la Arbitrul sef si in continuare in Arhiva APC 21, ca anexa la contractul de arbitraj pe care aceasta il are cu LRS-ul. In acest mod a fost special conceput ca rezultatele sa fie verificate si paraverificate in timp util, chiar de catre concurenti, iar in baza acestor verificari personale sa-si poata intemeia contestatiile pana in momentul anuntarii oficiale a rezultatelor. Pana nu se solutioneaza ultima contestatie nu se da drumul la rezultate.miyagi scrie:Daca-mi permiteti Dle. Petre Iulian mi-as permite totusi sa fac o adaugire la cele enuntate de dvs. si nu ca sa dau nastere la noi polemici ci ca sa aduc si niste argumente la cele propuse de dvs. In acest an am avut privilegiul de a face parte din Clubul de Arbitrii ai APC 21 si pot sa va sesizez din experienta proprie ca exista lacune in modul de intocmire a fiselor de arbitraj de catre arbitrii care cantaresc capturile. Ma refer la cele intocmite prin scriere olografa si nu la cele centralizate. In cadrul LRS, la fiecare prezentare la stand se intocmeste cate o fisa care se bareaza dupa ultima captura, iar fisele care au modificari, stersaturi, etc se anuleaza. La sfarsitul fiecarei manse se aduna toate fisele ale fiecarui concurent si se cumuleaza totalurile, iar apoi se intocmesc evidentele centralizatoare. Atata timp cat pe fisele dvs se adauga, si se adauga, si se adauga, in plus facandu-se totaluri marginale (vezi fisa prezentata de Dl. Tomulescu) este absolut uman sa se strecoare greseli de calcule , indiferent de cine vor fi arbitrii : APS, APC 21, persoane individuale cu experiente anterioare. Tinand cont ca arbitrii ideali sunt persoanele in varsta, la presiunile unor concursuri de anvergura celor nationale in mod sigur vor aparea aceste vicii. Chiar si pentru un tanar nu e usor, acum vorbind in numele meu. In concluzie, parerea mea este ca pana nu se elimina "sursele viciate" se va merge din precedent in precedent, iar nivelul de arbitraj, organizare sau gestionare competitionala va avea de suferit.petre iulian scrie:Sa lasam lotul Planet sa se pregateasca linistit pentru CM . Este clar ca acest campionat a fost "stricat" de erorile grave din arbitraj si de regulamentul care nu a fost modificat pentru aceste manse de calificari. Poate in loc sa aruncam pisica de la unul la altul ar fi bine sa facem analiza acestei sesiuni de calificari si sa incercam sa punem la punct pentru la anul un sistem mai bun. Ca o parere personala sistemul din acest an propus de APCR a fost foarte bun dar arbitrajul trebuia facut de niste arbitrii independenti (APS) si finala sa fie cu doua loturi. Trebuie putin aranjat si regulamentul pentru o campanie de calificari care tine 5 manse .Arbitrii sa fie suverani si ei sa ia decizia finala nu sefii de club (manageri) ca normal ca fiecare sa-si faca un avantaj din votul dat ( caz Bunget -cine era calificat a votat sa nu se repete mansa ) . . Incepeti de pe acum sa puneti la punct un sistem mai bun si cine "castiga" la anul dreptul de organizare sa mearga pe acest sistem gandit de toti.
Cu stima Cornel Serban.