HOTIE SAU EROARE DE ARBITRAJ - partea a doua

Desfasurare, clasamente, fotografii, discutii, polemici, propuneri, decizii.

Moderator: gor965

Scrie răspuns
Gabi Tomulescu
Puncte: 0

Re: HOTIE SAU EROARE DE ARBITRAJ - partea a doua

Mesaj de Gabi Tomulescu »

http://img294.imageshack.us/img294/227/63142574.jpg

acesta este urmatorul clasament oficial postat de Costel Stanila dupa 12 ore, clasament in care totalul de 551.26 kg de la standul B3 este in realitate mai mic cu 10.3 kg decat ar fi trebuit sa fie. cu aceasta socoteala s-a mers in continuare si s-a postat urmatorul clasament

http://img714.imageshack.us/img714/7734/51421655h.jpg

si nici aici nu s-a modificat eroarea "nefericita"

"si asa s-a mers cu calculul in continuare

http://img843.imageshack.us/img843/2291/69047166.jpg

si din nou nimeni nu s-a modificat nimic.

mai este un clasament intermediar care a fost afisat cu 2 ore inainte de incheierea concursului la centrul de arbitraj (cort) si nici acolo nu apare nici o modificare care sa includa acele 10.3 kg.

si atunci de ce la final nu s-a spus astea sunt rezultatele intermediare le adunam si gata.
verificarea fiselor se impunea ca sa se convinga ca greutatile pestilor sunt scrise indentic pe ambele fise. pentru ca de aici puteau aparea suspiciuni.

"da stai asa ca uite s-a gresit aici si nu s-a trecut... ba sa trecut dar s-a gresit mai tarziu ... asta a fost o modalitate de a se calcula pina iesea la iveala ce facus domnul arbitru acolo.

pentru ca nu degeaba legio mi-a spus ca el a cerut verificarea fiselor...

"Mai spuneai ca cineva cerea renumararea fiselor. EU au fost acela. Poate au mai fost si altii insa eu am fost acolo si le-am spus ca in momentu8l in care la 12 si 10 baietii dela Carping au calculat in spatele standului meu ca i-am batut cu 70 de grame si ca noi suntem ampioni, dupa care eram noi invinsi cu 90 de grame , urmand ca la o renumarare diferenta asta sa scada la doar 20 de grame... "(legio)

pentru ca legio a fost unul din cei care a stiut ca la ei pe fisa ceva nu este in regula.

cine are ochi sa vada...vede ce s-a intamplat.
The One Team Romania
Event Promoter IBCC

cip

Mesaj de cip »

Parca in sfarsit Gabi revii la sentimente mai bune. Nu mai spui ca pestele ar fi fost inexistent ci ca s-a omis.
Nu sint o clona, e doar primul post.

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Acum am inteles unde bate Gabi ! Deci cei de la Planet nu au nicio vina, de vina este Vladeanu care ia influentat pe arbitri sa fure ca sa castige Planet.... Deci asta era :!: Eeeeee, atunci altfel stau lucrurile.... incep sa inteleg ! Uite ce stiu eu : arbitrul Cicerone, influentat puternic de cateva mii de euro din bugetul de competitie coordonat de C .Stanila, precum si amenintat cu bataia de catre Vladeanu si F.Genes, a trecut la urmatorul plan diabolic. Noaptea, stergea cu un pic ceea ce trecea ziua, la fel ca celebrul Mester Manole. Asta pana a fost surprins de catre cerberul Duta Pitbul care fiind usor anesteziat ia zidit mana lui Cicerone in cerneala mov, un motiv in plus ca fortele oculte sa se reincarneze in maleficul spirit al lansetelor incovoiate.... Asta ziua ! :D

Noaptea, este alta poveste....de fapt totul este o poveste, iar personajele principale vor trai fericite pana la adanci batraneti. Dar noua, cititorilor , cine ne da banii :?:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Gabi Tomulescu

@cip

nu s-a omis nici un peste. daca urmaresti de la inceput ce am povestit o sa vezi ca pestele s-a adunat la cantarul la care a fost prezentat si a disparut in adunarea de la urmatorul cantar.
deci s-a sustras greutatea acestuia dintr-un total urmator.
e foarte adevarat ca la un moment dat am luat in calcul si faptul ca acesta putea fi trecut mai tarziu in fis. in momentul in care varianta asta a cazut cealalta ramane in picioare pina cand o sa explice cineva cum se putea gresi cu 10.3 kg la o adunare de 7 pesti care nu are nici unul 10.3 kg si nici doi adunati, sau trei nu insumeaza atat.

@vladut

deci ca sa ironizezi o situati dramatica (pentru noi) nu este cazul.indiferent ce interese ai.
Nea Cici a gresit...la mai multe calcule/daca ai timp o sa-ti arat candva/bine si daca vrei sa le vezi.
Andrei a luat o decizie...buna sau rea regulamentara sau nu timpul o va arata
Catalin Duta a facut ce a stiut el mai bine sa fie corect si sa nu fie nici o greseala/dupa cum vezi pe acel sector nu apare nici o umbra de greseala nerezolvata.
aceea cu 100 kg mai putin/lot a existat si s-a reparat la sesizarea lui Duta/intreaba-l pe Nea Cici.
Andrei are singura vina ca nu si-a pus intrebarea cum sa dispara acele 10.3 kg dintr-o socoteala in care aceasta cantitate nu exista. dar nu era obligat sa-si puna prea multe intrebari.
Atunci si-ar fi putu da seama ca cineva, care avea fisele pe mana si care participa la socotirea totalurilor , a facut intentionat aceasta greseala pentru a induce in eroare arbtitrajul- care mai departe a socotit gresit, si lotul concurent (Carping) care stia ca are de recuperat 18 kg dar defapt diferenta era de 28.3 kg (si asta nu stia nimeni).
intelegi?
The One Team Romania
Event Promoter IBCC

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

gabi,
sa admitem ca cineva de la piatra neamt a dictat cu 10,3 kg mai putin, in mod intentionat.
nu cred ca putem spune ca ti-au furat titlul national. din moment ce planet a prins respectiva cantitate, nu-i asa?

si inca ceva.
la sinaia, cand s-a hotarat ca fisele sa stea la dispozitia VOASTRA, s-a hotarat pt ca sa aveti situatia sub control in orice moment. iar cei ce stau pe margine sa calculeze si sa verifice.
de asemenea, am importat de pe la campionatele mondiale modelul afisarii rezultatelor la cort.
asta pentru ca managerii sa confrunte permanent datele si sa-si informeze pescarii.
ATENTIE! nimeni nu v-a livrat pe standuri clasamente gresite. rezulatele au fost afisate, iar voi ati avut posibilitatea sa le verificati permanent. ale voastre si ale adversarilor (in numar de doi)
asa a facut zvonko la cm serbia si a descoperit o grava eroare despre care am mai amintit (adversarii erau vreo 15-16).

ps apropo, ati avut manageri?
The One Team

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

gabi scrie:
.....cealalta ramane in picioare pina cand o sa explice cineva cum se putea gresi cu 10.3 kg la o adunare de 7 pesti care nu are nici unul 10.3 kg si nici doi adunati, sau trei nu insumeaza atat.
Gabi
Singura varianta pe care o vad in momentul actual este urmatoarea :
La cantarul care a insumat 449,50 kg calculul a fost facut plecand de la cantarul de 339,82 kg , in total 22 de pesti. Poate datorita nr. prea mic de pesti de la acel cantar ( 7 ) privirea a sarit putin mai sus si a inceput calculul de la un cantar in urma. Nu era nimic gresit ...
Poate atunci a fost omis pestele de 10,3 kg si totul se leaga ...

Cu toate acestea a scoate la sfarsitul concursului "asul din maneca" nu cred ca este corect . Este ca si cum ai pastra pesti la sac de la un cantar la altul ...

Oare ce se intampla daca Tomulescu afland ca au fost intrecuti cu 10 kg isi aducea aminte ca mai are un peste de 12 kg pe care il pusese separat si de care uitase. Castiga Carping ? Planet ce spunea ?

Poate sa-si aduca aminte si acum ca nu a specificat nimeni cat dureaza ultimul cantar . :D

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

petre iulian scrie:Sa lasam lotul Planet sa se pregateasca linistit pentru CM . Este clar ca acest campionat a fost "stricat" de erorile grave din arbitraj si de regulamentul care nu a fost modificat pentru aceste manse de calificari. Poate in loc sa aruncam pisica de la unul la altul ar fi bine sa facem analiza acestei sesiuni de calificari si sa incercam sa punem la punct pentru la anul un sistem mai bun. Ca o parere personala sistemul din acest an propus de APCR a fost foarte bun dar arbitrajul trebuia facut de niste arbitrii independenti (APS) si finala sa fie cu doua loturi. Trebuie putin aranjat si regulamentul pentru o campanie de calificari care tine 5 manse .Arbitrii sa fie suverani si ei sa ia decizia finala nu sefii de club (manageri) ca normal ca fiecare sa-si faca un avantaj din votul dat ( caz Bunget -cine era calificat a votat sa nu se repete mansa ) . . Incepeti de pe acum sa puneti la punct un sistem mai bun si cine "castiga" la anul dreptul de organizare sa mearga pe acest sistem gandit de toti.
Daca-mi permiteti Dle. Petre Iulian mi-as permite totusi sa fac o adaugire la cele enuntate de dvs. si nu ca sa dau nastere la noi polemici ci ca sa aduc si niste argumente la cele propuse de dvs. In acest an am avut privilegiul de a face parte din Clubul de Arbitrii ai APC 21 si pot sa va sesizez din experienta proprie ca exista lacune in modul de intocmire a fiselor de arbitraj de catre arbitrii care cantaresc capturile. Ma refer la cele intocmite prin scriere olografa si nu la cele centralizate. In cadrul LRS, la fiecare prezentare la stand se intocmeste cate o fisa care se bareaza dupa ultima captura, iar fisele care au modificari, stersaturi, etc se anuleaza. La sfarsitul fiecarei manse se aduna toate fisele ale fiecarui concurent si se cumuleaza totalurile, iar apoi se intocmesc evidentele centralizatoare. Atata timp cat pe fisele dvs se adauga, si se adauga, si se adauga, in plus facandu-se totaluri marginale (vezi fisa prezentata de Dl. Tomulescu) este absolut uman sa se strecoare greseli de calcule , indiferent de cine vor fi arbitrii : APS, APC 21, persoane individuale cu experiente anterioare. Tinand cont ca arbitrii ideali sunt persoanele in varsta, la presiunile unor concursuri de anvergura celor nationale in mod sigur vor aparea aceste vicii. Chiar si pentru un tanar nu e usor, acum vorbind in numele meu. In concluzie, parerea mea este ca pana nu se elimina "sursele viciate" se va merge din precedent in precedent, iar nivelul de arbitraj, organizare sau gestionare competitionala va avea de suferit.
Cu stima Cornel Serban.
Urban culture.

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

miyagi scrie:
petre iulian scrie:Sa lasam lotul Planet sa se pregateasca linistit pentru CM . Este clar ca acest campionat a fost "stricat" de erorile grave din arbitraj si de regulamentul care nu a fost modificat pentru aceste manse de calificari. Poate in loc sa aruncam pisica de la unul la altul ar fi bine sa facem analiza acestei sesiuni de calificari si sa incercam sa punem la punct pentru la anul un sistem mai bun. Ca o parere personala sistemul din acest an propus de APCR a fost foarte bun dar arbitrajul trebuia facut de niste arbitrii independenti (APS) si finala sa fie cu doua loturi. Trebuie putin aranjat si regulamentul pentru o campanie de calificari care tine 5 manse .Arbitrii sa fie suverani si ei sa ia decizia finala nu sefii de club (manageri) ca normal ca fiecare sa-si faca un avantaj din votul dat ( caz Bunget -cine era calificat a votat sa nu se repete mansa ) . . Incepeti de pe acum sa puneti la punct un sistem mai bun si cine "castiga" la anul dreptul de organizare sa mearga pe acest sistem gandit de toti.
Daca-mi permiteti Dle. Petre Iulian mi-as permite totusi sa fac o adaugire la cele enuntate de dvs. si nu ca sa dau nastere la noi polemici ci ca sa aduc si niste argumente la cele propuse de dvs. In acest an am avut privilegiul de a face parte din Clubul de Arbitrii ai APC 21 si pot sa va sesizez din experienta proprie ca exista lacune in modul de intocmire a fiselor de arbitraj de catre arbitrii care cantaresc capturile. Ma refer la cele intocmite prin scriere olografa si nu la cele centralizate. In cadrul LRS, la fiecare prezentare la stand se intocmeste cate o fisa care se bareaza dupa ultima captura, iar fisele care au modificari, stersaturi, etc se anuleaza. La sfarsitul fiecarei manse se aduna toate fisele ale fiecarui concurent si se cumuleaza totalurile, iar apoi se intocmesc evidentele centralizatoare. Atata timp cat pe fisele dvs se adauga, si se adauga, si se adauga, in plus facandu-se totaluri marginale (vezi fisa prezentata de Dl. Tomulescu) este absolut uman sa se strecoare greseli de calcule , indiferent de cine vor fi arbitrii : APS, APC 21, persoane individuale cu experiente anterioare. Tinand cont ca arbitrii ideali sunt persoanele in varsta, la presiunile unor concursuri de anvergura celor nationale in mod sigur vor aparea aceste vicii. Chiar si pentru un tanar nu e usor, acum vorbind in numele meu. In concluzie, parerea mea este ca pana nu se elimina "sursele viciate" se va merge din precedent in precedent, iar nivelul de arbitraj, organizare sau gestionare competitionala va avea de suferit.
Cu stima Cornel Serban.
In continuare mentionez ca fisele se completeaza in trei exemplare din hartie autocopiativa, acestea fiind distribuite pe baza de semnatura astfel: ex. 1 - concurentului la finalul masuratorii, ex. 2 Directorului de Concurs, iar al treilea exemplar ramane la Arbitrul sef si in continuare in Arhiva APC 21, ca anexa la contractul de arbitraj pe care aceasta il are cu LRS-ul. In acest mod a fost special conceput ca rezultatele sa fie verificate si paraverificate in timp util, chiar de catre concurenti, iar in baza acestor verificari personale sa-si poata intemeia contestatiile pana in momentul anuntarii oficiale a rezultatelor. Pana nu se solutioneaza ultima contestatie nu se da drumul la rezultate.
Sper ca nu am inoportunat prin interventia mea.
Si deasemenea cu respect!
Urban culture.

Gabi Tomulescu

andrei
cei de pe margine puteau verifica daca cantitatile prinse de lotul Carping sunt corecte.confruntand cu cantitatile scrise pe fisele noastre. fisele celor de la Planet erau la ei, iar randul al doilea la arbitrii.
de ce nu spui acelasi lucru si despre Planet...cu verificarea...e aceeasi situatie numai ca de cealalta parte.

daca am fi stiut de respectiva cantitate ar fi fost recuperata si aceea...tu sti bine ca un pescar de competitie poate, in functie de, diferenta pe care o are de recuperat sa apeleze la diverse strategii de nadire... de pescuit.
faci lucrurile astea la diferenta de 100 kg (situatia de la noi din sector)...si mai iei inca 100 avans pina la final !!!!!!!!
de recuperat 10 KG ERA FLOARE LA URECHE...CREDE-MA.
asta e cea mai mare lupta a mea ...daca nu exista rezerva asta si totul era pe fata concursul se termina cu Carping Club pe locul I.
Planet Carp prin arbitraj si calcule a shimbat cursul normal al competitiei.

situatile afisate de organtizator prin arbitrul sef al competitiei aveau rol de informare nu de dezinformare . NU ?
The One Team Romania
Event Promoter IBCC

Gabi Tomulescu

andrei este prima oara cand vad ca acoperi o treaba murdara...sunt curios pina cand.
The One Team Romania
Event Promoter IBCC

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Campionatul National de Pescuit la Crap”