Andrei I scrie:@iulian_i
Noi am fost un popor las, hot si tradator??? Unde ai invatat istorie? In Franta??? sau esti cumva secui?
Nu sunt nici eu fericit sau mandru de situatia in care se afla Romania acum ..dar ce declari tu e departe de adevar si ar fi pacat ca asta sa le transmiti copiilor tai. Ca romanii sunt niste lasi si niste mincinosi ..iar englezii sunt MIEZUL nene!!
lool...da, se pare ca nu am invatat istorie in acelasi loc si nici cu aceeasi ochi...daca as fi inghitit tot rahatul din cartile noastre de istorie, probabil faceam partea din mojoritatea care inca are impresia ca romanii sunt printre cei mai destepti din lume..si cei mai corecti pt. ca, vezi doamne, "noi nu am purtat niciodata un razboi de cotropire" in vremuri in care asta trebuia sa facem, si ca noi ne-am vazut de holdele noastre, de mierea, de branza si aurul nostru

)...dar, n-am putut avea niciodata o armata profesionista care sa ne apere granitele macar, desi aveam resurse pe care alte natii nu le aveau.... si ne lasam ..... de toate popoarele din jur, ba mai mult, peste convoaie de grane si aur le dadeam si niste copii, si niste femei, anual, asa din bunavointa...de altfel, asta facem si acum
poate ca asta a fost si motivul pentru care mai existam ca natie, pentru ca am fost sclavi, lasi si umili
curajul, demnitatea si mandria pe meleagurile astea, au murit odata cu Decebal, prietene, odata cu inceputul disparitiei poporului dac, iar umilinta, lenea, prostia si lipsa de caracter a aparut
odata cu nasterea poporului roman...si nimic nu s-a schimbat, din pacate
nu vom evolua ca natie atata timp cat ne negam propriile tare, esecuri si pana la urma, propria istorie...apropo, cum iti explici ca cea mai importanta figura din istoria noastra, nu este roman ?
PS...nu, nu am copii inca, dar cand voi avea imi va fi greu sa-i explic si sa-i demonstrez ca ar trebui sa fie mandru ca este roman
si, nu, nu sunt secui....sunt ploiestean
PS.2: asta e ultimul reply pe tema asta pentru ca nu vreau sa stricam topicul