Amestecuri de cereale

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

EX-UL
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de EX-UL »

Exista un produs nou ( pentru mine ) - se cheama Salt & Pepper Enhancer ( Solar ) - pe care sunt foarte curios sa-l testez mai ales la prepararea cinepii . Cred ca are potentialul de imbunatatii mult gustul final al acesteia . De fapt amestecul este ( la prima vedere , miros , gust , etc ) un amestec de sare si piper rasnite foarte fin , cu miros foarte puternic de condimente alimentare . Cred ca daca l-ai pune pe masa la un restaurant lumea si-ar pune pe friptura fara emotii :lol: :lol:
Am dat o idee - poate experimentam mai multi si tragem o concluzie impreuna . In principiu sarea potenteaza gustul si piperul bine dozat in acest amestec vine cu un plus de atractivitate mai ales pe ape mai reci . E o usoara contradictie cinepa - ape reci - dar voi vedea ce poate iesi .

tudorgabriel

Mesaj de tudorgabriel »

Eu folosesc la paturile de nada porumb pregatit de mine,mazare din conserva,alune intregi,cubulete de cartofi lasate in zahar pudra vanilat 24 ore,fasole fiarta si boilisuri sparte amestecate toate intr-un vas.
Bineinteles nu este o regula generala aceste ingrediente,depinde de balta unde pescuiesc,daca crapul este mofturos folosesc mai mult boilis si porumb,daca este o balta unde se pescuieste preponderent cu mamaliga reteta mea de mai sus am observat ca este foarte eficienta,probabil din curiozitate este atras cumatrul crap,dar repet ca asta nu este o regula.
Primavara grabnica :D :D :D

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

@Tudor - cred ca amestecul tau este foarte atrgator pentru cteno . S-ar putea sa ai probleme cind pe aceeasi balta ai mult cteno si romanesc amestecat .

tudorgabriel

Mesaj de tudorgabriel »

Nu te contrazic Val ,dar sa stii ca pe anumite lacuri din Galati pe care pescuiesc eu am folosit aceasta nada(porumb,mazare,fasole,alune) pe care sincer am gasit-o intr-un ALP mai vechi si cred ca era un articol scris de un pescar celebru,am sa caut revista si am sa-ti spun cine a scris,eu am toate revistele(sau aproape toate)si i-am adaugat acei cartofi care sunt foarte atragatori cu zahar vanilat,am prieteni care au pus pe rig numai cubulet de cartof si a luat crap de 11 kg, bineinteles,majoritatea baltilor din Galati au si mult cteno ptr. ca asa vrea administratorul si atunci incercam sa facem combinatii de nade ca sa putem prinde si crap si cteno,nu-mi pare rau daca intra un cteno "naravas" :D :D :D
Daca -ti spun ce combinatii folosim pe aici ai sa razi,ai auzit de porumb luat de la metro(conserva) si tinut 3 zile in mujdei de usturoi????eu cunosc niste oameni "sanatosi" care fac asa momeala si au prins crap :D :D :D
De obicei nadesc cu 3 sau 4 kg de boilis facut de mine,apropos mi-am facut 3 kg de bile sambata si mi-au iesit ca dupa "revista",super,iarna asta mi-am facut pana acum 6 kg de boilis si mi-au iesit bine :wink:
Te salut.

dan cotelici

Mesaj de dan cotelici »

Metoda cu porumb inmuiat 48 ore in apa cu praf de usturoi de la Metro am folosit-o si eu cu succes pe doua balti din zona Bucuresti.
la una din partide/36 ore am luat 3 cteno peste 6 kg bucata si un romanesc la 4 kg
La cealata partida, de 12 ore, 7 romanesti - medie3 kg

Ambele partide s-au desfasurat in conditii de "presiune piscatorie" =0
The second best is the first loser!

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

@Tudor ,

sigur ca am auzit de porumb tinut in usturoi . Mai mult intr-o vreme imi comandam din SUA niste conserve Pescaviva - Garlic Corn - de fapt niste porumb conservat cu aroma foarte puternica de usturoi . Extraordinare pentru Delta . Cind am fost cu S. Dragoi la Uzlina am facut chiar si mamaliga patratica , pe care am tinut-o intr-un dip de Franckfurt vreo 12 ore . La Uzlina nu am prins dar merita incercat ..

tudorgabriel

Mesaj de tudorgabriel »

Ce inseamna aia "presiune piscatorie" Dane :D :D
Val ,nu mai gasim niste conserve din alea pe undeva ca m-ar interesa :shock:
Deci se poate prinde peste si la momeli cu aroma de usturoi dar sigur unii de pe forum s-ar putea sa nu creada asa ceva :wink:
Va salut!!!

dan cotelici

Mesaj de dan cotelici »

Am folosit acest termen in gluma.Adriano-l foloseste.Termenul se refera la presiunea generata asupra pestelui din balta de prezenta unui numar mare de pescari .Nu sunt sigur ca as fi avut aceleasi rezultate daca nu as fi fost singur pe balta.In competitie cu alte nade s-ar putea sa nu fie alegerea cea mai fericita.Cred ca ar da rezultate bune pe Dunare.
The second best is the first loser!

tudorgabriel

Mesaj de tudorgabriel »

Salutari lui Adriano :D :D :D
Si eu cred Dane ca in competitie cu nade sofisticate nu da rezultate dar la Galati nu prea stiu baietii despre retete de boilisuri si de momeli sofisticate,doar vreo cativa se pricep;la Dunare este alta poveste,acolo poti prinde crap la momeli la care nu te astepti,de exemplu la coropisnita.
Te salut :wink:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”