Asociatia pescarilor de crap din Romania , anunta pentru simbata 26 martie , organizarea unui atelier de lucru , pe balta Gostilele . Atelierul are ca principale teme :
- masurarea si "perierea" apei
- tehnici de aruncare
Pentru relatii suplimentare - tel 0745066466 - Sorin Rudeanu
Ca sa lamurim - Piticu invita pe toata lumea care este interesata si care vrea sa contribuie la acest atelier , indiferent de vechime , experienta , etc . Nu cred ca se va si pescuii . Este doar un atelier de aprofundare a unor tehnici indispensabile unui bun pescar de crap . Cine vine , va avea ceva de invatat , de comunicat sau de demonstrat . Accesul este liber si gratuit , doar trebuie confirmata participarea la nr. de telefon afisat . O actiune demna de toata lauda , a unui vicecampion mondial .
[quote="Administrator"]Asociatia pescarilor de crap din Romania , anunta pentru simbata 26 martie , organizarea unui atelier de lucru , pe balta Gostilele . Atelierul are ca principale teme :
- masurarea si "perierea" apei
- tehnici de aruncare
Pentru relatii suplimentare - tel 0745066466 - Sorin Rudeanu[/quote]
val,
ma intereseaza clar si 99% pe 26 o sa fiu in bucuresti.
problema e ca nu stiu sa ajung la gostilele , n-am fost niciodata...
ma poti ajuta cu info (eventual pe pm sau mail)???
merci mult,
Vali, daca vii din Bucuresti la Fundulea iesi din autostrada si intrii in (cred ca acum este oras) Fundulea. La intersecta cu DN 4 (soseaua spre Fetesti) faci stanga si undeva pe la jumatatea lucalitatii apare un indicator spre Mariuta si un drum asfaltat in dreapta. Dupa 3-4 km se ajunge la balta.
Dorin Cruceru
Asociatia Pescarilor de Crap din Romania
Hai sa va lamuresc cum stau lucrurile. Asociatia, a purtat discutii cu mai multi patroni de balti, in idea de a permite macar o data pe luna o intilnire intre pescari (incepatori s-au avansati) pt. a discuta, a incerca o nada, o lansare, o mulineta s-au o lanseta noua etc. Romica, unul din patronii baltii a fost incintat de idee, permitindu-ne aceste intilniri.
In cadrul sedintei se poate alege o tema, se poate face un gratar, dar se poate si pescui. In fiecare saptamina vor participa pescari din cadrul asociatiei, iar cei dintre voi, care au placere sa participe, s-au vor sa invete ceva, pot veni fara probleme. Pe 26 cei care vin din partea asociatiei sunt Sorin si Gogu. Ambii Vicecampioni Mondiali. Rugamintea noastra este, ca cei ce doresc sa vina, sa confirme printr-un telefon, pt. a stii cite locuri rezervam pe balta.
Sper ca aceste intilniri sa adune cit mai multi pescari de crap, sa ne apropie, sa ne cunoastem mai bine si sa ne respectam intre noi. Asa poate vom avea subiecte comune pe care le putem discuta pe acest site, pina la urmatoarea intilnire. Ce ziceti?
SA AUZIM DE BINE.
Pentru ca eu nu voi putea participa , promitindu-i fetei mele care nu a iesit din casa de 2 saptamini - a avut varicela - ca o duc simbata sa prinda si ea ceva peste ( e inebunita dupa pescuit ! ) , vreau sa scriu aici cum fac eu montura de masurare a apei - ansamblu plumb - marker - etc . Exemplific prin citeva poze si daca copilasul nu se va simti bine nici simbata , poate ne vedem pe malul apei , la atelier.
Explicatie : plumb Fox Explorer cu tija - greutate 113 grame , Marker Fox Weed Marker , bile de cauciuc , varnis ( mai lung decit tija plumbului ) , fir mono - adica cel de pe mulineta . Si pentru ca a existat o discutie despre markere pe acest site - vreau sa mentionez ca in aceasta forma de montura - niciodata plumbul nu va lovi markerul , ca sa-l sparga sau sa-l ciobeasca . Concluzia se poate folosi orice marker - dar marker mai bun decit la Fox eu nu am gasit ! Tija plumbului este foarte importanta mai ales pentru baltile pline de mal gros . Tija va asigura raminerea firului cu marker deasupra stratului de mal si drept consecinta o mai mare fidelitate in masurarea apei .
Exista si variante care exclud plumbul special de la Fox - dar eu asa folosesc pe balta ! Indiferent cit de des ma duc ............