Boiliesuri congelate

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

mih_carp
Puncte: 0

Boiliesuri congelate

Mesaj de mih_carp »

Salut baieti,
Am o intrebare referitoare la boiliesurile congelate:Ptr. aceste boiliesuri trebuie cumva un mix special,sau sa contina anumite ingrediente?
Sa va zic de ce va intreb: acum 2 luni am facut niste boiliesuri(fismeal) pe care le-am bagat la congelator. In punga cam 300 g de bile peste care am turnat cam 10 ml de ulei de somon. Ieri am scos o punga si am observat ca sunt cam fade.
Ar trebui sa bag ceva special ptr. a arata proaspete?
Mantis&Mantis Gold RULES
Mihai Tomi
Pescar de Crap

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Nu inteleg la ce te referi Mihai, cand zici ca sunt fade ! Fii te rog mai explicit ! Oricum, tine minte ca orice produs tinut la congelator nu mai este ca proaspat ! Asa ca preferabil ar fi sa eviti acest procedeu de pastrare !
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

mih_carp

Mesaj de mih_carp »

Stii cum e carnea de pui cand e prajita pre mult? Nu mai are sucul acela in ea. Parca asa sunt si bilele mele. Dupa ce se usuca zici ca n-au avut niciodata lichide in ele.Sunt moi,par proaspete dar cand le deschizidevin sfaramicioase.Stau bine pe carlig,doar daca le spargi iti dai seama ca parca nu au lichid in ele.
Ce zici,ai mai auzit asa ceva?
Mantis&Mantis Gold RULES
Mihai Tomi
Pescar de Crap

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Daca bilele sunt bine facute si le pui la congelator nu trebuie pus nimic pe ele.
Cind le scoti din congelator le folosesti ca atare s-au le dipuiesti atunci.
Atentie, bilele o data descongelete nu se mai congeleaza.
Asta in situatia cind bilele au fost bine facute, au avut elasticitate si consistenta.
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

mih_carp

Mesaj de mih_carp »

Nu le-am recongelat doar am scos o mana de bile sa vad cum sunt.
Cred ca am gresit cand am pus ulei de somon peste ele. :oops:
Mantis&Mantis Gold RULES
Mihai Tomi
Pescar de Crap

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Nu stiu ce sa zic...se poate ! Oricum, in general e bine sa eviti uleiul si sa te axezi mai mult pe alcool !
Ok si tu ! :D
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

mih_carp

Mesaj de mih_carp »

Multumesc ptr. raspunsuri baieti m-am mai luminat.O sa bag CSL, cred ca isi vor face mai repede efectul(bilele). :wink:
Mantis&Mantis Gold RULES
Mihai Tomi
Pescar de Crap

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

Daca ai facut o cantitate mai mare de bile ,le poti congela ,dar numai dupa ce sau scurs si racit foarte bine [cam trei ore].Apoi le pui in pungi sau in galeata inchisa ermetic [poate fi 2-3 pungi una in alta ca sa nu se gaureasca la congelator si sa ia aer ,si le poti pastra cat doresti .
Inainte cu 3 zile de a le folosi ,le scoti de la congelator si torni peste ele putina betaina ,glm,csl,nutramino ,multimino,sau alcoolsi le amesteci bine cat timp sunt inghetate .Dupa ce sau dezghetat ai sa vezi ca au tras absolut tot ce ai pus pe ele ,si incep sa faca mici gaurele ,asta insemnand ca sau activat .le scoti din galeata sau punga si le pui intr-un sac de crap la uscat ,dar nu in soare sau ploaie ,si doar la vant .
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Orice odata congelat si apoi decongelat ramane cu sechele.
Cel mai elocvent exemplu l-am vazul la o emisiune gastronomica unde nenea ala explica dece treburile nu mai sunt la fel dupa decongelare. Cica mare parte din lanturile celulare se rup datorita "exploziei " celulelor a caror pereti sunt sparti fie de acele de gheata fie datorita dilatarii la inghet a citoplasmei. SI exemplifica aratand cum branzeturile si preparatele din carne raman fara gust si fara apa dupa decongelare.
De congelat bile n-am congelat niciodata insa am vazut un nene care inainte de a le folosi turna diferite zemuri peste ele (daca nu ma insel concentrate pt sucuri din fructe, mai putin diluate) si le lasa sa se decongeleze in zeama aceea.Cat am stat pe langa el a prins , si chiar constant.
O alta chestie pe care am vazut-o a fost folosirea lor congelate , lasand "gheata" de pe bile sa se topeasca in vad, si toate cele ce s-ar fi pierdut la dezghet (partea lichida ce pt mix) s-au diluat direct in apa, oferind cica o atractie mai rapida.
Daca nu ma-nsel bilele inghetate pot fi lansate mai bine cu cobra... si asta poate fi un avantaj.

Daca ma-nsel , va rog sa ma corectati, pt ca n-as vrea sa dezinformez lumea...

Respect!
Legio - Patria Nostra !

Florentin Iuga

Mesaj de Florentin Iuga »

O buna metoda, dar care presupune ceva investitie, ar fi conservarea in vid. Se pun bilele in pungi (nu la gramada ci intr-un singur strat) si se videaza cu ajutorul unei pompe de vid pentru alimente, care se gaseste in comert. Partea cea mai importanta insa, este sterilizarea lor, pentru pastrare indelungata la temperatura camerei (sau si mai bine in frigider). Pentru asta pregatiti doua vase cu apa unul cu cuburi de gheata in apa (1-5 grade) si unul la 80 grade (mentinute constant la aceste temperaturi). Apoi bagati pungile cu bile in fiecare vas timp de 5 minute de cate trei ori, astfel incat sa se realizeze 3 incalziri si raciri succesive rapide. Asta e o metoda foarte buna de sterilizare, similara pasteurizarii lichidelor, prin care se distrug toate bacteriile de putrefactie. Si dupa sase luni, daca desigilati pachetul, bilele isi vor mentine prospetimea si calitatile initiale. La fel puteti proceda si cu porumbul dupa preparare. Investitia cred ca ati inteles in ce consta, in vidare si sigilare.
"Mens agitat molem" (Virgiliu)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”