Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
@Iulian : La ce anume te referi cand spui "cresc o generatie noua de pescari" ?petre iulian scrie:schimbam putin subiectul si `vorbesc in calitate si simplu pescar ...nu are nici o treaba ca sunt fondator de club .
va rog pe toti sa va indreptati catre cluburi de pescuit . Cascati bine ochii unde va duceti si faceti acest pas . Aveti numai de castigat daca intrati intr-un club bine organizat . Sunt foarte multe lucruri bune pe care le puteti invata fara sa cheltuiti o gramada de bani pana invatati pe propria piele .Pierdeti timp si bani aiurea. Eu personal am incercat sa ajut cat mai mult dar din pacate exemplu meu nu a fost urmat de alte cluburi asa zise sportive . Acum sint in `trend cluburile de mercenari care investesc numai in membrii cu experienta . Nu sta nimeni sa mai creasca in ograda pescari cand poate sa-i "cumpere" de la fraierele de cluburi care i-a crescut . Anul trecut au fost "cumparati" inca doi membrii dupa ce mai pierdusem 3 pescari de baza din club si de suparare era sa dizolv tot clubul . Nu concepeam atunci ca noi sa crestem 3-4 ani un pescar luat de la zero si pe urma sa concureze impotriva noastra . Dumnezeu e sus si are grija de toate
Intre timp m-am gandit ca trebuie sa fim mandrii de ce-am realizat noi si trebuie sa ne uitam cu mandrie la ce-am realizat in club ,chiar daca "copii" nostrii au `zburat la alte cluburi .
Dupa 6 ani o iau de la capat si "cresc" o generatie noua de pescari dar de data asta suntem suficienti `veterani ca sa mearga mai repede acest proces de `crestere .Ma rog ca mai multe cluburi sa ne ia exemplu si sa-si creasca proprii pescari in club de la zero .Poate conducatorii de cluburi citesc aceasta postare si din bugetul generos acordat "mercenarilor" pun o mica parte si pentru cresterea unor noi geneatii de pescari . Alfel o sa ne prabusim![]()
o zi buna va doreste un simplu pescar care nu a avut sansa vostra in 2006 si-a trebuit sa se descurce singur si-a pierdut o gramada de timp si bani ....
dancalinescu scrie: @Iulian : La ce anume te referi cand spui "cresc o generatie noua de pescari" ?
Oferi cursuri sau ce anume?
Desi am 31 de ani si nu mai sunt la "prima tinerete" cum sunt probabil alti pescari incepatori, caut si eu sa invat de la veteran.
Pescuiesc de mic dar am fost unditar toata viata si abia de anul trecut m-am apucat si eu de carp fishing.
Ceva sfaturi?
Eu caut o cale de mijloc. Scenariul e urmatorul. Vreau sa invat sa pescuiesc corespunzator la crap dar nici nu imi permit luxul de a investi sume semnificative in scule si partide frecvente pe baltile cu taxa (mai ales ca urmeaza sa mi se nasca primul copil in vara si sotia nu are serviciu).petre iulian scrie:Ti-a raspuns..multumescPare o "taxa mare de inscriere dar te asigur ca-i mica mai ales ca urmatorul an este doar 120 lei cotizatia anuala
Avem deja 8 cereri de aderare in club in asteptare... mai mult de 10 membrii nu primim in club pentru ca nu putem face fata ""Scolii Green Lake -ca si "profesori" :wink : o zi buna ! Ma gasiti la atelier daca vreti sa discutam live ceva/strategii/monturi/orice...de maine zilnic orele 10-19 ...chiar si duminica daca vreti
(ma anuntati telefonic-am numarul la semnatura)...nu este obligatoriu sa aderati la clubul nostru/sa cumparati ceva de la atelier ....o fac pt. pescari
bogdan5 scrie:Foarte frumos din partea domnului Iulian.
Eu n-as putea sa cant pe uscat nici "picat cu ceara".
dancalinescu scrie:Eu caut o cale de mijloc. Scenariul e urmatorul. Vreau sa invat sa pescuiesc corespunzator la crap dar nici nu imi permit luxul de a investi sume semnificative in scule si partide frecvente pe baltile cu taxa (mai ales ca urmeaza sa mi se nasca primul copil in vara si sotia nu are serviciu).petre iulian scrie:Ti-a raspuns..multumescPare o "taxa mare de inscriere dar te asigur ca-i mica mai ales ca urmatorul an este doar 120 lei cotizatia anuala
Avem deja 8 cereri de aderare in club in asteptare... mai mult de 10 membrii nu primim in club pentru ca nu putem face fata ""Scolii Green Lake -ca si "profesori" :wink : o zi buna ! Ma gasiti la atelier daca vreti sa discutam live ceva/strategii/monturi/orice...de maine zilnic orele 10-19 ...chiar si duminica daca vreti
(ma anuntati telefonic-am numarul la semnatura)...nu este obligatoriu sa aderati la clubul nostru/sa cumparati ceva de la atelier ....o fac pt. pescari
Sculele pe care le am sunt destul de modeste (nu sunt din Dragonul Rosu dar nici cu pretentii) si imi lipsesc anumite chestii ca sa imi completez "setul".
In timpul saptamanii oricum sunt ocupat cu serviciul si posibilitatile de a ma prezenta la "cursurile" de pescuit sunt destul de rare, motiv pentru care nu vreau sa incurc programul nimanui.
Ideea de gaseala in weekend la o bere cu voi sau o vizita la atelier pentru o sesiune de "Show and Tell / Porti deschise" o consider foarte buna.