Nadire la concurs

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

fly
Puncte: 0

Re: Nadire la concurs

Mesaj de fly »

ReMuS scrie:Cetariu este un lac cu multe structuri. Daca nu le gasesti sau nu le exploatezi corect, poti sa stai mult si bine fara un beep. Periaza substratul cu markerul cat mai insistent, mai detailat, gaseste structurile si o sa ai succes. :wink:
P.S. Fir intins
ce intelegi tu prin structuri?

ReMuS

Mesaj de ReMuS »

fly scrie:
ReMuS scrie:Cetariu este un lac cu multe structuri. Daca nu le gasesti sau nu le exploatezi corect, poti sa stai mult si bine fara un beep. Periaza substratul cu markerul cat mai insistent, mai detailat, gaseste structurile si o sa ai succes. :wink:
P.S. Fir intins
ce intelegi tu prin structuri?

La Cetariu inteleg platouri, praguri. Pe alte balti pe langa acestea si altele, cocioace etc. De ce?
Remus Lenghel

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

@alexpati

Eu cred ca ar trebui sa dedici foarte mult timp "periatului" cu markerul, pana gasesti ceva de care sa te legi.....un damb, un prag, un bolovan,etc....ceva ! Apoi, as incepe cu cateva solubile si eventual MHLM pe naditor.....iar la carlig solubila mica sau pop-up invelit in pasta solubila. Apoi, dupa ce apar trasaturile, te sui incet-incet pe el, tot din cobra ! Si doar solubile.... Si mai exista un tip de nadire ptr vecinii din stanga si din dreapta daca te intereseaza ! :D
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

fly

Mesaj de fly »

@remus

spuneai ca sunt MULTE.chiar atat de multe nu sunt(comparativ cu alte balti)....e canalul de pe partea cu padurea plus inca,cateva praguri pe partea cealalta.nu pot sa zic ca am pescuit prea mult pe balta asta dar in primavara am pierdut cateva ore bune plimbandu-ma cu sonarul.
fir intins.

alexapati

Mesaj de alexapati »

Vladut Mateianu scrie:@alexpati

Eu cred ca ar trebui sa dedici foarte mult timp "periatului" cu markerul, pana gasesti ceva de care sa te legi.....un damb, un prag, un bolovan,etc....ceva ! Apoi, as incepe cu cateva solubile si eventual MHLM pe naditor.....iar la carlig solubila mica sau pop-up invelit in pasta solubila. Apoi, dupa ce apar trasaturile, te sui incet-incet pe el, tot din cobra ! Si doar solubile.... Si mai exista un tip de nadire ptr vecinii din stanga si din dreapta daca te intereseaza ! :D

Cu periatul ma cam descurc mi-am cam gasit locuri bune,dar am sa mai exerzez,iar la nadit am sa incerc toate sfaturile pe care mi le-ati dat ,va multumesc pentru ele, iar cu naditul pentru vecini nu ar strica daca asi sti.

cata bh

Mesaj de cata bh »

Alex

Pentru Cetariu gasesti multi colegi din Carp Fan care pot sa-ti dea sfaturi ( Dudi,Balas,Molnar,Rapy,etc).
Cat despre "naditul" pentru vecini ........o iei pe drumuri gresite si nu ti le recomand pentru ca la o competitie adevarata risti sa fii penalizat .
La viitoare Adunare Generala se vor discuta reguli foarte stricte de nadire si pescuit inclusiv naditul pe timpul noptii la concursurile organizate de Carp Fan (oficiale sau selectii )
Catalin Prichici
''Absolut knowledge shut the door on progressive day-to-day learning'' Simon Horton

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Catalin, naditul ptr vecini este legal si are un rol decisiv in transarea unui concurs. Nu ma refer la naditul in standurile vecinilor, ci in standul tau !
De exemplu, am avut concursuri in care vecinii din stanga si din dreapta prindeau bine pe patul lor de nada situat la circa 90 de metri de mal. Pe aceiasi linie am facut si eu un pat de nada foarte consistent (circa 20 kg din prima !), ptr ca apoi sa pescuiesc la 130 de metri, fiind singurul din zona care reusea sa pescuiasca asa departe. Pescuit izolat, peste patul de nada !
rezultatul ? Spectacol.

PS Masuri trebuiesc luate impotriva porumbului uscat folosit la nadire ! Asta poate scoate din joc un intreg sector daca este pe mana cui nu trebuie..... :oops:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

cata bh

Mesaj de cata bh »

Vladut Mateianu scrie:Catalin, naditul ptr vecini este legal si are un rol decisiv in transarea unui concurs. Nu ma refer la naditul in standurile vecinilor, ci in standul tau !
De exemplu, am avut concursuri in care vecinii din stanga si din dreapta prindeau bine pe patul lor de nada situat la circa 90 de metri de mal. Pe aceiasi linie am facut si eu un pat de nada foarte consistent (circa 20 kg din prima !), ptr ca apoi sa pescuiesc la 130 de metri, fiind singurul din zona care reusea sa pescuiasca asa departe. Pescuit izolat, peste patul de nada !
rezultatul ? Spectacol.

PS Masuri trebuiesc luate impotriva porumbului uscat folosit la nadire ! Asta poate scoate din joc un intreg sector daca este pe mana cui nu trebuie..... :oops:

Asta e cu totul altceva :lol:

Cetariu e o balta unde am organizat majoritatea concursurilor atit oficiale cat si cele 5 concursuri pentru selectie a lotului care va participa la CN.
Anul trecut a fost populat cu 4 tone de crap si in acest an se mai populeaza din nou cu 4 tone acumuland un total de cca 20 de tone la un luciu de apa de 30 de HA cu o medie de 4-5 kg.
Balta ofera conditii relativ echilibrate pentru 19 locuri.
Catalin Prichici
''Absolut knowledge shut the door on progressive day-to-day learning'' Simon Horton

xdocx

Mesaj de xdocx »

Vladut Mateianu scrie: De exemplu, am avut concursuri in care vecinii din stanga si din dreapta prindeau bine pe patul lor de nada situat la circa 90 de metri de mal. Pe aceiasi linie am facut si eu un pat de nada foarte consistent (circa 20 kg din prima !), ptr ca apoi sa pescuiesc la 130 de metri, fiind singurul din zona care reusea sa pescuiasca asa departe. Pescuit izolat, peste patul de nada !
rezultatul ? Spectacol.

Poti detalia putin ideea te rog?
Si care e treaba cu porumbul uscat?
Daniel Spoiala

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

eu cred ca in functie de balta trebuie sa aplicam si noi noua masura CIPS-FIPS
stabilirea cantitatii maxime de nada dintr-un stand. nu mai mult de 120 kg/stand.
acesta decizie apartine organizatorului.

ps eu cred ca in acest mod o sa se prinda mai bine si mai mult. prentru ca pescarii din stand o sa fie preocupati sa gaseasca pestele din fata lor si sa-l atraga (evident, daca acesta exista), nu sa sune acasa pentru a cere disperati o anumita nada cu care au vazut cu binoclul ca prinde echipa x sau y.

ps2 am mai spus-o si o repet. sunt mai multe binocluri pe balta la un concurs decat markere.
The One Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”