Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
daca sinteti amabil ,va rog,si ma scuzatiVladut Mateianu scrie:Depinde de asa de multi factori incat nu se poate trage o concluzie ! Da un exemplu concret, adica alege o balta unde ai vrea sa perticipi la un concurs....
Din cate stiu eu este vorba despre un baraj, cu densitate destul de mica de crap, dar cu bucati mari ! Asa este ?alexapati scrie:Eu sunt din jud. Bihor nu stiu daca a-ti pescuit pe lacul VALEA VITEILOR(CETARIU) daca nu, pot sa va dau cateva detalii despre lac, am pescuit tot anul 2009 dar cu partea de nadit nu prea mam descurcat in sensul ca nu am prins mai mult de 25-29 kg de peste la o partida de 72 ore.
cum ai nadit (cobra, bulgari, planatt)? in cate reprize de cand ai ajuns pe balta? la ce distanta de mal ai nadit? cu ce ai nadit? ai facut un singur pat de nada sau mai multe? ce dimensiuni aproximative avea patul de nada? ce cantitate de nada ai folosit in 72 de ore?alexapati scrie:..... cu partea de nadit nu prea mam descurcat in sensul ca nu am prins mai mult de 25-29 kg de peste la o partida de 72 ore.
Pai cand am ajuns, am nadit cu bulgari in jur de 2,5kg apoi am mai aruncat bile cu cobra cam 700gr ,bile mai arunacm dupa fiecare peste 8-9 bile si cand nu mai prindeam vreo 3-4 ore mai arunacm tot asa vreo 700gr,cu bulgari mai arunacm dimineata pana in ora 9 in total aruncam in jur de 15-17 kg de bulgari ,faceam un singur pat de nada de vreo 8m pescuiam si pe pat si in afara la o distanta de mal intre 85 - 115m.Andrei I scrie:cum ai nadit (cobra, bulgari, planatt)? in cate reprize de cand ai ajuns pe balta? la ce distanta de mal ai nadit? cu ce ai nadit? ai facut un singur pat de nada sau mai multe? ce dimensiuni aproximative avea patul de nada? ce cantitate de nada ai folosit in 72 de ore?alexapati scrie:..... cu partea de nadit nu prea mam descurcat in sensul ca nu am prins mai mult de 25-29 kg de peste la o partida de 72 ore.
Cam astea ar trebui sa fie intrebarile la care ar trebui intai sa raspunzi tu, apoi sa te indrume altii cum ar trebui sa incerci.
P.S. si inca ceva...zici ca ai prins 25-30 kg in 72 de ore .....din ce ai vazut cu ochii tai (nu povesti) care a fost cea mai mare cantitate prinsa de cineva in 72 de ore pe balta respectiva?
In mare ai procedat corect, incearca sa nu mai nadesti cu bulgari atat de des. da la inceput mai mult apoi tine-l din bile. Bulgarii il pot speria, de aia faci asta cat mai rar si cu bulgari nu foarte mari. In principiu nadesti mai mult la inceput si apoi doar cateva bile (10 pe lanseta) dupa fiecare peste. Daca nu trage nu ai de ce sa nadesti mult. Si nu pune aroma in bulgarii de nada (sau pune ff putina). Doar la carlig trebuie sa ai ceva mai aromat. In rest cat mai fin. Foloseste arc naditor sau saculet solubil pentru o nadire cat mai localizata.alexapati scrie: Pai cand am ajuns, am nadit cu bulgari in jur de 2,5kg apoi am mai aruncat bile cu cobra cam 700gr ,bile mai arunacm dupa fiecare peste 8-9 bile si cand nu mai prindeam vreo 3-4 ore mai arunacm tot asa vreo 700gr,cu bulgari mai arunacm dimineata pana in ora 9 in total aruncam in jur de 15-17 kg de bulgari ,faceam un singur pat de nada de vreo 8m pescuiam si pe pat si in afara la o distanta de mal intre 85 - 115m.
Ce am vazut eu la o partida sa prins undeva la 200kg pina la 197 am vazut eu, nu sunt povesti si a nadit doar cu bile