Nadire la concurs

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

alexapati

Nadire la concurs

Mesaj de alexapati »

Salut baieti asi avea si eu o dilema, cum ar trebui nadit la un concurs ,va rog sa ma ajutati nu prea ma pricep :)

Vladut Mateianu
CS SENZOR
Puncte: 0

Re: Nadire la concurs

Mesaj de Vladut Mateianu »

Depinde de asa de multi factori incat nu se poate trage o concluzie ! Da un exemplu concret, adica alege o balta unde ai vrea sa perticipi la un concurs....
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

alexapati

Mesaj de alexapati »

Eu sunt din jud. Bihor nu stiu daca a-ti pescuit pe lacul VALEA VITEILOR(CETARIU) daca nu, pot sa va dau cateva detalii despre lac, am pescuit tot anul 2009 dar cu partea de nadit nu prea mam descurcat in sensul ca nu am prins mai mult de 25-29 kg de peste la o partida de 72 ore. :)

cristi pandia

Mesaj de cristi pandia »

Vladut Mateianu scrie:Depinde de asa de multi factori incat nu se poate trage o concluzie ! Da un exemplu concret, adica alege o balta unde ai vrea sa perticipi la un concurs....
daca sinteti amabil ,va rog,si ma scuzati
ptr Darvari o reteta cistigatoare.
as dorii sa particip anul acesta la toate concursurile da pe aceasta acumulare.am o cunostinta care a pescuit anul trecut la locul numit: LA TIMPLARII pe baraj si nu a prins nimic 6 zile :!: :!: :!: si acum cind mai vb cu braconierul clubului... sustine sus si tare ca nu e peste in lac :roll:
asta desi dl Oana si localnici din Fundulea sustin contrariul :idea:

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

alexapati scrie:Eu sunt din jud. Bihor nu stiu daca a-ti pescuit pe lacul VALEA VITEILOR(CETARIU) daca nu, pot sa va dau cateva detalii despre lac, am pescuit tot anul 2009 dar cu partea de nadit nu prea mam descurcat in sensul ca nu am prins mai mult de 25-29 kg de peste la o partida de 72 ore. :)
Din cate stiu eu este vorba despre un baraj, cu densitate destul de mica de crap, dar cu bucati mari ! Asa este ?

Ps Ce adancime are apa in zona de concurs si ce latime are lacul ? :roll:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

alexapati

Mesaj de alexapati »

Salut se pescuieste pe toata suprafata lacului la concurs , adincimea apei este in medie 2,5m si 4m iar latimea are aproximativ 250-300m, densitatea de peste este aproximativ 35tone intre 2,5kg si 18kg

Andrei I
pescar de competitie

Mesaj de Andrei I »

alexapati scrie:..... cu partea de nadit nu prea mam descurcat in sensul ca nu am prins mai mult de 25-29 kg de peste la o partida de 72 ore. :)
cum ai nadit (cobra, bulgari, planatt)? in cate reprize de cand ai ajuns pe balta? la ce distanta de mal ai nadit? cu ce ai nadit? ai facut un singur pat de nada sau mai multe? ce dimensiuni aproximative avea patul de nada? ce cantitate de nada ai folosit in 72 de ore?

Cam astea ar trebui sa fie intrebarile la care ar trebui intai sa raspunzi tu, apoi sa te indrume altii cum ar trebui sa incerci.

P.S. si inca ceva...zici ca ai prins 25-30 kg in 72 de ore .....din ce ai vazut cu ochii tai (nu povesti) care a fost cea mai mare cantitate prinsa de cineva in 72 de ore pe balta respectiva?
Milionar excentric

alexapati

Mesaj de alexapati »

Andrei I scrie:
alexapati scrie:..... cu partea de nadit nu prea mam descurcat in sensul ca nu am prins mai mult de 25-29 kg de peste la o partida de 72 ore. :)
cum ai nadit (cobra, bulgari, planatt)? in cate reprize de cand ai ajuns pe balta? la ce distanta de mal ai nadit? cu ce ai nadit? ai facut un singur pat de nada sau mai multe? ce dimensiuni aproximative avea patul de nada? ce cantitate de nada ai folosit in 72 de ore?

Cam astea ar trebui sa fie intrebarile la care ar trebui intai sa raspunzi tu, apoi sa te indrume altii cum ar trebui sa incerci.

P.S. si inca ceva...zici ca ai prins 25-30 kg in 72 de ore .....din ce ai vazut cu ochii tai (nu povesti) care a fost cea mai mare cantitate prinsa de cineva in 72 de ore pe balta respectiva?
Pai cand am ajuns, am nadit cu bulgari in jur de 2,5kg apoi am mai aruncat bile cu cobra cam 700gr ,bile mai arunacm dupa fiecare peste 8-9 bile si cand nu mai prindeam vreo 3-4 ore mai arunacm tot asa vreo 700gr,cu bulgari mai arunacm dimineata pana in ora 9 in total aruncam in jur de 15-17 kg de bulgari ,faceam un singur pat de nada de vreo 8m pescuiam si pe pat si in afara la o distanta de mal intre 85 - 115m.

Ce am vazut eu la o partida sa prins undeva la 200kg pina la 197 am vazut eu, nu sunt povesti si a nadit doar cu bile

ReMuS

Mesaj de ReMuS »

Cetariu este un lac cu multe structuri. Daca nu le gasesti sau nu le exploatezi corect, poti sa stai mult si bine fara un beep. Periaza substratul cu markerul cat mai insistent, mai detailat, gaseste structurile si o sa ai succes. :wink:
P.S. Fir intins
Remus Lenghel

Andrei I
pescar de competitie

Mesaj de Andrei I »

alexapati scrie: Pai cand am ajuns, am nadit cu bulgari in jur de 2,5kg apoi am mai aruncat bile cu cobra cam 700gr ,bile mai arunacm dupa fiecare peste 8-9 bile si cand nu mai prindeam vreo 3-4 ore mai arunacm tot asa vreo 700gr,cu bulgari mai arunacm dimineata pana in ora 9 in total aruncam in jur de 15-17 kg de bulgari ,faceam un singur pat de nada de vreo 8m pescuiam si pe pat si in afara la o distanta de mal intre 85 - 115m.

Ce am vazut eu la o partida sa prins undeva la 200kg pina la 197 am vazut eu, nu sunt povesti si a nadit doar cu bile
In mare ai procedat corect, incearca sa nu mai nadesti cu bulgari atat de des. da la inceput mai mult apoi tine-l din bile. Bulgarii il pot speria, de aia faci asta cat mai rar si cu bulgari nu foarte mari. In principiu nadesti mai mult la inceput si apoi doar cateva bile (10 pe lanseta) dupa fiecare peste. Daca nu trage nu ai de ce sa nadesti mult. Si nu pune aroma in bulgarii de nada (sau pune ff putina). Doar la carlig trebuie sa ai ceva mai aromat. In rest cat mai fin. Foloseste arc naditor sau saculet solubil pentru o nadire cat mai localizata.

Uneori ai nevoie in concurs de 30kg de bile ...alteori iti sunt suficiente 3-4 kg in 3 zile. Depinde de la caz la caz ..nimeni nu iti va da reteta ideala de nadire. Cel mai important este sa nadesti intr-un loc care tine peste asa cum a scris si Remus mai sus. Daca dai de vreo zona cu nisip, sau un fund f tare, ne-malos..ar trebui sa-l gasesti pe domnu crap. Bineinteles o structura e ideala.

P.S. Nu te sfii sa pescuiesti foarte aproape de malul tau...chiar si la cativa metri, in special noaptea. Poti sa ai rezultate surprinzatoare!
Milionar excentric

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”