Pescuitul plantat "strica" balta pentru ceilalti?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Albert
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Pescuitul plantat "strica" balta pentru ceilalti?

Mesaj de Albert »

ionut72 scrie:daca acesta propunere va fi luata in considerare de catre administratia lacului Tancabesti (asa cum s-a intamplat la Pleasa)? Ce inseamna, ca Raducu (proprietarul de la Pleasa) e tampit ca a interzis plantatul la Pleasa in urma propunerii pescarilor?
Ma scuzi ca intervin dar sa compari Pleasa cu Tancabesti, ca structura a substratului si configuratie, e (o) ........... - completeaza tu-spatiul punctat .

Cat despre plantat..ala cu vaporasul mi se pare o chestie inutila.Majoritatea navomodelistilor spun ca "dau" departe=> prind peste.Asta mi se pare o prostie...Da' daca pescarii aia asa considera, sa fie sanatosi.Nu pot decat sa ma bucur cand eu prind, la 30 m de mal, mai bine decat ei la 200 :lol:
Plantatul cu barca e altceva.Cei care-l practica se gandesc si la precizia prezentarii dar, mai ales, la posibilitatea de-a scoate pestele in siguranta.
Iar se compara mere cu pere.
Sa spui ca plantatul "strica" o balta iar mi se pare exagerat.Bine, daca balta-i un lighean atunci ar fi posibil dar eu discut de balti cat de cat normale..cu structuri, praguri, etc.

carp_master
Partener Crapmania.ro

Mesaj de carp_master »

ionut72 scrie:@cornelserbu

"dar afirmatia pe care ai facut-o, aia cu interzicerea pescuitului plantat pe tancabesti, chiar ca e tampita."

N-am inteles de ce opinia oricui despre plantatul la Tancabesti si inclusiv propunerea de interzicere a plantatului acolo, e "tampita"! Te-ai gandit vreodata in ce postura te-ai autopozitionat, daca acesta propunere va fi luata in considerare de catre administratia lacului Tancabesti (asa cum s-a intamplat la Pleasa)? Ce inseamna, ca Raducu (proprietarul de la Pleasa) e tampit ca a interzis plantatul la Pleasa in urma propunerii pescarilor?
esti si tu cel putin haios , comparand tancabesti cu pleasa , diferenta de : marime , distanta intre standuri , existenta agataturi , existenta plauri

ai fost vreo data deranjat de pescari care planteaza la tancabesti???daca da , te rog cu standurile care s-a petrecut daca nu : despre ce vorbim noi aici?
s-a organizat un concurs de pescuit plantat la tancabesti , toti concurenti stiau ca concursul este unul plantat , nu au fost obligati sa participe ...

eu pescuiesc de multi ani la tancabesti , pana anul aceasta aproape fiecare weekend , pescuiesc din mana dar foarte multi pescuiesc plantat , nici macar o singura data nu am fost deranjat , mv2 sau pleasa sunt balti care trebuie interzis plantatul (dpmdv) pt ca sunt mici si au standuri exagerat de apropiate....tancabesti in nici un caz...
http://www.flufy.ro
Paturica cu maneci

iohann
Partener Crapmania.ro

Mesaj de iohann »

cornelserbu scrie:
iohann scrie:nea Cornele,eu ti-am zis ca ai idei tampite?!
nu, nu mi-ai spus, de fapt nici eu nu ti-am spus...nu stiu ce idei ai, dar afirmatia pe care ai facut-o, aia cu interzicerea pescuitului plantat pe tancabesti, chiar ca e tampita.
asa cum i-am spus si tipului care a deschis topicul, asta e numai treaba administratorului, care, sigur se pricepe mai bine si ca tine si ca mine sa-si administreze balta.

nu-i neaparata nevoie sa te superi pentru ca ti-am calificat afirmatia in felul ala. si eu la randul meu fac afirmatii tampite, dar in loc sa ma supar cand mi se atrage atentia, prefer sa ma gandesc unde am gresit :wink:

din respectul pt varsta inaintata si faptul ca suntem si amici,ma opresc din discutie cu dumneata :wink: .
sa ne vedem sanatosi la concurs la sarulesti ,singura balta unde plantatul este necesar cu adevarat! :D

carp_master
Partener Crapmania.ro

Mesaj de carp_master »

@valiauto68 , te rog fara mesaje private , daca ai deschis un subiect public , continua public ....daca ai vreo frustrare ca ali a plantat peste tine sau ca a intrat cu barcuta peste tine , etc spune le aici , daca nu esti sigur ca ai dreptate in cea ce spui ..liniste...nu inteleg rostul mesajei privat ca raspuns pt cea ce s-a discutat public....
si ca un sfat prietenesc : daca nu te pricepi la plantat , logic ar fi sa nu te mai inscrii la concursuri de plantat...
Paturica cu maneci

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

@carpmaster

"esti si tu cel putin haios , comparand tancabesti cu pleasa , diferenta de : marime , distanta intre standuri , existenta agataturi , existenta plauri ... mv2 sau pleasa sunt balti care trebuie interzis plantatul (dpmdv) pt ca sunt mici si au standuri exagerat de apropiate....tancabesti in nici un caz..."

Q.E.D.

Asta-i opinia ta. Cum te-ai simti sa-ti spun ca e o tampenie? Mai mult ce parere ai daca (trebuie s-o admiti ca posibilitate), intr-o buna zi, se va interzice plantatul pe Tancabesti (la initiativa pescarilor)?
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

carp_master
Partener Crapmania.ro

Mesaj de carp_master »

pot sa spui ca e tampenie , eu nu bag in seama criticile decat daca vin de la oameni care cunosc si dau importanta ...
Paturica cu maneci

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

@Albert

"Ma scuzi ca intervin dar sa compari Pleasa cu Tancabesti, ca structura a substratului"

Fraza denota ca nu ai toate cunostintele despre substratul si configuratia baltii de la Pleasa! In mijlocul lacului e un (aproximativ) cerc concentric de vegetatie (poti sa-i spui rest de plaur scufundat) cu o textura extrem de tare. Parerea mea a ca acesta poate fi evitat cu putin efort si exercitiu si pescuind din mana. Un posesor de navomodel si adept al pescuitului plantat de multi ani iti va spune ca nu, "el s-a dezobisnuit sa arunce si ii place pescuitul la punct fix langa acel palur ca asa stie el ca acolo se prinde".

Mai mult, denota si altceva , anume ca ai pierdut complet sensul postarii lui @cornelserban ca raspuns catre iohann:

"asa cum i-am spus si tipului care a deschis topicul, asta e numai treaba administratorului, care, sigur se pricepe mai bine si ca tine si ca mine sa-si administreze balta."

Din acest motiv considera cornelserban opinia lui iohann "tampita", pasamite, esti tampit daca-i faci propuneri lui Vlad, care se pricepe el mai bine decat noi sa-si administreze balta. Acesta este motivul pentru care am dat exemplul Pleasa, unde la propunerea pescarilor (tampiti) administratia s-a decis sa schimbe regulamentul.

Altfel, tot la acest subiect, Vladut Mateianu spune:

"Daca s-ar interzice peste tot plantatul ar fi mai bine ptr toti pescarii!"

Cum ar trebui sa-i calificam afirmatia?

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

carp_master scrie:pot sa spui ca e tampenie , eu nu bag in seama criticile decat daca vin de la oameni care cunosc si dau importanta ...

Am inteles, e absolut legitim sa procedezi asa dar, logica formala numeste asta "sofism" (de relevanta) si anume: "argumentul autoritatii" :)

Alex Coclet

Mesaj de Alex Coclet »

Este clar ca numele grele in pescuit doresc interzicerea plantatului in afara de baltile unde nu ai alta sansa , cum zicea si Iohan - Sarulesti. In acelasi timp trebuie sa recunoastem ca s-a creat un trend cand vorbim de navomodele. Daca va duceti in weekend pe Moara este expozitie de navomodele (motiv pentru care balta a devenit din ce in ce mai ocolita de catre pescarii "clasici" cand e vorba de partide de placere) . Cred ca 80 % din pescari planteaza pe o balta unde se prinde peste aruncand din mana de pe orice loc. Problema se pune : de ce vor sa planteze? Ca sa prinda mai mult ? Din comoditate ? efectul de turma ...

As propune interzicerea plantatului cu navo pe absolut toate baltile din Romania la fel ca si folosirea porumbului uscat (am gasit pe Tancabesti kilograme de porumb uscat aruncat pe mal , nici nu vreau sa ma gandesc ce era in apa) insa asta e alta discutie. Plantatul cu barca insa este altceva , mai vezi o structura , mai gasesti un prag...

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

iohann scrie:din respectul pt varsta inaintata si faptul ca suntem si amici,ma opresc din discutie cu dumneata :wink: .
sa ne vedem sanatosi la concurs la sarulesti ,singura balta unde plantatul este necesar cu adevarat! :D
nu dragul meu "amic", nu are nicio importanta varsta inaintata si mai ales amicitia aici. singurul lucru pentru care te opresti, este ca-ti lipsesc argumentele.
si ca sa-ti dovedesc, am sa-ti spun ca, cu mult inainte sa te inventezi tu, cupa mondiala se tinea pe sarulesti fara sa fie necesar plantatul...si veneau pescari din toata lumea, care daca nu prindeau niciun peste, erau tot cu fruntea sus si fara frustrari ca s-a intamplat o data sa nu reuseasca sa traga dr. bradu sau vaci 0.
Cornel Serbu
Friends Carp Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”